Tidligere Superliga-spiller i tyrkisk mareridt: Ingen løn i tre måneder

Det er tre måneder siden, Elmar Bjarnason fik sin løn i tyrkiske Elazigspor, og derfor har han nu fået ophævet sin kontrakt. Han har allerede fem konkrete tilbud fra andre klubber i landet, men han vil også vældig gerne lytte, hvis AGF eller andre danske klubber skulle være interesseret

Elmar Bjarnason har repræsenteret det islandske landshold 30 gange. Her ses han i duel med Daniel Sturridge ved EM 2016. Foto: AP
Elmar Bjarnason har repræsenteret det islandske landshold 30 gange. Her ses han i duel med Daniel Sturridge ved EM 2016. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Elmar Bjarnason var udmærket klar over, hvad han gik ind til, da han skrev kontrakt med Elazigspor i sommeren 2017. Han havde talt med alle dem, han kendte, der havde spillet i Tyrkiet, så han var forberedt på, at lønnen ikke altid ville komme til tiden. Det kunne han godt leve med.

Men nu tror han ikke længere på, at den vil komme overhovedet. Elazigspor er i store økonomiske problemer, han har ikke fået løn i tre måneder, og han kan ikke se, at klubben kan redde sig. Derfor er det bedste at komme fri af kontrakten.

Det er han så kommet, den tidligere Randers FC- og AGF-spiller. Dermed har han lukket for et kapitel, der bød på stor spillemæssig glæde, men ragnarok i klubben.

- En del spillere fik ikke betaling for sidste sæson, så før denne sæson måtte klubben ikke købe nye spillere, og samtidig forsvandt 13-14 spillere. Det betød, at vi nogle gange havde otte-ti amatørspillere med til træning. De ville ikke engang kunne spille i den tredjebedste række i Danmark, fortæller Elmar Bjarnason til tipsbladet.dk.

- Der er mange problemer i klubben, de har slet ingen penge, så jeg har ikke fået løn i tre måneder nu. Jeg er bange for, at hvis jeg bliver skadet, så står jeg i en endnu værre situation, end jeg gør nu. Så var det smart at afslutte det nu og skrive med ny klub fra januar.

Elmar Bjarnasons Superligakarriere startede hos Randers. Her ses han i en hovedstødsduel med daværende Brøndby-angriber Johan Elmander. Foto: Jens Dresling
Elmar Bjarnasons Superligakarriere startede hos Randers. Her ses han i en hovedstødsduel med daværende Brøndby-angriber Johan Elmander. Foto: Jens Dresling
 

Ifølge eget udsagn er Elmar Bjarnason fri af kontrakten med Elazigspor, men han vil stadig gerne have de penge, klubben skylder ham. Han mener også, at han har krav på lønnen for resten af sin kontraktperiode, men hvis ikke Elazigspor redder sig, får han næppe ret mange af de penge.

- Klubben er ikke godt organiseret i forvejen, og den tyrkiske lira (valutaen, red.) gået helt i stå, og jeg har euro-kontrakt, så de skal betale dobbelt så meget, og det havde de ikke planlagt med. Det er næsten kun os udlændinge, der fik vores penge sidste år. De tyrkiske spillere fik kun bonusser. Det gør det også umuligt at få gode resultater, for jeg kunne godt se, motivationen var lav, og det kan jeg godt forstå, siger Bjarnason, der dog forvisser om, at de tyrkiske spillere ikke led nogen nød.

- Jeg får tre gange så meget, som jeg fik i AGF, så man kan tjene mange penge. Man vinde en kamp og få 10.000 euro (75.000 kroner, red) i bonus per person, og bonusser kommer altid hver uge. Det kan man da stole på. Så de sulter ikke, spillerne.

Elmar Bjarnason i aktion for AGF mod AaB. Foto: Ernst van Norde
Elmar Bjarnason i aktion for AGF mod AaB. Foto: Ernst van Norde
 

Hjem til Århus?
Islændingen ærgrer sig over afskeden med Elazigspor, for han var glad for at være i klubben, og selv om lønnen også kom sent i sidste sæson, så kom den da. Han kan i det hele taget godt lide at spille i den andenbedste række i Tyrkiet, og det kan være, han fortsætter der.

- Jeg har fem helt konkrete tilbud fra den samme liga, som jeg overvejer at hoppe på, og så en sjette klub, der lige skal bestemme sig. Også et par klubber i Grækenland og på Cypern, siger Bjarnason, der kommer til at tage sig sine forholdsregler, hvis han skal fortsætte i Tyrkiet.

- De klubber, jeg snakker med, tilbød en del penge up front, men jeg siger, det skal være dobbelt så mange penge, før jeg kommer. Det skal være et stort sign on fee, så jeg er sikker på at få pengene.

Bjarnason forsøger at snuppe bolden fra Kroatiens Sime Vrsaljko. Foto: AP
Bjarnason forsøger at snuppe bolden fra Kroatiens Sime Vrsaljko. Foto: AP
 

Selv om han altså har fået kontrakten ophævet i utide, er 31-årige Elmar Bjarnason ikke blevet afskrækket fra at fortsætte i Tyrkiet.

- Før jeg kom hertil, talte jeg med alle, jeg kendte, der havde spillet i Tyrkiet. Jeg vidste nøjagtigt, hvad jeg gik ind til, og hvad risikoen var. Jeg kan godt vente tre-fire måneder på min løn, men det ser ud til at det er slut for klubben, og de ikke kommer tilbage, siger han.

<p>Så hjælper det også, at han i Tyrkiet er kendt som central midtbanespiller, hvor han i Danmark tit blev skubbet ud på kanten. Men han var nu stadig glad for sin tid i Randers og AGF og følger stadig sine gamle venner.</p><p>- Jeg plejer altid at følge med. Jeg har haft det rigtig godt i alle de klubber, jeg har spillet i. Spillemæssigt gik det op og ned i AGF, men hvis de var interesseret, skulle jeg gerne lytte til det.</p><p>Der er da også en del danske og svenske fans, der har skrevet til Elmar Bjarnason på Twitter, at han skal vende 'hjem' eller 'hem', og det glæder ham.</p><p>- Det er dejligt, at man har gjort et godt indtryk. Det er overhovedet ikke udelukket (at komme til Danmark eller Sverige, red.), siger han.</p><p> <a href="https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/landsholdsfodbold/elkjaer-hylder-afdoed-legende-han-takkede-mig-for-braendt-straffespark/7398871" id="_1110e349-9d83-494d-b8a1-9ee06152fd07">Elkjær hylder afdød legende: - Han takkede mig for brændt straffespark</a> <br /> <a href="https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/landsholdsfodbold/liverpool-stjerne-storhaaner-ramos-jeg-draebte-ham-med-min-albue/7398705" id="_779ef272-16ab-43a0-90c4-ebedede02ca0">Liverpool-stjerne storhåner Ramos: 'Jeg dræbte ham med min albue'</a></p>

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind