Tøftings dom: Keller-udelukkelse kan koste Todd jobbet

Stig Tøfting mener, at Colin Todd er i fare for at blive fyret, efter træneren fredag meldte ud, at Christian Keller er færdig på holdet

Hør mere om sagen her

Det kommer ikke bag på Stig Tøfting, at Randers-træner Colin Todd fredag meldte ud, at han ikke længere vil bruge Christian Keller på førsteholdet efter den seneste måneds ballade, hvor det kom frem, at Keller har indledt et forhold til eksholdkammerat Jonas Borrings ekskone.

Men nu advarer Tøfting om, at udelukkelsen af Keller kan blive dyr for Todd og Randers, som ikke har vundet i de fem seneste kampe.

- Der skal ikke mange dårlige resultater til oven på den her beslutning fra Todd, før klubben siger farvel til ham. Det er farligt, hvis han taber mange flere kampe med Randers. Men hvis der ikke kommer særligt mange nederlag, så smider man ham ikke bare ud. Men de seneste ugers dårlige resultater, siden Keller-Boring-sagen kom frem, har ikke været gode, siger Tøfting til Ekstra Bladet.

Christian Keller er ikke enig i Colin Todds beslutning om ikke at bruge ham længere, mens briten stadig er træner i klubben. (Foto: Claus Bonnerup) Superligaen Vragede Keller: Vi bliver aldrig enige

Tøfting er ikke begejstret for Randers-ledelsens ageren - eller mangel på samme - i den her sag.

- Der er jo for mig at se ikke en ens linje mellem, hvad Colin Todd mener og klubledelsen mener. Jeg mangler at se en klar linje fra klubben i forhold til at melde ud, om det er okay, det Keller har gjort. Jeg ved godt det, Keller har gjort  ikke er fyringsgrundlag eller ulovligt. Men de har ikke sagt, om det er i overensstemmelse med det værdisæt, klubben står for. For Colin Todd og klubben er ikke enige i det her, siger han og uddyber:

- Det er aldrig en god ting, at træner og klub ikke har fælles retningslinjer for, hvad der er i orden og ikke orden at gøre for spillere. Det kunne godt se ud, som om der kommer en magtkamp mellem Todd og ledelsen oven på det her.

Den gamle AGF-legende sammenligner Keller-konesagen med drukture, når han ser på, hvordan en klub bør forholde sig til spillerballade.

- Der har ikke været en synlig nok linje i forhold til, hvad klubben tænker om det her. Forestil dig at en spiller havde været ude på druk til klokken seks om morgenen før en fodboldkamp. Der ville klubben nok sanktionere, selvom det ikke er ulovligt. Derfor burde man kunne forestille sig, at klubben også reagerede i Keller-sagen, fordi det ikke er i overensstemmelse med værdierne i klubben.

Randers FC Todd uddyber Keller-afvisning: Jeg er ikke skurken

I følge Tøfting har Keller-sagen ikke bragt de sidste problemer med for Randers og dens spillere.

- Jeg tror nu nok de andre spillere kommer videre. Men det har bare skabt en uro. Og man kunne forestille sig, at de bruger det her som en undskyldning for de dårlige resultater, de oplever lige nu. Derfor er situationen ikke god.

Søndag skal Randers - uden Keller - forsøge at hente sin første sejr i seks kampe, når kronjyderne møder OB i Odense.

83 kommentarer
Vis kommentarer