Trods kæmpe drop: FCK vandt målfest

Seks mål i Parken, hvor der både var drop af FCK og en stjerne, der blev båret fra banen

Andreas Cornelius åbnede sin målkonto (Foto: Jakob Jørgensen)
Andreas Cornelius åbnede sin målkonto (Foto: Jakob Jørgensen)

PARKEN (Ekstra Bladet): Endelig fik FC København-tilhængerne noget at juble over i Parken. Men først efter de selv havde pebet af deres egne helte… For det lignede en ny stor nedtur for hovedstadsklubben i slutningen af 1. halvleg kom bagud 2-1 mod AaB, men en veloplagt Nicolai Jørgensen reddede efter pausen sit hold for en ny blamage.

Først lagde landsholdsspilleren op til Kasper Kusks udligning, derefter sørgede han selv for føringen med en hovedstødsscoring. Og da AaB’s Kasper Pedersen satte bolden i eget net med tyve minutter igen, kunne FCK’erne definitivt juble over tre tiltrængte point.

Med 4-2-sejren er de igen at finde i den bedste halvdel, og bliver onsdagens udsatte kamp mod Randers FC også vundet, vil de være på andenpladsen inden næste spillerunde.

FC København gik offensivt til værks fra start mod nordjyderne, og efter kun to minutter havde Nicolai Jørgensen en stor hovedstødsmulighed.

Se også: Se billederne: FCK-stjerne bæres fra banen

Se også: Slut: Chanceorgie uden vinder i Brøndby

Københavnerne har i Superliga-sammenhæng været altdominerende mod AaB i Parken i de seneste sæsoner, og det så ud, som om dominansen skulle fortsætte … lige indtil Stephan Andersen droppede i det 10. minut.

Landsholdsreserven tabte et indlæg fra Henrik Dalsgaard ned på sin egen fod, så bolden trillede ud til Thomas Enevoldsen.

AaB’eren trykkede til, og så måtte Andersen stikke hånden undskyldende i vejret. FCK var bagud 1-0.

Se Stephan Andersens drop her:

Der kom dog hurtigt balance på måltavlen igen.

Andreas Cornelius steg frygtløst op mellem venner og fjender i AaB-feltet og pandede et hjørnespark ind bag Nicolai Larsen, og manager Ståle Solbakken kunne trække vejret lidt mere roligt nede på FCK-bænken.

Der er dog ikke mange rolige øjeblikke for nordmanden i øjeblikket, for hans hold har tilsyneladende glemt, hvordan man forsvarer.

Løverne laver flere elementære fejl, og efter en tvivlsom clearing af Peter Ankersen slog AaB til i det 37. minut.

FCK fik ikke afvist nordjyderne, og med en sukkerpasning spillede Nicolaj Thomasen litauiske Lukas Spalvis fri i feltet.

AaB-angriberen var iskold og fik både Zanka og Stephan Andersen til at sætte sig på græsset, inden han fra en spids vinkel sparkede bolden ind i det tomme mål.

Andreas Cornelius scorede før pausen (Foto: Jakob Jørgensen)
Andreas Cornelius scorede før pausen (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Det var tæt på 3-1 kort før pausen, da Peter Ankersen på ny fejlede. Thomsen spillede Enevoldsen fri, og AaB’eren fik snydt Stephan Andersen, men sparkede forbi målet.

Så FCK’erne slap for at komme yderligere bagud, men ikke for en pibekoncert. Hjemmepublikummet var forståeligt nok langt fra tilfredse med resultatet, og det kunne høres i nationalarenaen.

Til gengæld kunne det også høres, da Kasper Kusk fire minutter efter pausen scorede sit første FCK-mål. Nicolai Jørgensen udnyttede et AaB-boldtab og satte turboen til.

På kanten af feltet spillede han uselvisk Kusk, der med et velplaceret indersidespark gjorde det onde ved sin tidligere klub.

AaB havde ellers godt styr på Kusk, men meget svært ved at styre en veloplagt Nicolai Jørgensen, der selv kom på måltavlen efter en times spil.

Benjamin Verbic, der havde erstattet den skadede Federico Santander, lagde et følt indlæg ind i AaB-feltet til den danske landsholdsspiller, der med panden udplacerede Nicolai Larsen.

FCK havde flere muligheder for at udbygge føringen i de følgende minutter og gjorde det med hjælp fra en AaB’er med tyve minutter igen.

Kasper Pedersen satte en lang tå på et centring og snød sin egen målmand Nicolai Larsen. Så var den kamp afgjort, og AaB skal efter en meget skidt 2. halvleg være glade for, at nederlaget ikke blev større end 4-2.

Federico Santander blev båret fra banen (Foto: Jakob Jørgensen)
Federico Santander blev båret fra banen (Foto: Jakob Jørgensen)
 

18 kommentarer
Vis kommentarer