Trekantsdramaet: Keller på tålt ophold i Randers

Spillertruppen i Randers FC accepterer løsningen på Kellergate, der endte med et farvel til Jonas Borring. Christian Keller skal dog ikke regne med julekort fra sine holdkammerater

Christian Keller-sagen fortsætter med at udvikle sig, men nu er holdkammeraterne klar til at spille med Keller, selvom de har deres meninger om ham
Christian Keller-sagen fortsætter med at udvikle sig, men nu er holdkammeraterne klar til at spille med Keller, selvom de har deres meninger om ham
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Onsdag satte Randers FC et endeligt punktum i sagen om Jonas Borring og Christian Keller.

Kellergate har redet klubben som en mare, siden det kom frem, at den daværende Randers-anfører har indledt et forhold med Jonas Borrings fraseparerede kone, Kira Borring. Trekantsdramaet endte med, at Jonas Borring og Randers FC øjeblikkeligt har afbrudt samarbejdet.

Dermed står Christian Keller tilbage i Randers-truppen, selv om han har brudt en af omklædningsrummets gyldne regler om aldrig at indlede et romantisk forhold til holdkammeraters koner, kærester eller ekser.

Efter sagens fulde omfang blev kendt af offentligheden, gik flere medlemmer af Randers-truppen til cheftræner Colin Todd og forlangte Keller væk fra truppen. Siden da har midtbaneslideren ikke været udtaget til kamp. Men nu er tonen en anden blandt spillerne, om end Christian Keller er på tålt ophold i Randers FC.

- Jeg har min personlige mening om, at sagen har fået dette udfald, men jeg må tænke på klubben, og jeg er klar til at give en skalle for holdet. Nu er der sat et punktum, og det er en enig spillertrup, der kigger fremad.

- Enhver i truppen har givetvis sin mening om sagen samt Christian Keller og Jonas Borring, men rent sportsligt er der ingen, der nu har noget imod at gå på banen med Keller, siger Alexander Fischer, der er viceanfører i Randers FC.

Spillerne i Randers har ikke været glade for Christian Keller de seneste uger (Foto: Anita Graversen)
Spillerne i Randers har ikke været glade for Christian Keller de seneste uger (Foto: Anita Graversen)

Skandalerne i Superligaen: Her er konsekvenserne for Brøndby og Randers

Forsvarskrumtappen Mads Agesen har flere gange appeleret til, at klubben og de implicerede parter skulle finde en løsning hurtigst muligt. Og Agesen er da også tilfreds med, rent sportsligt i hvert fald, at man får én af profilerne tilbage på banen, hvis cheftræner Colin Todd ellers udtager Christian Keller fremadrettet.

- Det er svært for mig at bevise, at sagen ikke har haft indflydelse på vores resultater, når vi ikke har vundet i foråret. Men helt ærligt, så tror jeg, det drejer sig om, at to af vores store profiler ikke har været med på banen. Derfor er jeg glad for, at vi nu får én af dem tilbage.

- Der er ikke nogen tvivl om, at denne sag har ændret ved nogle personlige opfattelser af enkelte personer, men rent sportsligt er jeg glad for, sagen er løst nu, og jeg vil da give mig 100 procent for alle spillere i truppen - også Christian Keller, siger Mads Agesen.

Randers-sportschef: Forventer folk vil spille med Keller

Borring spærret i foråret: Her er forklaringen

Holdkammeraterne vil igen give sig 100 procent for Christian Keller, der dog har mistet anførerbindet (Foto: Claus Bonnerup)
Holdkammeraterne vil igen give sig 100 procent for Christian Keller, der dog har mistet anførerbindet (Foto: Claus Bonnerup)
 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jonas Borring, men hovedpersonen selv var onsdag morgen mødt op på Randers Stadion for at tage afsked med spillertruppen. Her skulle Jonas Borring, efter Ekstra Bladets oplysninger, have udtrykt tilfredshed med, at sagen er afsluttet, og at han nu er fri af sin kontrakt, nu hvor Christian Keller ikke forlader matriklen.

Alexander Fischer er privat ven med Jonas Borring, og han understreger, at eftersom hans nu tidligere holdkammerat virker indforstået med det afbrudte samarbejde, så er der trukket en tydelig streg i sandet for truppens vedkommende:

- Jeg, og resten af spillertruppen, er selvfølgelig ked af at miste Jonas, da han er en virkelig dygtig spiller og en vellidt person. Men denne sag har fyldt ufattelig meget for os, så nu er det rart, at parterne er kommet videre, så det kan dreje sig om fodbold igen.

Randers fortalte tidligt, hvorfor Keller ikke kunne fyres:

Overblik i konesagen: Skandalen dag for dag

9. marts
Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.

Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.

Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
Jonas Borring slår overfor flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.

Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.

Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.

Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.

Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+