Tøffe sviner sin gamle klub: Det er for ringe!

Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, har ikke meget har ikke meget til overs for sine tidligere klub OB. De har simpelthen ikke leveret varen hidtil

OB har slet ikke leveret varen og skuffer indtil videre stort, mener Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting. Foto: Ernst Van Norde.
OB har slet ikke leveret varen og skuffer indtil videre stort, mener Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting. Foto: Ernst Van Norde.
Følg Superligaen

DER ER ET ELLER andet andet over de klassiske danske fodboldklubber, ikke? Ikke bare fordi jeg selv har været i et par af dem, men AGF, AaB, Esbjerg, OB klinger bare bedre i mine ører end SønderjyskE, FCM, FC Nord, syd, øst, vest – og hvad de ellers hedder rundt omkring i landet.

Ja, jeg er måske en gammel tosse, men der er klubber, man synes SKAL være en del af Superligaen, og som man forventer også er med til at præge den. Sådan en klub er OB, men det er alt for lang tid siden, at den fynske fodboldstolthed for alvor har leveret.

FOR FEM-OTTE år siden troede mange, at det var derfra, udfordringen til FCK skulle komme, men efterfølgende er der skruet ned for ambitionerne, og pengekassen står heller ikke pivåben mere.

Med ansættelsen af Kent Nielsen sidste år signalerede man dog fornyede ambitioner, og et kig på træneren og trup gør da også, at alt andet end en plads i slutspillet vil være en decideret fiasko for fynboerne.

Jeg havde dem ovenikøbet i spil til bronzen, netop fordi indkøbene så fornuftige ud, men den tillid kan de vist ikke leve op til.

NU ER MAN SÅ næsten en tredjedel henne i grundspillet, og OB har været en kæmpe skuffelse. En sejr i otte kampe, syv point og en tiendeplads er sgu for ringe!

Tilmed har man ikke formået at vinde over de tre oprykkere, nemlig Silkeborg, Lyngby og Horsens. To uafgjorte og et nederlag hedder den magre høst mod hold, der skal besejres, hvis man vil lege med i den sjove ende.

Allerede nu har man spillet lige så mange uafgjorte som hele sidste sæson, så der er ikke meget at give af, selv om turneringsformen er en anden.

ET KIG PÅ pointgennemsnittet viser også, at Kent Nielsen og co. er langt fra sidste sæson, hvor de hentede 1,4 point i snit pr. kamp. I denne sæson er udbyttet kun 0,9, så der mangler et halvt point i hver kamp, og det er ikke småting over en hel sæson.

Kent Nielsen gjorde det vel o.k. i sin første sæson i OB med syvendepladsen. Han skulle lige arbejde sig ind på klubben, men nu falder hammeren altså. Et rimelig aktivt transfervindue denne sommer med seks mand ind og ni ud har også gjort, at han nu har et stort fingeraftryk på truppens sammensætning.

JEG GIDER IKKE høre på, at det tager tid at spille et nyt hold ind, for mod FCK, hvor OB dog kæmpede bravt, var der blot to nye i forhold til sidste år, nemlig midterforsvaret med Kenneth Emil Petersen og Jeppe Tverskov.

Selvfølgelig har det gjort ondt at sige farvel til Rasmus Falk, der gav OB noget fart i omstillingerne og uforudsigelighed. Ting fynboerne i den grad mangler i øjeblikket, men som der selvfølgelig er potentiale til i truppen.

MEN KENT NIELSEN skal selvfølgelig levere, og man kan jo stille sig spørgsmålet: Hvad er der galt med OB?

At lukke 11 mål ind i otte kampe er måske ikke vanvittig godt, men heller ikke katastrofalt. Men der skal strammes op defensivt.

Til gengæld er det skuffende, at OB-offensiven kun har scoret ni gange i de otte kampe. Kigger man på materialet, så synes jeg nemlig, de er godt kørende.

Sidste sæson stod Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen for 26 mål tilsammen, men specielt Anders K. Jacobsen har været HELT væk i denne sæson, når vi taler om målscoring. Det samme har Rasmus Jönsson, der ellers var et godt aktiv i AaB.

Det er et af problemerne, der skal rettes temmelig hurtigt.

DET HELT STORE problem er dog kvaliteten på midtbanen, der i mine øjne ser ud til at bidrage med for lidt i offensiven, hvor både Makrini og Izunna kun er defensivt orienteret.

På kanterne er der kommet en del gennembrud, men de afgørende indlæg mangler.

Nu venter FCM hjemme, SønderjyskE ude på torsdag og Brøndby ude på næste søndag. I OB’s nuværende forfatning er det et sindssygt svært program, og selv om Kent Nielsen normalt er ganske cool og tager tingene ovenfra og ned, så kan jeg godt forstå, hvis han er bekymret.

DE TRE KAMPE kan sagtens ende med en mager pointhøst, og så brænder lokummet for alvor for OB, Kent Nielsen og sportschef Jesper Hansen. Er udbyttet katastrofale nul point i de tre kampe, så er drømmen om slutspilsplads forvandlet til et mareridt.

Det er Kent Nielsens helt store udfordring, for selvfølgelig hører en klassisk fodboldklub som OB til i toppen af dansk fodbold, men det er jo ikke nok bare at sige det. Der skal leveres på banen.

Psykiske problemer holder Superliga-spiller ude

Randers forventer slutspil efter flot sæsonstart

Sen udligning redder et presset Randers-mandskab

18 år siden i dag: Dette mål glemmer de aldrig i Brøndby

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.