Trods sølv: FCK afviser vilde indkøb

Hvis der skulle ryge en portion sølvmedaljer ned i kurven ved sæsonens afslutning, kommer det ikke til at skabe en panikstemning omkring FC København, når transfervinduet åbner til sommer. De tror på det langsigtede projekt efter en heftig udskiftning sidste sommer

Johan Lange afviser, at FCK køber stort ind til sommer - trods sølv (Foto: Jens Dresling)
Johan Lange afviser, at FCK køber stort ind til sommer - trods sølv (Foto: Jens Dresling)

I denne sæson har FC København været vicemestre, og alt tyder på, at klubben også i næste sæson kan kalde sig selv for de næstbedste i Superligaen. I sidste sæson var det AaB, der tog guldet, og lige nu har FC Midtjylland et forspring på 11 point ned til FCK, hvilket virker som forspring, der bliver umådeligt svært at hente med 11 kampe tilbage af Superligaen.

Se også: Fodboldspillernes top-20: Så meget tjener de


Men udsigten til endnu et sæt sølvmedaljer får ikke FC København til at ryste på hånden, når sommerens transfervindue åbner, og det bliver muligt for klubberne i Superligaen at hente og sælge spillere. Efter et heftigt transfervindue sidste sommer fokuserer københavnerne på det langsigtede projekt, og de tror på de spillere, der bærer holdet på nuværende tidspunkt.

- Det ændrer intet. Målsætningerne er uforandrede til efteråret, så det handler hele tiden om at videreudvikle den trup, vi har. Det er det, der gælder, og det gør sig også gældende med med sommerens transfervindue, siger klubbens tekniske direktør Johan Lange til tipsbladet.dk.

Niklas Bendtner vil gerne til FCK en dag - det bliver bare ikke lige nu. (Foto: AP) EM 2016 - 24. mar. 2015 - kl. 15:23 Bendtner: Det er en drøm at spille i FCK

Sidste sommer kom navne som Tom Høgli, Stephan Andersen, Steve De Ridder, Per Nilsson, Daniel Amartey, Bashkim Kadrii og Mikael Antonsson til klubben, mens afgangene talte Christian Bolanos, Daniel Braaten, Thomas Kristensen, Igor Vetokele, Lars Jacobsen og Mustafa Abdellaoue, og den store udskiftning gør, at holdet kommer til at tage det roligt i det kommende transfervindue.

- Vi havde en stor udskiftning i sommeren 2014, hvor det var cirka 10 mand ind og ud. Det er klart, at sådan et transfervindue skal vi ikke have igen. Det skal være en videreudvikling. Vi er meget tilfredse med den trup, som vi har. Både med den kvalitet, der er i truppen nu, men også med det potentiale, der er i den. Vi har mange unge spillere, som har udviklet sig rigtig godt, og de har heller ikke nået loftet endnu. Der vil selvfølgelig altid være en lille udskiftning i en trup. Det var der også her i vinter. Men vi havde en stor udskiftning i sommeren 2014, og nu er vi tilfredse med truppen, og den skal videreudvikles - ikke skabe en ny. Der er en væsentlig forskel, lyder det videre fra Johan Lange.

Se også: Drama i kulissen: Agent snigløb landsholdsspiller
Han ser stadigvæk masser af perspektiv i den indeværende sæson, hvor holdet jagter den chancen for at hente FC Midtjylland, så længe den er til stede.

- Der mangler en tredjedel af sæsonen, og der mangler forhåbentligt også tre kampe i pokalturneringen, så der er en del udvikling i truppen og holdet fortsat. Alle fodboldklubber arbejder jo også mellem transfervinduerne og ser på, hvordan man kan videreudvikle trupperne, og det gælder selvfølgelig også her. Men det ændrer ikke på planerne med transfervinduet i forhold til, hvilken placering vi får i Superligaen i indeværende sæson, siger FCK-direktøren.

I vinterens transfervindue kom tre nye ansigter til klubben i form af Ludwig Augustinsson, Björn Sigurdarson og Kevin Foley.
 
FCK-back joker om Ståle: Hvad siger han?

22 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere