TV: Dobbelt målscorer og årets redning i Esbjerg

FC Midtjyllands defensiv viste sin styrke i 2-0 sejren over Esbjerg i mandagskampen. Til at lave målene havde ulvene en jubilar til at klare paragrafferne

Rilwan Hassan blev dobbelt målscorer i Esbjerg (Foto: Casper Holmenlund Christensen)
Rilwan Hassan blev dobbelt målscorer i Esbjerg (Foto: Casper Holmenlund Christensen)

ESBJERG (Ekstra Bladet): FCM var i mesterskabssæsonen kendetegnet ved en fremragende defensiv, som ikke lukkede mange mål ind.

Dette forår har det knebet mere med at lukke af, men i Esbjerg viste midtjyderne igen de gode gamle dyder, hvilket resulterede i en 2-0 sejr, da Esbjerg ikke formåede at dirke mestrenes lås op.

I kampens indledning kunne man ikke få øje på, at det var gæsterne, som havde mest på spil og var på jagt efter både medalje- og Europa-placering.

Esbjergenserne kom ud af starthullerne som lyn og torden, og først var altmuligmanden Bjørn Paulsen, mandag aften placeret på kanten, tæt på at pande hjemmeholdet i front på et hovedstød efter seks minutter.

Den mulighed afværgede Mikkel Andersen med en refleksredning, men bare tre minutter senere var målmanden prisgivet, da den tidligere FCM-back Jesper Lauridsen kanonerede et skud af sted fra distancen. Kuglen bragede dog i sidenettet.

Jakob Haugaard er smidt på bænken mod Tottenham (Foto: PA) Premier League Droppet mod Eriksen: Derfor er dansk PL-keeper vraget

FCK-stopperen fik endnu engang en masse hadefulde beskeder i sin indbakke efter derbyet mod Brøndby. (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Zanka udstiller racistiske ignoranter - men det er ulovligt

En livlig og tempofyldt begyndelse på opgøret, hvor FCM på ingen måde var statister, men chancerne udeblev blot for mestrene. Så gik gassen fuldstændig af ballonen i Esbjerg, og fejlafleveringerne og de lange bolde begyndte at præge kampen, der faktisk blev en ganske rodet affære.

Derfor var det nærmest naturstridigt, at midtjyderne kunne bringe sig foran efter en halv time med en scoring lige efter fodboldfeinschmeckernes ABC. Midtjysk ping-pong ude foran feltet endte med en fiks et-to-kombination mellem Andre Rømer og Pione Sisto, som gav backen mulighed for at slå et fladt indlæg, som 150-kampsjubilaren Rilwan Hassan bare skulle skovle forbi Jeppe Højbjerg. Høj klasse af ulvene.

Her bringer Hassan FCM foran på et mål efter fodboldens ABC:

Pione Sisto virker til så småt at være ved at finde sig selv igen, og han spillede en fin kamp i Esbjerg. Kantspilleren var kort inden pausen også ved at komme på måltavlen, da han kombinerede sig igennem EfB-forsvaret i samarbejde med Rilwan Hassan. Jeppe Højbjerg dækkede dog målet flot af og brugte kroppen til at parere Sistos vip.

De vestjyske værter begyndte også anden halvleg i et hæsblæsende tempo, men hjemmeholdet havde vanskeligheder med at bryde midtjydernes solide defensiv ned. Kian Hansen og Nikolay Bodurov havdei det hele taget godt styr på Ronnie Schwartz og restens af Jonas Dals offensive tropper.

Der var kamp om hver eneste centimeter (Foto: Casper Holmenlund Christensen)
Der var kamp om hver eneste centimeter (Foto: Casper Holmenlund Christensen)
 

Men netop ‘Plaffministeren’ ham selv var dog efter en god time ved at bringe balance i regnskabet, da han sjældent ekvilibristisk afdriblede et par forsvarsspillere i feltet og curlede bolden hårdt og fladt mod det lange hjørne. Igen måtte Mikkel Andersen rive en feberredning ud af ærmet, og keeperen nåede på forunderlig vis ned med lappen og skubbede bolden til hjørne.

Selv om FCM fuldstændig overlod initiativet til hjemmeholdet i kampens sidste halve time, så formåede Esbjerg ikke at skabe den altoverskyggende målchance. Esbjergenserne løb simpelthen tør for krudt efter at have løbet hovedet ind i den midtjyske forsvarsmur tilpas mange gange.

I kampens dybe tillægstid fik jubilaren Rilwan Hassan endda lov til at fordoble sin måltotal i kampen, da han flot omsatte en midtjysk kontra til mål ved elegant at løfte bolden over Jeppe Højbjerg på en friløber.

Rilwan Hassan blev dobbelt målscorer i Esbjerg (Foto: Casper Holmenlund Christensen)
Rilwan Hassan blev dobbelt målscorer i Esbjerg (Foto: Casper Holmenlund Christensen)

Her bliver FCM-guldfugl skadet:

122 kommentarer
Vis kommentarer