Transfervinduet er lukket: Det lærte vi

Status: Et hektisk transfervindue er forbi - Ekstra Bladet vurderer handler, tendensen og konsekvenser

Pusic er symboket på, at FC Midtjylland mener det alvorligt med deres attentat på det danske mesterskab (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Pusic er symboket på, at FC Midtjylland mener det alvorligt med deres attentat på det danske mesterskab (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Agger får travlt
Hjemvendte Daniel Agger har været overrasket over, hvor meget energi han har brugt på at styre og dirigere forsvaret på Vestegnen. Heldigvis synes landsholdsanføreren om rollen, for den bliver ikke mindre i foråret. Brøndby har købt den svenske angrebsback Johan Larsson i Elfsborg, så nu kommer både højre- og venstrebacken til at piske frem. Og indimellem sikkert også samtidigt. I forvejen er det blå-gule forsvar ikke for godt beskyttet af midtbanen, så både Daniel Aggers ben og mundtøj kommer på overarbejde.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

De kloge unge Bunderøve
Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard går foran med et par utroligt modne beslutninger omkring fremtiden. De skifter fra usikre positioner i Bayern München og Hoffenheim til et par lejeaftaler, der stinker af spilletid. Det er utroligt lovende for dansk fodbolds fremtid, at unge spillere kan gå ud og sikre sig stampladser i en af Europas stærkeste ligaer. Og det er med til at forstærke indtrykket af en ung generation, der er realistiske omkring eget niveau, og er klar til at manifestere sig på absolut topniveau.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Mindre Hjulmand, mere ismand
FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson er ved at sætte sit eget islandske aftryk på Farum Park. Der er mindre Hjulmand og mere ismand i det nordsjællandske. Det bedste eksempel er angriberen Gudjon Baldvinsson. Han ville aldrig være blevet et emne i klubben under Kasper Hjulmand. Der er ikke meget falsk 9’er over ham, og den islandske angriber er ikke én, der får feinschmeckerne til at slikke sig om munden. ’Men han kan score mål, og det er et eller andet sted vigtigt i fodbold’, som Kristjánsson konstaterer.

Foto: AP
Foto: AP

Ødegaards Europa-turné endte i Madrid
Vinterens største transferkrig var om en nordmand. Ja, så har fodbolden også set det med ... 16-årige Martin Ødegaard havde tilbud fra alle europæiske topklubber og var på en større Europa-turné, inden han sagde si til Real Madrid. Nu skal den norske landsholdsspillers store talent så på en endnu større prøve. En ting er at overbevise David Nielsen i Strømsgodset, noget andet at overbevise Carlo Ancelotti i Madrid. Men Ødegaard har tiden for sig og har stadig over et år til at blive alle tiders yngste Real-debutant. Fortsættelse følger ...

Foto: PA / Dave Thompson
Foto: PA / Dave Thompson

Kvist tilbage på den grønne gren
En måned er en halv evighed i fodboldverdenen. Da Big Ben ringede transfervinduet ind, var alle enige om, at William Kvist skulle finde sig en ny klub. Og det kunne kun gå for langssomt. I Wigan havde han ikke startet inde siden oktober og var end ikke på bænken. Men så opdagede manager Malky Mackay pludselig, at han havde en dansk landsholdsspiller med et langt indkast i sin trup. Wigan solgte Ben Watson og Adam Forshaw, men beholdte Kvist, der er startet inde de seneste tre kampe. Den havde ingen set komme for en måned siden.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Midtjylland viser guldtænder
Vinterens vindue har for alvor afsløret hvor stor en forvandling, der er sket i FC Midtjylland med Matthew Benhams entré. For et år siden dukkede Jakob Poulsen og Jim Larsen op og Jeppe Curth blev lejet. Da Petter Andersson og Erik Sviatchenko røg ned med skader, så havde klubben bare ikke bredden på plads. Dette vindue har bragt landsholdskeeper Johan Dahlin og Superliga-topscorer Martin Pusic - aftalerne med Kristoffer Olsson og Marcos Ureña er gjort permanente. Og så har klubben tilmed været stærke nok til at afvise kæmpebud på Pione Sisto, mens et sent bud på Sylvester Igboun blev trukket i langdrag, fordi der skulle kvalificerede afløsere ind. Det har lidt været som at se en glubsk rottweiler blotte bisserne og afsløre en stribe guldtænder.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

I Kina køber de fodboldspillere
Vi kan lige så godt vænne os til det. Kinesisk fodbold smager måske ikke af Champions League og Bernabéu, men det er ikke længere afdankede stjerner, som man henter til ligaen. Kina spiller nu også med musklerne på transfermarkedet og er gået på jagt på danske græsenge, hvor Esbjerg solgte Eddi Gomes for 12 mio. kr. Der er også landet et bud på FC Midtjyllands Sylvester Igboun, og der var bud på Lasse Vibe fra Kina. Sportsligt scorer Kina ikke højt, men pensionsrådgiveren er uden tvivl begejstret.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Gab – Ståle spillede norsk på transfermarkedet
FC København hentede sidste januar Andreas Cornelius tilbage fra Cardiff i en monsterhandel. Så forventningerne var skruet godt op igen i år med FCK-jagt på en ny angriber. Men Ståle Solbakken valgte den lidt usexede model med at hente reserver i sin tidligere klub Wolverhampton. Truppen blev forstærket med islandske Björn Sigurdarson og irske Kevin Foley. Det dufter ikke ligefrem af guldindkøb. Tidligere på året havde man sikret sig Ludwig Augustinsson som afløser for Pierre Bengtsson. Et vindue i automatpilot for Solbakken.

Foto: AP / Paul White
Foto: AP / Paul White

Ude godt, hjemme bedst
Åh, El Niño har savnet Vicente Calderóns græstæppe og Atlético de Madrids bolchestribede trøjer. Fernando Torres har ikke nydt meget succes, siden han røg fra Liverpool til Chelsea. Heller ikke en mellemstation i AC Milan gjorde den spanske angriber noget godt. Men straks efter 30-årige Torres kom tilbage til Atlético på lejemål fra Milan, så har han virket lige så ung som øgenavnet (drengen). Torres markerede sig også lige, da han formåede at score i første minut af begge halvlege i en pokalkamp mod Real Madrid på Bernabéu. Olé!

Foto: Anita Graversen / Polfoto
Foto: Anita Graversen / Polfoto
 

Etnisk udrensning i Esbjerg
Det er foregået i små, men ganske sikre ryk. Men nu kan den etniske udrensning ikke længere negligeres på den jyske vestkyst. Det solide lokale aftryk, der var med til at lande pokaltriumfen for 30 måneder siden er på nærmest metodisk vis elimineret. Den sportslige succes bærer en væsentlig del af skylden for at Peter Ankersen, Kian Hansen og andre gæve vestjyder ikke længere er i Esbjerg. Men med discountsalget af Jakob Ankersen i går samtidig med, at en række unge spillere forlod klubben, så endte afgangskolonnen med at rumme fem ærke-EfB'ere denne vinter. I stedet kan vestjyderne nu se til venstre og se svenskere, nordmænd og et forsvar med en ram stank af Brøndby. Og oppe foran er bulldozeren Pusic så erstattet af Fredrik Berglund-klonen Daniel Larsson ... lad os bare konstatere, at Niels Frederiksens Esbjerg-mandskab er forandret!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.