Annonce:
Annonce:

Tre mål på seks minutter: Brøndby udnyttede forsvarsfadæse

SønderjyskE havde fortjent at få noget med fra en medrivende dyst mod Brøndby, men et sovende forsvar på en dødbold kostede dyrt

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

HADERSLEV (Ekstra Bladet): Superligaen tog sig ud fra sin bedste side, da Brøndby slap fra Sønderjylland med livet i behold og tre point, efter en sand festforestilling, hvor Claus Nørgaards SønderjyskE spillede sig ud men tabte 2-1 til Brøndby, der kunne takke en uopmærksom SønderjyskE-defensiv for sejren.

Tilskuerne i Haderslev havde knapt nået at fortære grillmedisteren og tylle Fuglsang-øllen, før opgøret nærmest eksplodere i et sandt chancehav.

Brøndby lagde fra land med deres klassiske overfaldsfodbold a la Zorniger, og gæsterne lignede et mandskab, der ville gøre alt for at barbere FCK’s forspring ned til ni point.

Lebogang Phiri skød løjerne i gang efter en håndfuld minutter, da sydafrikaneren flugtede bolden over et tomt mål, efter Lukas Fernandes havde været i græsset for at parere en friløber.

Annonce:

Også Gregor Sikosek ville give en prøve på sin skudteknik, men afslutningen fra Brøndbys nyerhvervelse blev pareret af Fernandes. Returen røg ud til Troels Kløve i feltet, der eliminerede faren ved at spurte af sted mod Brøndbys felt. Kløve nåede helt frem til Rønnows mål, hvor SønderjyskE-spilleren afsluttede i sidenettet.

Jo, det var et hæsblæsende tempo i Haderslev.

TV: Rønnow var solgt, da SønderjyskE gjorde det til 1-0

Bare et minut senere fik værterne en ny friløber, da Mikael Uhre klemte sig imellem Brøndbys centerforsvar, der så ukarakteristisk sløjt ud denne søndag. Men sønderjydernes spydspids krøllede sin afslutning på overliggeren.

Efter det første kvarter fik tilskuerne lige fem minutter til at trække vejret, men så begyndte det at vælte ind med mål på Haderslev Stadion. Hjemmeholdet bragte sig i spidsen, da Benedikt Röcker fortsatte sin triste dag og forlængede en dødbold i eget felt. Efter en pragtredning af Rønnow på stregen efter en klumpspilssituation, kunne Mikael Uhre prikke bolden det sidste stykke over stregen.

Annonce:

Glæden for Claus Nørgaard på SønderjyskE-bænken varede dog kun 60 sekunder, så stod dommer Jørgen Burchardt og pegede på pletten i den modsatte ende. Fra pressepladserne lignede det en korrekt dom, da Troels Kløve fjernede Kamil Wilczeks støtteben. Teemu Pukki omsatte sikkert straffesparket.

TV: Pukki sørgede for 1-1 fra straffesparkspletten

Blot fire minutter senere røg SønderjyskE det sidste trin fra himmel til helvede, da værterne snorksov på et Brøndby-hjørne. Bolden blev hurtigt trillet til Hany Mukhtar, der lagde kuglen til rette foran en fri Christian Nørgaard i feltet, og så stod der 1-2, inden SønderjyskEs miniput-mandskab havde opfanget faren. Helt horribelt forsvarsspil af sønderjyderne, der skulle vise sig dyrt.

Men den uheldige udvikling for hjemmeholdet dæmpede ikke angrebslysten. Sønderjyderne kom flyvende over begge kanter, og kampens tempo var skruet op i højeste gear. Også Jørgen Burchardt måtte anstrenge sig for at følge med i alle begivenhederne - og det var især værterne, der følte sig snydt i flere situationer.

Annonce:

I slutningen af første halvleg tordnede Frederik Rønnow ud af sit felt og fløj ind i en tackling på Mikael Uhre, men det lignede, at keeperen nåede bolden i situationen. Det var mere tvivlsomt, om der også var bold imellem i begyndelsen af anden halvleg, da en SønderjyskE-mand blev nedlagt i feltet. Burchardts fløjte forblev dog tavs, hvilket fik en lyseblå klump af utilfredse mænd til at omringe ham.

TV: SønderjyskE snork sov, da Brøndby vendte kampen på hovedet

Dramatikken forsatte også uden dommerindblanding, da hjemmeholdet lagde et tungt tryk på Brøndby i jagten på udligningen. I skarp konkurrence med flere kollegaer stod Kees Luijckx for den største mulighed, da han headede på overliggeren efter et hjørne, hvor Brøndbys centerforsvar igen så skidt ud i markeringen.

Også Mikael Uhre og Johan Absalonsen testede flere gange en velspillende Frederik Rønnow, der reddede sit hold i anden halvleg, hvor Brøndby i bund og grund var spillet under græstæppet, men sønderjyderne manglede kynismen foran mål.

Men fortjent eller ej, så holdt Brøndby stand og åd sig dermed ind på FCK i toppen, mens SønderjyskE viste flotte takter, men må se sig ude af mesterskabsslutspillet p.t. efter nul point i forårets to første kampe.

Afslører spillemisbrug: Superliga-spiller har gamblet formue væk

Tøfting: Her er Superligaens varmeste sæder

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: