Tidligere Brøndby-spiller bliver assistent for Jimmy Nielsen

Mark Howard stopper fodboldkarrieren og bliver assistent for Jimmy Nielsen i Energy FC

Mark Howard spillede i Danmark i seks år, hvor han repræsenterede både Brøndby og AGF. (Foto: René Schütze)
Mark Howard spillede i Danmark i seks år, hvor han repræsenterede både Brøndby og AGF. (Foto: René Schütze)

Den tidligere AaB-målmand Jimmy Nielsen er i fuld færd med en spirende trænerkarriere langt væk hjemmefra.

Jimmy Nielsen står i spidsen for Oklahoma City Energy FC, som har ambitioner en dag om at ende i den bedste amerikanske række, Major League Soccer.

Nu får Jimmy Nielsen den tidligere Brøndby- og AGF-spiller Mark Howard ved sin side som assistenttræner. Howard stopper fodboldkarrieren øjeblikkeligt i Energy FC, og rykker i stedet op i trænerteamet som en tæt allieret med Jimmy Nielsen.

Mark Howard i aktion for AGF (Foto: Ole Nielsen) AGF Eks-AGF'er om Graulund-fyring: En joke!

Mark Howard kom sig aldrig over en skade, som han pådrog sig til sidst i AGF-tiden.

- Jeg har virkelig prøvet alt for at komme igen på topniveau, men min ankel er for smadret, og jeg vil ikke ende som en krøbling. Så da muligheden for at blive assistent for Jimmy bød sig, så slog jeg straks til, siger Mark Howard til Ekstra Bladet.

Mark Howard blev hentet til Superligaen og Brøndby fra Manchester Uniteds reservehold i 2006. Som midterforsvarer i Brøndby blev Howard hurtigt populær blandt fansene, men manglende spilletid sendte ham videre til AGF.

Peter Sørensen er en mand under beskydning i øjeblikket (Foto: Ernst van Norde) AGF Flere eks-spillere i angreb på AGF-træner

Her blev han også lynhurtigt en profil og var med til at rykke AGF tilbage i Superligaen. Men derfra blev forholdet til den daværende cheftræner Peter Sørensen iskoldt. Howard har siden åbent fortalt, at han følte sig frosset ud af AGF.

Tilbagevendt til USA har Howard forgæves forsøgt at finde sit tidligere niveau, og nu glæder den 29-årige englænder sig over udfordringerne ved et trænerjob.

- Jimmy gør det rigtig godt. Han har klaret omstillingen fra spiller til træner helt perfekt, og han har stor respekt blandt spillere og fans. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham og lære fra ham. Så kan vi også tale om dansk fodbold og gamle dage, siger Mark Howard.

7 kommentarer
Vis kommentarer