Tøffe: Tør øjnene, Hjulmand!

Stig Tøfting stikker godt og grundigt til Kasper Hjulmand, efter Nordsjælland-trænere har kritiseret den nye Superliga-struktur

Stig Tøfting langer ud efter Kasper Hjulmand, fordi træneren brokker sig over ny Superliga-struktur. (Foto: imago/Jan Huebner/ All Over Pres)
Stig Tøfting langer ud efter Kasper Hjulmand, fordi træneren brokker sig over ny Superliga-struktur. (Foto: imago/Jan Huebner/ All Over Pres)

FCK FEJREDE et fortjent mesterskab, og FCN havde fået klø for fjerde gang i fem kampe, så der var masser at tale om.

Kasper Hjulmand valgte dog ikke nogen af de to vinkler, men svinede i stedet den nye Superliga-struktur til, mens champagnepropperne sprang i Parken.

Så siger jeg: Hov, hvor fa’en kom den lige fra!

Kasper Hjulmand kaldte den nye struktur uoverskuelig og forvirrende – og jeg giver ham da helt ret, men i min verden kommer den udmelding af to årsager.

Kasper Hjulmand og FCN har blot fået et point i fem kampe – og hvem gider snakke om at være det klart ringeste hold i den periode. Kun Hobro har gennem hele foråret hentet færre point.

Ingen vej tilbage: Derfor skal Nicolai Jørgensen sælges

Vigtigere er dog, at Kasper Hjulmand formentlig allerede nu frygter, at FCN ikke kommer med i slutspillet blandt de seks bedste klubber. Og med god grund. Derfor står den på det noget mindre glamourøse nedrykningsspil, og det huer næppe ambitiøse Hjulmand, der lige må tørre øjnene.

HVIS VI LIGE skal vende det kommende slutspil, så er jeg positiv over for at prøve noget nyt, men når jeg ikke kan forklare systemet over for mine venner på to minutter, så er der sikkert mange, der vil være lige så forvirrede.

Jeg synes eksempelvis stadig, det er vildt underligt, at en klub fra nedrykningsspillet lige pludselig kan gafle en Europa League-plads – og set med UEFA’s øjne er det vel også en devaluering af Europa Cup-pladserne.

NU ER DEN NYE struktur her, og så må vi se, men for at vende tilbage til Kasper Hjulmand har han da gennem et par kampe også lignet en, der ikke virker fuldstændig overbevist om, at tjansen som FCN-træner er den fedeste i verden.

Jeg ved godt, at der var nogle familiemæssige ting, der trak ham tilbage til det nordsjællandske område, men skiftet tilbage til FCN er i mine øjne et klart tilbageskridt for en træner, der var blandt DBU’s mange navne på listen over landstræner-emner.

TILMED SKAL han prøve at genskabe noget af det mirakel, der gav den lille klub et mesterskab i hans første sæson som cheftræner i 2011/12– og når man kigger på den nuværende trup, så er der langt op til den sjove halvdel.

Endnu en træner kritiserer ny Superliga-struktur

Ja, jeg vil vove den påstand, at havde der været to nedrykkere i denne sæson, så havde FCN i den grad været pressede – og hvis bosserne i den nordsjællandske klub tror, at man kan vinde noget med mælketænder, så må de tro om igen.

O.K., FCN er en udviklingsklub, og med Right To Dream-ejerne skal der også være plads til talenterne fra Ghana, men er det virkelig det, Kasper Hjulmand gider? Er han ikke en slutprodukt-træner, der skal levere resultater?

Han udviklede spillere i Lyngby og som assistent for Morten Wieghorst i FCN, og jeg troede ikke, at hans primære funktion fortsat skulle være talentudvikling.

Når han så hver anden weekend skal stå på et stadion, hvor færre en 4000 mennesker i gennemsnit ryger gennem tælleapparaterne, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, om han tog den rigtige beslutning om at vende tilbage til FCN.

Selv spillerne har jo ingen ambitioner om at blive i FCN. Emre Mor er på vej væk, Andreas Maxsøe drømmer også betydeligt større drømme end FCN, og sådan vil det altid være.

SønderjyskE-bomber: Skørt at tale om gummiben

JOBBET I MAINZ – og det var en kæmpe bedrift at lande et Bundesliga-job – kom jo blandt andet, fordi han førte FCN til et mesterskab og viste klubben frem i Champions League.

Ganske vist blev de flået i stykker i mange af kampene, men han viste alligevel en klar retning for, hvordan han gerne ville spille fodbold. Godt nok en naiv tilgang at ville spille på samme måde i Europa som i Superligaen, og det kostede nogle ordentlig klø.

I Mainz blev han hentet til et langsigtet projekt, men da den pludselig stod på brutal overlevelseskamp, så blev han vejet og fundet for let.

Hvordan kommer han videre nu? Der må stadig være store trænermæssige ambitioner hos Kasper Hjulmand, der har prøvet at dufte til de helt store scener. Men at stå i spidsen for en klub, der formentlig vil ligge i den tunge ende af Superligaen, er ikke det bedste springbræt.

KASPER HJULMANDS navn vil altid dukke op i danske sammenhænge, når større danske klubber skal have ny træner, men vejen til et nyt udlandseventyr virker lidt mere besværligt denne gang.

Selvfølgelig er han stadig et af Danmarks store trænernavne, så han går ikke lige i glemmebogen, men jeg kan ikke helt befri mig for tanken om, at beslutningen om at vende tilbage til FCN var en fejl.

Uanset om Superliga-strukturen ser ud på den ene eller anden måde …

Se og hør Tøffes top-5 over Superligaens bedste forsvarsspillere: