Tøffe om Brøndby-stjernes svinestreg: - Han går efter én ting

Kamil Wilczek gik med fuldt overlæg efter at ramme Vejles Kemir Memija. Tv-billederne kommer dog ikke til at skærpe straffen, mener Stig Tøfting

Kamil Wilczek (tv) svinger albuen i smasken på Kemir Memija. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kamil Wilczek (tv) svinger albuen i smasken på Kemir Memija. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Der var fuld knald på, da Brøndby søndag aften vendte slagets gang mod Vejle og tog tre point med hjem til Vestegnen.

Apropos slag, så skal Brøndby være heldig med, at målscorer Kamil Wilczek overhovedet var på banen, da han skubbede bolden det sidste stykke over stregen ved udligningen.

Kamil Wilczek er mere charmerende som målscorer end knoglebrækker. Arkivfoto: Jens Dresling
Kamil Wilczek er mere charmerende som målscorer end knoglebrækker. Arkivfoto: Jens Dresling
 

Den polske angriber skulle nemlig have haft direkte rødt kort, da han i slutningen af første halvleg fløj direkte ind i fjæset på Kerim Memija med albuen forrest.

Det mener Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting.

- Man kan ikke med sikkerhed vide, hvad intentionen var, men i min verden viser tv-billederne med al tydelighed, at Wilczek gik efter én ting. Det var at betale tilbage for den mindre batalje, der var med Mads Greve tidligere.

- Problemet er bare, at hævnaktionen gik ud over den forkerte, da Memija ikke havde rørt Wilczek. Og i øvrigt kom Mads Greve til at give Wilczek et dask, da han sparkede bolden væk. Det var ikke med vilje. Men det var Kamil Wilczeks hævnaktion i min bog. Det skulle have været et klokkeklart direkte rødt, siger Stig Tøfting.

Se Wilczeks grimme hævnakt øverst i artiklen.

Kamil Wilczek havde vanen tro ikke lyst til at tale med pressen efter kampen, men over for Ekstra Bladet fortæller Vejles kommunikationschef, at polakken kom hen til Vejles bænk for at tale med Memija efter opgøret, men da var Vejle-spilleren sendt på hospitalet.

Brøndbys topscorer fik dog Memijas telefonnummer.

- Det giver trods alt et indtryk af, at han fortryder hårdheden i sin aktion. Jeg er egentlig ligeglad med, han ikke har behov for at forklare sig over for pressen. Det kan være, han hellere vil bruge klubben som talerør, og spillerne er ikke forpligtiget til at stille op til interviews. Wilczek stiller jo heller ikke op, når han har scoret hattrick. Det er hans valg, siger Stig Tøfting

Læs mere om Memijas tilstand herunder.

Se også: Hjernerystelse og opkast: Brøndby-bombers offer kørt på hospitalet

Kampens travle dommer, Peter Kjærsgaard, tog sig i øvrigt tid til at forklare sig efter kampen. Her indrømmede han sin fejl og forklarede, han vurderede situationen forkert på banen.

Peter Kjærsgaard forklarede sig både til tv og den skrevne presse efter kampen i Vejle. Screendump. TV3 Sport
Peter Kjærsgaard forklarede sig både til tv og den skrevne presse efter kampen i Vejle. Screendump. TV3 Sport
 

Netop derfor forventer Stig Tøfting heller ikke, at DBU's disciplinærinstans kommer på overarbejde på trods af de mange tvivlsomme kendelser under kampen i Nørreskoven.

- Det ville da være rart, hvis sofaudvalget kom mere på banen, men lige med Kamil Wilczeks albue er det svært at gøre mere ved, fordi dommeren erkender at have set episoden. Det skal han indberette bagefter, siger Ekstra Bladets fodboldkommentator og uddyber.

- Derfor bliver Wilczek heller ikke idømt yderligere karantænepoint - ligesom der heller ikke bliver gjort noget ved de to situationer med Vejle.

Læs Peter Kjærsgaards forklaring her.

Se også: Overså Brøndby-stjernes svinestreg: - Han skulle have været vist ud

Stig Tøfting mener nemlig, at Brøndby blev snydt for et straffespark, der skulle have ført en udvisning med sig til Vejles målmand, Thomas Hagelskjær.

På et hjørnespark hoppede keeperen ud i feltet og boksede Paulus Arajuuri direkte i ansigtet.

- Det KAN IKKE være tilladt at slå modstanderen i hovedet! Det er meget muligt, det er en fejl eller utilsigtet, men markspillere bliver jo også straffet, når de begår klodsede forseelser i marken. Det er bare sjældent, målmanden bliver straffet på samme måde, og Peter Kjærsgaard dømte heller ikke noget her.

Se de dramatiske højdepunkter fra Vejle-Brøndby herunder.

Også Vejles angriber Allan Sousa var i vælten. Brasilianeren smed sig meget let, da han fik sit frispark efter 10 minutter - et frispark som han i øvrigt tævede ind i netmaskerne efterfølgende.

Senere fik Sousa gult kort for film og sin anden advarsel for brok.

- Det er den ene side af Sousa. Den anden side er, at han er en fantastisk fodboldspiller. Jeg tror faktisk, det kommer tilbage og bider ham i røven, at han snød dommeren ved frisparket. For jeg synes ikke, hans 'film' var til gult. Der var heller ikke straffe, men det gule var hårdt dømt, siger Stig Tøfting og konkluderer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Allan Sousa, i midten, vises ud for brok efter slutfløjtet mod Brøndby. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Allan Sousa, i midten, vises ud for brok efter slutfløjtet mod Brøndby. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

- Det går ganske enkelt for stærkt for dommerne. Vi så det jo utallige gange i denne runde og sidste runde osv. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen: 'Giv nu dommerne noget hjælp'. De kan umuligt følge med.

Hvad så med argumentet om, at tv-stationerne ikke dækker alle kampe lige godt?

- Man må bruge, hvad man har. Det kan godt ske, der er flere kameraer på til de store kampe, men jeg er sikker på, at et enkelt kamera havde fanget Thomas Hagelskjærs bokseepisode og Wilczeks albue. Det er første skridt mod en mere 'retfærdig' afvikling af kampene.

Se også: Brøndby i stort comeback: Rødt kort efter slutfløjt

Lørdagskampe kan være fortid, når Superligaen bliver skåret ned til 12 hold. Foto: Bo Amstrup. Sport og Spil Brøndbys kontrakt-kvaler: I transfer-strid med deres 'onde ånd'

Christian Eriksen jagter en kontrakt med Barcelona eller Real Madrid.  Foto: AP Sport og Spil Mystisk agent er Eriksens hemmelige våben

Davis Nielsens tropper er inde i en hård periode. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport og Spil De hvi’e er ude at ski’e: Derfor er AGF i krise

91 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere