TV-ekspert forklarer sig: Derfor var det Brøndbys dårligste

Brøndbys mangler mod Viborg var så store, at Per Frimann er nervøs på Brøndbys vegne før de sidste kampe i sæsonen

Johan Elmander fik et forfærdeligt exit fra Brøndby i en forfærdelig kamp (Foto: Lars Poulsen)
Johan Elmander fik et forfærdeligt exit fra Brøndby i en forfærdelig kamp (Foto: Lars Poulsen)
Følg Superligaen

0-1 mod Viborg lyder ikke så slemt i sig selv, men mandagens blamage fik alligevel TV3 Sport-kommentator Per Frimann til at kalde det for en af de dårligste Brøndby-kampe nogensinde.

Dagen derpå forklarer han til Ekstra Bladet, hvorfor det var så skidt.

- Brøndby har jo spillet dårlige kampe før, kan man sige med et glimt i øjet, men jeg synes, at det var et lavpunkt for denne her sæson, siger Frimann til Ekstra Bladet.

- Det er sgu nu, at de skal redde sæsonen, og jeg ved godt, at det kan gøre nogen nervøse. Mod Viborg var manglerne så store, at jeg tillod mig at sige, at det var en de dårligste kampe, de har spillet, siger Frimann.

Han er irriteret over, at det altid hedder sig, at man ikke var klar og manglede indstilling. Mod Viborg manglede Brøndby-holdet mere end det.

- De manglede flair og energi, og de manglede ledelse. De spillede ikke op gennem banen, og de troede bare, at de kunne copy-paste Esbjerg-kampen. Jeg synes, at de spillede for simpelt, og de tabte mange nærkampe, havde mange boldtab og kunne ikke håndtere det teknisk, siger Frimann.

- Det var jo noget, der var der mod Esbjerg, og det er også derfor, at man bliver så skuffet. Jeg havde ikke ventet, at de var faldet til det niveau mod Viborg. Det var voksne mod unge mænd, siger Frimann, der erkender, at kritikken af Brøndby også er ekstra hård, fordi man lige havde hentet tre sejre og forventede mere.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her siger Johan Elmander farvel til Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen)
Her siger Johan Elmander farvel til Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby på vej mod stjernesalg

Hvem? Brøndby ansætter ny assistent

Efter hård kritik: Brøndby Stadion får nyt græs

Frank-afsked og direktør-fyring koster Brøndby: Taber over 20 millioner

Daniel Agger røg hurtigt udenfor med en skade (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger røg hurtigt udenfor med en skade (Foto: Lars Poulsen)
 

Frimann ved dog godt, hvad der var medvirkende til den skuffende kamp. Starten var forfærdelig, hvor både Daniel Agger, Jesper Juelsgård, Lebogang Phiri og Frederik Rønnow lavede fejl inden for få sekunder, og det bragte Viborg foran. Kort efter blev Daniel Agger skadet og måtte gå ud.

- Det var synd for Agger, og du kan kan sagtens give rødt kort for den tackling, der er alt for voldsom. Der slipper Søren Frederiksen, og jeg synes jo, at han skal hen og sige undskyld, men det gør han ikke. Jeg savner sportsmanship, siger Frimann.

- Vi ved jo ikke, om det er lægbenet, der er brækket, og så kan det jo være farvel til karrieren. Det var over stregen, siger Frimann.

Her bliver Daniel Agger slagtet og udgår:

Mens Daniel Agger formentlig sidder udenfor i udekampen mod Hobro torsdag og hjemmekampen mod SønderjyskE søndag, så ligner det også et exit for Johan Elmander, der svingede armen i hovedet på Jacob Egeris og fik sit andet gule kort i kampen og dermed karantæne.

- Det er en katastrofe, når en erfaren spiller gør sådan noget. Så kan han være nok så meget klubmand, men du tager ikke sådan et rødt kort, når du er over 30 år, og slet ikke når du tænker på klubbens situation, hvor de skal have point for at få medaljer og komme i Europa, siger Frimann.

- Efterfølgende savner jeg også en reaktion fra Elmander, træneren og sportschefen. De vil ikke tage afstand fra episoden, siger Frimann, der ikke giver meget for Elmanders forklaring om, at det ikke var med vilje.

Her flækker Elmander øjenbrynet på Viborg-spiller:

Når Elmander er væk til sommer, så har Brøndby stadig den polske angriber Kamil Wilczek. Selvom han kan lave mål, så imponerer han ikke Frimann, der under de langsomme gengivelser mod Viborg lagde mærke til unoder fra angriberen.

- Jeg har det meget svært, når jeg ser en angriber, der skubber midterforsvarerne og slet ikke kigger på bolden. Det er jo det, jeg lærer mine U15-pigerne, at de ikke skal gøre, siger Frimann.

Kamil Wilczek imponerer ikke Brøndby (Foto: Lars Poulsen)
Kamil Wilczek imponerer ikke Brøndby (Foto: Lars Poulsen)
 

Forude venter to kampe mod Hobro og SønderjyskE, og Brøndby har fire point op til FC Midtjylland på bronze-pladsen og to point ned til AaB på femtepladsen.

- Jeg tror, at Brøndby får rigtig svært ved at slå Hobro, for de kommer med god energi nu. De spillere spiller jo for at få en kontrakt i Superligaen i næste sæson, siger Frimann.

Brøndbys indsats mod Viborg gav udover skaden til Daniel Agger og karantænen til Johan Elmander også karantæne til Johan Larsson og Frederik Holst, der derfor begge sidder ude torsdag i Hobro.

Her kom Brøndby bagud efter fire minutter mod Viborg efter fire fejl på få sekunder:

Elmander frygter det værste: Det gør virkelig ondt

Her er lønnen Fenerbahce lokker Agger med

Johan Elmander fik et forfærdeligt exit fra Brøndby i en forfærdelig kamp (Foto: Lars Poulsen)
Johan Elmander fik et forfærdeligt exit fra Brøndby i en forfærdelig kamp (Foto: Lars Poulsen)
 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.