Tøfting: Derfor er Thomas Frank truet

Plæneklipperen giver Brøndby tørt på i sin klumme i Ekstra Bladet, hvor han analyser, hvorfor en enkelt lille succes på Cypern slet ikke er godt nok

Thomas Frank er trods 2-2 på Cypern fortsat i farezonen - i dén grad, mener Stig Tøfting i dagens klumme i Ekstra Bladet. (Foto: Jens Dresling)
Thomas Frank er trods 2-2 på Cypern fortsat i farezonen - i dén grad, mener Stig Tøfting i dagens klumme i Ekstra Bladet. (Foto: Jens Dresling)

Det var da fint nok, at det lykkedes Brøndby at slæbe sig videre til playoff-runden og dermed holde liv i håbet om et efterår i Europa Leagues gruppespil. Men Stig Tøfting er ikke let at imponere, og i dagens udgave af Ekstra Bladet giver Plæneklipperen hele klubben tørt på:

- Brøndby kæmpede sig videre på ren overlevelse og lange los ud af kommunen – en helt anden form for fodbold, end den klubben prøver at praktisere i den hjemlige liga, skriver Stig Tøfting.

Det kan godt være, klubben har høstet små succes-opleveler uden for landets grænser – men tre nederlag i streg i Superligaen får alle advarselsklokker til at ringe, hvis man spørger Stig Tøfting.

Se også: Stig Tøfting i hård kritik af FCM - og Holmstrøm

- Skal starten så koste en en fyreseddel til Thomas Frank? Jamen, jeg ved udmærket, at folk vil kigge tilbage på de to sidste sæsoner og sige, at det er alt, alt for tidligt at drage en så voldsom konklusion. Men i tilfældet Brøndby er det da i allerhøjeste grad et tema!

- Og Thomas Frank … Jamen, for mig at se var han fuldstændig slukket i øjnene efter 0-2 mod Hobro i søndags og virkede langtfra så overbevisende i sin tro på sig selv og projektet, som han plejer, har Stig Tøfting noteret sig.

Han tager i et vist omfang træneren i forsvar – Thomas Frank er som tidligere ungdomstræner kastet ud på noget af en opgave, noterer Stig Tøfting:

- Brøndby har undervejs hentet en sportschef fra 1. division – og fyret ham igen, man ansatte med Thomas Frank en ungdomstræner, der aldrig har prøvet et så massivt pres, som det, man er udsat for i Brøndby. Senest har man ansat Troels Bech, der ganske vist er ligaens mest rutinerede træner – men også den mest fyrede. Han har aldrig vundet en medalje i herreligaen, til gengæld er han helt grøn og uerfaren som sportschef, konstaterer Plæneklipperen og tilføjer:

- Jeg synes, Brøndby har sat sig mellem ikke bare to – men mange – stole på meget kort tid, og så er risikoen for at lande med et brag på gulvet jo i allerhøjeste grad til stede. For Brøndby-projektet stritter i alle mulige retninger.

Thomas Frank kunne puste lidt ud efter turen på Cypern (Foto: René Schütze)
Thomas Frank kunne puste lidt ud efter turen på Cypern (Foto: René Schütze)
 

Se også: Tøfting: Kan William Kvist mere end at hælde vand ud af ørerne?

- Brøndby i den nuværende forfatning – på banen og uden for – er i høj grad bygget på ustabilitet, når de etablerede af forskellige årsager svigter, og de unge ikke magter at tage over. Så må man kigge på træneren, siger Stig Tøfting.

Han mener, ansvaret for Thomas Franks fremtid i høj grad ligger hos spillerne:

- Spillerne siger jo, de ka’ li’ Thomas Frank. Så er det kraftedeme på tide, de – som på Cypern – viser det på banen. Uden gejst, fightervilje og ærgerrighed går det ikke, og de opgivende attituder må også være passé.

- Ellers går det galt. Og det kan gå hurtigere, end nogen i dag er i stand til at drømme om!

Troels Bech slår fast: Jeg bliver aldrig Brøndby-træner:

68 kommentarer
Vis kommentarer