Annonce:
Annonce:

Tøfting om ydmyg Ståle: Han er bare verdensmester

Ekstra Bladets fodboldkommentator gør status over 11. runde i Superligaen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Weekenden bød på fuld runde i Superligaen, inden klubberne spredes for alle vinde i den landskampspause, der afgør, om Danmark skal med til VM næste sommer.

Rundens helt store resultatmæssige overraskelse fandt sted på Lyngby Stadion, hvor FC København fik ørerne i maskinen af Lyngby og deres nye træner Thomas Nørgaard, der er forfremmet til cheftræner efter David Nielsens skifte til AGF.

Efter kampen fortalte Ståle Solbakken til Ekstra Bladet, at målet for resten af efteråret blot er at minimere afstanden til de hold, der ligger foran FCK. Den kommentar skal dog tages med et gran salt, hvis man spørger Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting.

Annonce:

- Er han ikke bare verdensmester i damage control? Han har ingen grund til at lægge unødigt pres på ved at sige, at de er de største favoritter. Men de vil da blive frygteligt skuffede, hvis ikke de ender med at vinde. Der er altså kun fem point op til FC Nordsjælland trods alt. Men det giver da mening, hvad han siger, for det er jo et langt forår, siger Tøfting med henvisning til de 17 runder, der venter efter vinterpausen.

Tøfting tror da også fortsat, at Ståles tropper genvinder det danske mesterskab. Ikke mindst på grund af de økonomiske muskler hos københavnerne.

- De vil stadig være favoritter for mig. De har musklerne til at handle endnu en gang til vinter, hvis de har brug for det. De er kraftigt ramt af skader lige nu - hvilken anden klub kan have tre angribere ude med skader, og stadig have en, der kan score mål? For mig er de stadig favoritter til at vinde mesterskabet på den lange bane, siger Stig Tøfting.

Ståle Solbakken var en skuffet mand efter nederlaget til Lyngby. Foto: Lars Poulsen
Ståle Solbakken var en skuffet mand efter nederlaget til Lyngby. Foto: Lars Poulsen

FCK-træner Ståle Solbakken er verdensmester i damage control, mener Stig Tøfting. Foto: Lars Poulsen
FCK-træner Ståle Solbakken er verdensmester i damage control, mener Stig Tøfting. Foto: Lars Poulsen
 

Top fire former sig
Mens FC København smed tre point i Lyngby, udnyttede de øvrige titelbejlere muligheden for at lægge en smule afstand til mestrene. FC Nordsjælland slog Silkeborg på et flot comeback, mens både FC Midtjylland og Brøndby vandt sikkert over henholdsvis AaB og Sønderjyske.

Annonce:

Tøfting forventer også, at netop de fire hold inden for kort tid vil etablere sig som top fire.

- For mig er Brøndby tilbage som bejler, og Midtjylland ser jo bare sindssygt stærke ud. Sørloth minder for mig helt vildt om Cornelius, når han løber med bolden.

- Jeg forventer stadig at Horsens og Hobro stopper på et tidspunkt. Jeg tror, at når vi når halvvejs igennem, så kan vi se mønsteret med de fire hold, siger Stig Tøfting.

Han er overrasket over, at FC Nordsjælland trods tabet af store profiler har gjort så stærkt et indtryk.

- Jeg havde FCK, Midtjylland og Brøndby som de tre første inden sæsonen, men jeg havde ikke regnet med at Nordsjælland kunne kapere at miste så mange profiler, som de gjorde med Lobotka, Maxsø og Ingvartsen.

Brøndby er tilbage på sporet efter to sejre i træk. Foto: Jens Dresling
Brøndby er tilbage på sporet efter to sejre i træk. Foto: Jens Dresling
 

Forstår ikke AGF
Lørdag morgen offentliggjorde AGF, at de havde valgt at skifte cheftræner Glen Riddersholm ud med David Nielsen. Stig Tøfting, der selv har en fortid i AGF, forstår fortsat ikke, hvorfor ledelsen i AGF valgte at smide træneren på porten efter 5-1-sejren over Helsingør.

Annonce:

- Jeg er ikke blevet mindre forundret over håndteringen og tidspunktet. Der er mange spørgsmål, der ikke er blevet besvaret. Jeg har intet at indvende mod David Nielsen. Han virker til at være spændende og har gjort det godt i Lyngby, og han optræder godt i medierne, siger han og undrer sig specielt over, at fyringen sker på et tidspunkt, hvor AGF efter en storsejr blot er fire point fra top seks.

- Det handler tilsyneladende mere om, at man ville prøve noget andet, end det handler om resultaterne, siger han.

Glen Riddersholm blev den første, der fik præsenteret en fyreseddel i denne sæson, men i Randers brænder sædet også gevaldigt under cheftræner Olafur Kristjansson. Senest blev det til et hjemmenederlag på 0-1 til Horsens, og det efterlader Randers på en sidsteplads med syv point i 11 kampe. Stig Tøfting tror dog ikke, at ledelsen i Randers benytter landskamppausen til at skifte træner

- Så havde de gjort det. Det giver ingen mening at gå og vente flere dage, for så kunne en ny træner jo nå at få mere tid til at få tingene på plads, siger han og bemærker, at Randers også i de næste to kampe får svært ved at forbedre situationen med kampe mod topholdet FC Nordsjælland og formstærke AaB.

David Nielsen havde første træning i AGF mandag formiddag. Foto: Ernst van Norde
David Nielsen havde første træning i AGF mandag formiddag. Foto: Ernst van Norde

Annonce:

Første dag i Aarhus: Er David Nielsen den rette for AGF?
Nye toner fra ydmyg Ståle: Vi skal bare hænge på
Bag om chok-fyringen: Derfor tabte Riddersholm magtkampen i AGF

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: