Tidligere Brøndby'er bliver Superligaens yngste træner

Claus Nørgaard er efter ansættelsen i Sønderjyske den yngste cheftræner i Alka Superligaen

Claus Nørgaard arbejdede blandt andet sammen med Thomas Frank (Foto: Lars Poulsen)
Claus Nørgaard arbejdede blandt andet sammen med Thomas Frank (Foto: Lars Poulsen)

Det bliver ungdomslandstræner Claus Nørgaard, der skal tage over for succesfulde Jakob Michelsen som cheftræner i superligaklubben Sønderjyske.

Onsdag meddeler Haderslev-klubben, at Nørgaard er ansat på en kontrakt, der strækker sig to og et halvt år frem i tiden, meddeler Sønderjyske.

Dermed har Dansk Boldspil-Union skullet finde en ny U16- og U18-landstræner. Det job har Nørgaard haft siden sommer, men jobbet bliver fremover varetaget af Esbjerg-ikonet Michael "Mex" Pedersen.

Rampelyset i Superligaen bliver ikke uvant for Claus Nørgaard.

Gennem tre sæsoner var han assistenttræner i Brøndby. I lidt mere end to og en halv sæson var det under hans tidligere DBU-kollega Thomas Frank, mens han til sidst arbejdede under Auri Skarbalius.

I Sønderjyske er der stor glæde over, at det er lykkedes at have afløseren på plads til klubbens første træningsdag efter vinterpausen. Den træning finder sted torsdag.

- Claus Nørgaard er den rette træner, som passer ind i vores klub. Han er en ung og ambitiøs træner og har samtidigt en solid, faglig ballast, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

- Han har indgået i trænerteamet hos én af de største klubber i Danmark og kender dermed også gamet og udfordringerne i Superligaen.

- Vi har i samtalerne oplevet, at der er ensartede holdninger til, hvordan tingene skal udføres, og ikke mindst har den vigtige kemi været der helt fra første kontakt, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Akkurat som under forgængeren Jakob Michelsen, der er skiftet til svenske Hammarby, råder Sønderjyske med ansættelsen af 37-årige Nørgaard over Alka Superligaens yngste cheftræner.

Claus Nørgaard er uddannet skolelærer og har ikke selv været professionel fodboldspiller. Han har tidligere haft diverse trænerroller i Herning Fremad, Vejle Boldklub og Skovbakken.

Se også: FC Midtjylland snupper to profiler i SønderjyskE

Se også: Det store overblik: Sådan står din Superliga-klub

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere