Trænerfyringer efter katastrofal afslutning? Her er chefernes forklaring

Hverken Glen Riddersholm eller Olafur Kristjansson er i fare for at ryge på porten, selvom deres mandskaber har skuffet voldsomt i Superligaens grundspil

Olafur Kristjansson og Glen Riddersholm har tilsammen set deres hold spille 11 superligakampe dette forår uden at vinde en eneste af dem. (Fotos: Christer Holte og Ernst van Norde/Polfoto)
Olafur Kristjansson og Glen Riddersholm har tilsammen set deres hold spille 11 superligakampe dette forår uden at vinde en eneste af dem. (Fotos: Christer Holte og Ernst van Norde/Polfoto)

Der bliver sandsynligvis evalueret og diskuteret dagen derpå de Superliga-klubber, der indtil de sidste runder havde chancen for at spille sig med i slutspillet.

Det sjove slutspil, vel at mærke.

Men sæsonen er bestemt ikke overstået endnu, selvom det sjove selskab glippede for otte ud af 14 mandskaber, og derfor ruller der ikke hoveder. Endnu.

Ekstra Bladet har tidligere på foråret taget temperaturen på de cheftrænere, der har gjort sig fortjent til et los ud af kommunen. Og status efter 26 runder er, at nogle mere end andre bør være i farezonen.

Blandt dem AGF's Glen Riddersholm og Randers FC's Olafur Kristjansson, der har haft nogle forfærdelige runder. Randers' seneste Superliga-sejr ligger ti runder tilbage - 20. november. AGF har ikke vundet de seneste seks Superliga-kampe siden begyndelsen af december.

Se også: Det stinker, Jylland!

Men begge trænere sidder fortsat i sædet - og gør det et stykke tid ud i fremtiden.

Det understreger de to sportschefer i de to østjyske klubber overfor Ekstra Bladet, der har stillet dem fem spørgsmål om den aktuelle situation.

- Forstår du, hvorfor jeres træner bliver nævnt blandt de mest fyringstruede trænere i ligaen?

Peter Christiansen, AGF: - Sådan er mekanismerne jo. Når en klub ligger i bunden, så er det sådan, det er. Det er en logisk konsekvens. Og vi ligger pt. tredjesidst i Superligaen.

- Det kender vi, og vi kigger på det arbejde, der er i dagligdagen. Vi arbejder passioneret og grundigt i såvel forberedelser som efterbehandling.

Ole Nielsen, Randers FC: - Det er jo klart, når man ikke har vundet i ni kampe, så er man selvfølgelig udfordret som træner. Det her skal vi selvfølgelig gerne have vendt hurtigst muligt. Ellers kan vi komme i yderligere problemer i forhold til nedrykning. Det er en længere serie af ikke vundne kampe, der gør det.

- Men vi kan trods alt også se, at det ikke er et hold, der løber på banen, som er demotiveret og som har tabt troen på træneren. Vi spillede klart bedre end SønderjyskE søndag. Vi skabte mange chancer. Trænerne kan trods alt ikke løbe på banen og score for holdet, selvom han har lyst til det.

- Er det - eller har det været - et tema på ledelsesgangen i klubben?

Peter Christiansen, AGF: - Nej. Det er ikke et tema.

Ole Nielsen, Randers FC: - Vi følger selvfølgelig hele tiden situationen. Olafur Kristjansson og jeg har været i tæt dialog om, hvordan vi kan tippe de små marginaler over på vores side. Vi har spillet til langt mere end de få point, vi har fået på det seneste.

- Der ingen spilleformular for vores situation. Vi må bare kæmpe endnu hårdere. Spillet fejler ikke noget. Det er et kæmpe problem, at vi ikke scorer, for vi skaber chancerne. Og jeg ser et topmotiveret hold igen i går. Træneren har fået vores hold sat godt op.

- Hvordan vil du betegne stemningen i truppen - og forholdet mellem spillerne og træneren?

Peter Christiansen, AGF: - Jeg vil sige, at der er et fint forhold. Der bliver arbejdet med tingene. Der er en forståelse for de ideer, som Glen udstikker.

- Faktum er bare, at vi må konstatere, at vi ikke har leveret godt nok. Der skal klart steppes op. Og man må nu hanke op i hinanden - som hold og gruppe. Det gælder os alle sammen.

Ole Nielsen, Randers FC: - Der er rigtig god tillid til Olafur fra spillertruppen. Det er klart, når vi lige har misset vores mål om top 6, så er der en trykket stemning i dag.

- Men det er ikke sådan, at der er mistillid til hinanden. Alle synes, vi arbejder godt i dagligdagen. Lige nu er det stolpe ud frem for stolpe ind. Det skal vi løse i fællesskab med hårdt arbejde og tro på tingene.

-Tror du på, at jeres nuværende cheftræner kan redde holdet fra nedrykningen/hente bronzemedaljer?

Peter Christiansen, AGF: - Ja, ellers var han ikke træner.

Ole Nielsen, Randers FC: - Det tror jeg fuldt og fast på. Når jeg ser det hold, der har været på banen de seneste kampe, har det været et Randers-hold, som har gået på banen med enorm gejst, god attitude og hårdt arbejde.

- Hvis det ikke havde været der, var jeg først bekymret. Vi er gået på bane med hovedet højt og brystet fremme. Vi har desværre bare haft straffe og scoringer imod os i overtiden og brændt mange chancer på det seneste. Det er tough lige nu.

- Hvordan vil I bruge landsholdspausen til at ændre situationen?

Peter Christiansen, AGF: - Der skal arbejdes stenhamrende hårdt. Vi kan ikke bruge snak til noget. Nu skal ben og fødder tale, og så må vi mobilisere alle kræfter frem mod den næste kamp. Det er klart, der er mange, der skal steppe op. Og jeg forventer at se en forbedring.

Ole Nielsen, Randers FC: - Vi skal lige have en dag eller to til at sunde os over ikke at komme i top 6. Det har vi ligget til i 26 runder, og så glipper det i sidste spillerunde af grundspillet.

- Men så skal vi begynde at se fremad. Det handler om, at vi skal vinde en fodboldkamp, og det er den næste kamp, som skal vindes.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen