Tøffes dom: Han er Superligaens mest pressede mand

Ifølge Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting har Brøndby-træner Thomas Frank ryggen mod muren forud for foråret

Her er svarende på, hvorfor Thomas Frank er den mest pressede træner.
Følg Superligaen

ENDELIG! SELVFØLGELIG HAR jeg ligesom mange andre kunnet se masser af fodbold i vinterpausen. Både fra Tyskland, Spanien og England, men det er nu fedt, at Superligaen ruller igen.

Foråret er selvfølgelig dér, hvor det hele skal afgøres, og det er også dér, at trænerne er oppe til den afgørende eksamen. Så hvem er egentlig Superligaens mest pressede træner? Ja, mit bud er uden tvivl Thomas Frank i Brøndby.

Jeg har godt set, at han også er hoppet på en af de mest brugte sportsklichéer, nemlig den med, ' at det største pres er det, jeg lægger på mig selv'. Det lyder smart, men det er bare ikke rigtigt.

Træner afslører: Nu skifter Brøndby-forsvarer

Det pres, som Brøndbys fans, bestyrelse, hele organisationen og pressen kan smide på en Brøndbytræner, findes ikke større i Danmark.

DET ER JO ikke, fordi Thomas Frank har høje forventninger til sig selv, at han risikerer at blive overfuset i Brugsen, når han handler om mandagen efter et dårligt resultat om søndagen.

Thomas Frank går ifølge Stig Tøfting et vanskeligt forår i møde. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Thomas Frank går ifølge Stig Tøfting et vanskeligt forår i møde. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Han startede med et talentprojekt, men nu er der efterhånden skudt så mange penge i truppen, at der skal leveres, og med den tid, han har haft med holdet, så er der ikke længere undskyldninger for ikke at skabe resultater.

På den baggrund er det en mareridtstart, Brøndby og Thomas Frank skal ud i. AaB ude, FCM hjemme og FCK ude. Værsgo - så er der serveret. Det kan sagtens ende ud i nul, et eller to point - og så begynder balladen.

Omvendt kan han også stå stærkt, hvis han kommer gennem de tre kampe med succes. Så vil Brøndby have fået det momentum, de har manglet, men mit bud er, at det ikke går sådan.

Nu starter jagten: Sådan håndterer Brøndby-træner presset
SPECIELT FORDI TO af kampene er på udebane, og det har været Brøndbys altoverskyggende problem at være væk fra Brøndby Stadion og den fantastiske 12. mand på tribunerne. Én sejr i otte kampe i efteråret fortæller alt. Superligaens tredje dårligste udehold.

Brøndby har da bestemt spillet gode kampe, men helt generelt har de haft det svært med fysik, nærkampe og mod hold med speed i fødderne. Når det kommer til fysikken, talte sportschef Per Rud også om nye typer, der kunne bringe noget andet ind end de mange letbenede teknikere.

Andrew Hjulsager er en af de unge spillere, som har fået chancen i Brøndby under Thomas Frank. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Andrew Hjulsager er en af de unge spillere, som har fået chancen i Brøndby under Thomas Frank. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Jeg har ikke set, at de hårdtslående typer skulle være kommet i dette transfervindue, så mon ikke det stadig bliver et problem - at Brøndby bliver væltet for nemt omkuld.

Hvis Brøndby skal leve op til det, fansene forventer, så skal der opfyldes en del punkter. Her er nogle af de vigtigste: Daniel Agger skal spille. Der er kæmpe forskel på, om forsvarsgeneralen er med eller ej.

Modstanderne må ikke få held til at lukke Thomas Kahlenberg ned. Sker det, så kræver det stor bevægelse fra de øvrige og hurtig boldomgang.

Brøndby-anfører: Vores niveau er faldet

Johan Elmander skal i gang. Nu har han arbejdet hårdt i efteråret, men det er ikke nok. Mere skarphed i feltet og mere af den direkte Elmander, vi husker.

Sidst, men ikke mindst: Mere hårdhed og kræfter til at stå imod de fysiske dueller.

Det kan tage presset af Thomas Franks skuldre, hvis de ting fungerer, men Brøndbytræneren vil alligevel være under konstant overvågning i foråret.

Thomas Frank og Brøndby har en målsætning om at slutte blandt de tre bedste i Superligaen. (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Frank og Brøndby har en målsætning om at slutte blandt de tre bedste i Superligaen. (Foto: Lars Poulsen)

JAMEN, DER MÅ da også være andre, der er pressede? Ja, men de kommer ikke i nærheden.

Ståle Solbakken. Altid, men med de sidste ti kampe i efteråret uden nederlag fik han ro på bagsmækken - og det er bredt accepteret, at FCK næppe henter FCM, hvis jyderne lever op til favoritværdigheden. Både Ove Pedersen og Kent Nielsen ved, de skal andre steder hen, så der sker ingenting.

Michael Hansen i FC Vestsjælland skal nok flyve under radaren, fordi klubben er lille - og han kan også læne sig en smule op ad Jakob ' Gaxe' Gregersen, der skal stå på mål for de forstærkninger, der er hentet.

Brøndby-boss giver Rush ret: Agger kunne være blevet, men…

Niels Frederiksen kan få et svært forår, men det var jo næppe hans idé at sælge Ankersen, Gomez og Pusic. Det er hans livline.

Jonas Dahl i Hobro kan jeg ikke lige se blive sparket ud - også selv om de til sidst hænger helt nede i dyndet. Det samme med Lars Søndergaard i SønderjyskE. Olafur Kristjansson i FCN har leveret varen, og Colin Todd i Randers har gjort det bedre end forventet, så de må også sidde sikkert

Brøndby halser efter målsætningen forud for anden halvdel af sæsonen. (Foto: Anthon Unger)
Brøndby halser efter målsætningen forud for anden halvdel af sæsonen. (Foto: Anthon Unger)

Glenn Riddersholm. Fræk joker, men skulle han smide det hele igen som sidste år, så vil det først blive til allersidst, så en fyring ser vi ikke, men derfor er han da også under pres for ikke at gentage sidste sæsons gummiben. Silkeborg fyrer heller ikke Kim Poulsen, og presset på ham er ikkeeksisterende.

Så regnestykket er simpelt. I dette forår vil det formentlig være hårdest at være Thomas Frank. Så kan Morten Olsen mene, at det er dumt at fyre trænere, som han gjorde med Kasper Hjulmand, men sådan tænker klubberne altså ikke.

Brøndby-køb: Diskuterede skiftet med Jönsson og Ericsson

LEVÉR ELLER UD af klappen. Ikke mindst i Brøndby.

Nu er der efterhånden skudt så mange penge i truppen, at der skal leveres, og med den tid, han har haft med holdet, er der ikke længere undskyldninger for ikke at skabe resultater.

Ekstra Bladet mødte Thomas Frank under Brøndbys træningslejr i Portugal. Se træneren tale ud om sin egen situation:

Hør, hvordan Brøndby-træner Thomas Frank forventer, forårs-sæsonen kommer til at forløbe.

Thomas Frank er Danmarks mest presse træner. Hør hvorfor her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?