Tilbage i Odense: Hader Falk - men ikke Grytebust

Sten Grytebust kan forvente en efter omstændighederne pæn velkomst på sin tidligere hjemmebane. Den tidligere OB’er forlod her i sommer Fyn med stil, og så tæller det også, at det trods alt ikke er en lokal, der er smuttet til FC København

Sten Grytebusts første officielle opgave som FCK-keeper bliver på hans tidligere hjemmebane. Foto: Olivia Loftlund
Sten Grytebusts første officielle opgave som FCK-keeper bliver på hans tidligere hjemmebane. Foto: Olivia Loftlund

Sten Grytebust starter sit nye liv som FC København-målmanden i vante rammer.

I tre og en halv sæson regerede den 29-årige nordmand i straffesparksfelterne på Odense Stadion, og OB-tilhængerne tog afsked med ham med sangen ’Gryte, Odense elsker dig’.

Den sprælske målmand var med god grund populær på Fyn, og det kommer til at skære i mange stribede hjerter at se ham i FCK-målmandstrøjen i Superliga-premieren.

Det svarer til at se ekskæresten, som man stadig er forelsket i, kysse med en anden …

Jalousi kan forvandle sig til had, men i Odense har de svært ved at hade Grytebust, selvom han skiftede OB ud med FC København.

En plads i OB-hjerterne
For en ting er at forlade klubben, noget andet er måden, man gør det på.

Man hørte ikke den norske landsholdsmålmand tale om FCK, mens han var i OB. Og han ventede med at iføre sig FCK-trøjen, indtil han var skiftet.

Sten Grytebust imponerede med mange gode redninger i sin OB-tid. Foto: Lars Poulsen
Sten Grytebust imponerede med mange gode redninger i sin OB-tid. Foto: Lars Poulsen

Det giver point i fankredse og gør, at Sten Grytebust kan forvente en efter omstændighederne pæn velkomst på sin tidligere hjemmebane søndag eftermiddag.

- Jeg tror ikke, at der bliver det store med ’Gryte’. Det skal nok være nogen, der vil forsøge at skabe en stemning, men jeg tvivler på, at ret mange vil være med.

- Han kom til OB på et tidspunkt, da vi hungrede efter stabilitet i målet. Det gav han os. Han har fået en plads i vores hjerter, og jeg vil i hvert fald have svært ved at pifte ad ham eller være negativ, siger Jakob B. Kaspersen, der er bestyrelsesmedlem i OB’s fanklub, De Stribede.

Stod i FCK-trøjen
Han bebrejder ikke målmanden, at han er taget til FCK.

Se også: Stig Tøfting: De lukker ikke hullet til FCK

Kritikken retter han hellere mod sin egen klub for hverken at få forlænget aftalen med den stærke nordmand i tide eller få penge for ham:

- Der var lagt op til, at han ville smutte. Jeg regnede med, at han ville blive solgt i vinterpausen, men man ville åbenbart hellere forære ham væk …

Tidligere fik OB trods alt penge, når de sendte profiler til hovedstaden, men nu er både Rasmus Falk og Sten Grytebust smuttet gratis.

Det gjorde ondt på OB-tilhængerne, da fynboen Rasmus Falk droppede den lokale fodboldstolthed. Foto: Ernst van Norde
Det gjorde ondt på OB-tilhængerne, da fynboen Rasmus Falk droppede den lokale fodboldstolthed. Foto: Ernst van Norde

Og selvom det efterhånden er tre år siden, at Falk tog turen til FCK, har de ikke glemt det på Richard Møller Nielsen-tribunen. Det skal FCK-spilleren nok få at høre.

- Falk stod i FCK-trøjen, mens han stadig var i OB og udtalte, at han glædede sig til at spille i FCK. Den slags husker fans - og det gør vi også om ti år, siger Jakob B. Kaspersen.

Fedt med Oliver
Det er dog ikke eneste grund til, at Falk modsat Grytebust kan forvente en varm velkomst.

Det gør ekstra ondt, når en fynbo vender øens stolthed ryggen, men det varmer til gengæld også ekstra, når en lokal dreng løber ind på stadion.

Unge Oliver Christensen afløser Sten Grytebust i OB-målet. Foto: Jens Dresling
Unge Oliver Christensen afløser Sten Grytebust i OB-målet. Foto: Jens Dresling

20-årige Oliver Christensen er manden, der skal erstatte Sten Grytebust i OB-målet, og det vækker glæde på de fynske tribuner.

- Det er fedt med Oliver. Vi har før kunnet avle målmand og har en legende, som vi hyldede sidste år. Lars Høgh var en Odense-dreng og skiftede ingen steder hen.

- Det kunne være godt, hvis vi kom tilbage til det. Oliver har vist talentet, så må vi se, om han også har stabiliteten, siger Jakob B. Kaspersen fra De Stribede.

Sådan gik det OB-stjernerne i FCK

 

Pengene værd
3

FCK sprængte banken, da de i januar 2008 hentede landsholdsspilleren Ulrik Laursen. Omkring 18 millioner kroner betalte københavnerne for den 31-årige forsvarer.

Pengene lunede i den fynske pengekasse, men det sved sportsligt at sige farvel til klubikonet. I de år var fynboerne FCK’s værste rival, og man svækkede dem gevaldigt, samtidig med at man selv blev forstærket.

Laursen var stærk i starten og med til at vinde to mesterskaber, men endte udenfor og sluttede karrieren i sommeren 2010 - et år før kontrakten ellers stod til udløb.

Rumle Skafte

 

Ringe
1

Den lynhurtige fynbo var en eftertragtet herre, da FCK i januar 2011 hentede ham.

På det tidspunkt var Johan Absalonsen inden omkring landsholdet, og i konkurrence med udenlandske klubber lykkedes det FCK at hente ham på en fri transfer. Opholdet i det københavnske blev dog en kæmpe skuffelse for fynboen med en fortid i Brøndby.

Han fik næsten ingen spilletid og blev efter et år lejet ud til Horsens, inden han i sommeren 2012 blev solgt til SønderjyskE. Fynboen nåede 16 kampe i FCK med nul mål til følge.

Benjamin Kürstein

 

Lige bestået
2

I sensommeren 2012 hentede FCK Gislason for cirka seks millioner kroner. Pudsigt nok skete det dagen efter, at islændingen havde scoret mod netop københavnerne i en fremragende 2-2-kamp.

Højrekant-spilleren scorede ikke flere mål den sæson, selvom det blev pænt med minutter. Det var karakteristisk for Gislasons tid i København. Han var meget med, spillede med hjertet, men nåede alligevel aldrig rigtig at få sit store gennembrud.

Efter knap tre år blev han solgt til 2. Bundesliga-klubben Nürnberg for knap et par millioner kroner.

Jens Dresling

 

Lige bestået
2

I sommeren 2014 hentede FCK den tidligere B93’er Bashkim Kadrii hjem til hovedstaden, efter han i nogle sæsoner havde gjort godt opmærksom på sig selv i den stribede OB-trøje.

Han startede godt og scorede et afgørende mål mod Dnipr i Champions Leqague-kvalen og blev matchvinder mod Brøndby i Parken. Og så blev han knæskadet og var ude i næsten et år.

Han faldt aldrig fodfæste igen i FCK, og efter lejeophold i USA og Randers FC er han nu tilbage på Fyn. OB fik ham for en mio. kr. - omkring 6,5 mindre end hvad FCK havde betalt fire år før.

Jens Dresling

 

Super
5

Det gjorde ondt langt ind i de fynske fanhjerter, da Rasmus Falk i sommeren 2016 trak i den hvide FCK-trøje. OB’erne havde håbet på en forlængelse, men fik en kold skulder og lige præcis nul kroner for offensivspilleren.

Han strålede fra start i FC København og har i sine foreløbig tre sæsoner i FCK været en vigtig mand for manager Ståle Solbakken - først som kantspiller og nu som central midtbanespiller.

Kontrakten blev forlænget før jul, og i den nuværende trup har kun Peter Ankersen og Stephan Andersen været længere tid i klubben.

Jens Dresling

Se også: Vraget FCM-kaptajn: - Bestemt ikke enig!

Se også: FCK handler hurtigt: Her er Joronens afløser

Se også: AGF-fans gider ikke mere: Det er et drastisk skridt

Se også: Flyvende start til Frederiksen i Brøndby

79 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere