Tøffe med klar melding om FCK-komet

Robert Skov har bevist, han har kvaliteterne til at træde ind i de voksnes landsholdsrækker, mener Stig Tøfting, der er meget overrasket over Esbjergs stabilitet

Robert Skov er landsholdsklar, mener Stig Tøfting efter et imponerende efterår. Foto: Lars Poulsen.
Robert Skov er landsholdsklar, mener Stig Tøfting efter et imponerende efterår. Foto: Lars Poulsen.

Ni mål og tre assist i sæsonens 14 kampe!

Tallene taler sit tydelige sprog for den kraftpræstation, som Robert Skov hidtil har leveret i sæsonen.

FCK-kometen har imponeret alt og alle med sin eminente sparketeknik med venstrebenet.

Stig Tøfting, Ekstra Bladets fodboldekspert, er også blandt dem, der må bøje sig over farten på den udvikling, Robert Skov har skudt i gang her i efteråret.

- Det er jo blevet en dødssynd at lave frispark mod FC København uden for feltet, siger Stig Tøfting med henvisning til Robert Skovs træfsikkerhed på afslutningerne fra distancen.

Søndag scorede han på endnu et frispark, da han sparkede bolden over AGF-muren og forbi en chanceløs keeper.

Robert Skov er ’kun’ 22 år og stadig en del af U21-landsholdet, der til sommer spiller EM-slutrunde i Italien og San Marino. Men det Stig Tøfting hidtil har set i sæsonen fortæller ham, at Skov er moden til større udfordringer.

- Jeg har altid haft den holdning, at alderen aldrig må være afgørende. Hvis du er god nok, er du gammel nok.

- Hvis Robert Skov havde været 27 år, havde vi slet ikke haft den diskussion. De præstationer han har leveret berettiger ham afgjort til en plads på landsholdet, mener Stig Tøfting og pointerer:

- På landsholdet savner jeg spillere der kan udfordre en mod en. Vi har i dag reelt kun Pione Sisto. Robert Skov er en type, der hele tiden kan udfordre sin direkte modstander. Den type spillere er der brug for, påpeger han.

Jeppe Højbjerg har leveret 20 cleansheet i 2018 og med syv flest af alle i sæsonens 14 kampe i Superligaen. Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix.
Jeppe Højbjerg har leveret 20 cleansheet i 2018 og med syv flest af alle i sæsonens 14 kampe i Superligaen. Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix.
 

Rutinerede har løftet sig
For Stig Tøfting har Esbjerg været sæsonens positive fortælling. De har hentet 10 point de seneste fire kampe og sidder lige nu solidt på ligaens tredjeplads.

- Jeg var skeptisk overfor Esbjerg før sæsonen begyndte. Da de i sjette spillerunde mødte Brøndby (og vandt 1-0) sagde jeg inden opgøret, at de havde spillet bedre end pointudbyttet havde vist. De havde tabt til Vendsyssel og spillet 3-3 mod Randers efter en 3-0 føring.

- Men jeg må sige, at de sidenhen har fået meget ud af spillermaterialet. De har vist sig svære at score imod. Faktisk er Jeppe Højbjerg målmanden med flest clean sheet i 2018. 20 har han leveret, heraf syv i Superligaen, siger Stig Tøfting og uddyber:

- Det, jeg specielt har hæftet mig ved, er, at spillere som Markus Halsti, Joni Kauko og Rudolph Austin har løftet deres niveau, efter de er kommet til Esbjerg. De leverede slet ikke så stabilt i hverken FC Midtjylland, Randers eller i Brøndby, hvor Austin ikke hørte til på midtbanen. Det er i det centrale forsvar han fylder mest og gør størst gavn, mener Ekstra Bladets fodboldekspert.

Tøffe: Her er faresignalet i AGF

Markant opsang til tophold i dansk fodbold

Jubler over Superliga-stjerne: Nyd ham - han er snart væk igen