Topdommer: Cornelius ligeså hensynsløs som Flinta

FCK-angriberen udsatte selv en modstander for en voldsom tackling i weekenden, selvom han oplevede det på egen krop sidste år. Tidligere topdommer Kenn Hansen er ikke i tvivl om, at Cornelius burde have været vist ud

Andreas Cornelius var på alles løber for et år siden, da Silkeborg og FC København tørnede sammen i Superligaen. Desværre ikke for det positive.

FCK-angriberen kom nemlig slemt til skade, da Silkeborgs Dennis Flinta med en voldsom tackling stemplede Cornelius bagfra. Facit: En brækket ankel og fire måneder med hård genoptræning i vente for angrebstalentet.

En slem oplevelse for FCK'eren, som kunne have endt meget værre. Derfor ville man tro, at angriberen ville afholde sig fra at lave samme handling på en modspiller i fremtiden. Men det er ikke tilfældet.

TV: Gense da Flinta brækkede Cornelius' fod

Cornelius bemærkede sig søndag eftermiddag med en voldsom tackling på Randers' Nicolai Poulsen, da han med strakt fod - og bolden uden for rækkevidde - hårdt stemplede forsvarsspilleren på anklen.

Heldigvis for Poulsen var hans knogler stadig intakte efter Cornelius' hårde behandling, og FCK'eren måtte også prise sig lykkelig for et gult kort i situationen.

For den var klart til en udvisning, hvis du spørger den tidligere topdommer Kenn Hansen.

- Det er et indiskutabelt kort uanset hvordan jeg vender og drejer det. Hensynet til modspilleren er tilsidesat i situationen, bolden er langt væk fra situationen og voldsomheden i tacklingen er slem, siger den pensionerede dommer til Ekstra Bladet.

 

Kenn Hansen mener godt, man kan sammenligne FCK'erens tackling fra i søndags med Flintas sidste år.

- Der er selvfølgelig forskel på alle tacklinger, og som tidligere dommer har jeg ikke et behov for at sammenligne som jer journalister eller fans. Men voldsomheden i begge tacklinger er stor.

- Flintas var måske lidt farligere, da han sætter af. Der er måske lidt mindre fart i Cornelius' tackling. På den anden side er der ikke meget forskel. De er begge risikable, siger han.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra både Dennis Flinta og Andreas Cornelius. Det var ikke muligt at få fat på FCK-spilleren efter endt træning, mens Silkeborg-manden ikke havde behov for at udtale sig.

Udover Cornelius bemærkede Brøndbys David Boysen sig også med en slem tackling, da han stemplede OB's Oliver Lund i weekenden. Kenn Hansen er heller ikke tvivl om den forseelse.

- Også et klokkeklart rødt kort, når jeg ser den igen på tv. Jeg vil dog gerne understrege, at jeg selv mange gange har dømt noget i en kamp, for derefter at blive klogere, når jeg så den i tv bagefter. Det går bare hurtigere i virkeligheden og udsynet er et andet, siger han og tilføjer:

- Det er to klare udvisninger, som jeg ikke kan argumentere imod. Jeg er mere kritisk over for Boysens dom, da linjevogteren har frit udsyn til situationen.

- Jeg kan bedre forstå, at man overser Cornelius' fra dommerens perspektiv. Men igen - det er meget nemmere at se på tv bagefter, siger han.

TV: Gense Boysens svinestreg her:

52 kommentarer
Vis kommentarer