TV: FC Vestsjælland fortsætter succesen

FC Vestsjælland fortsatte de gode takter fra pokalsemifinalen onsdag, da AaB lørdag blev slået 2-1 i Slagelse

Osama Akharraz var med sin scoring til 1-0 med til at sørge for en overraskende FC Vestsjælland-sejr over AaB. (Foto: Jens Dresling)
Osama Akharraz var med sin scoring til 1-0 med til at sørge for en overraskende FC Vestsjælland-sejr over AaB. (Foto: Jens Dresling)

Det var en bemærkelsesværdig statistik, der lagde grund til lørdagens Superliga-opgør mellem FC Vestsjælland og AaB i Slagelse. Trods gæsternes status som både viceliga- og vicepokalmestre, var det hjemmeholdet, der på papiret kunne bryste sig af den klart bedste form.

FC Vestsjælland har ikke tabt deres seneste tre kampe, hvor det er blevet til fire point i ligaen samt en fornem 2-0-sejr i første pokalsemifinale. Omvendt har mestrene fra Aalborg kun hentet et uafgjort resultat mod Randers som deres bedste resultat i de seneste fire opgør, og de var derfor tvunget til sejr, hvis drømmen om europæisk fodbold næste sæson skal holdes i live. FC Vestsjælland kæmper derimod for overlevelse i ligaen, og netop den motivation har før været katalysator for små mirakler.

Se også: SLUT: FC Vestsjælland overraskede igen

Det var dog gæsterne, der ved en lidt tvivlsom situation efter tre minutter kom til første chance. Dommeren havde egentlig fløjtet, men han tillod samtidig angrebet at fortsætte, men Nicolaj Thomsen afsluttede fra kort afstand direkte på Thomas Mikkelsen i FCV-målet.

Efter 10 minutter var det så en indøvet dødboldssituation ved hjørne, der truede værterne. Patrick Kristensen kom til afslutning udefra efter en fladt sparket tilbagelægning fra hjørne, men afslutningen var for upræcis og blev afværget.

Modsat midtuge-opgøre i pokalturneringen var det helt overvejende gæsterne, der var boldbesiddende, og FC Vestsjælland havde derfor mest at se til med at forsvare og forsøge at udnytte de sporadiske kontrachancer, de fik.

Det var dog AaB, der sad på kampen og efter 19 minutters spil skete så det, der havde ligget i kortene et stykke tid. Efter et gennembrud sammen med 'nicolaj Thomsen på højrekanten serverede Patrick Kristensen bolden på tværs af feltet til Nicklas Helenius, som let kunne lægge bolden i mål til 1-0 til AaB.

Se også: FCV-træner: Vi mangler modet og energien

Scoringen ændrede dog ikke stort ved kampen. AaB fortsatte dominansen og allerede efter 25 minutter var AaB igen ad to omgange tæt på at øge. Først ved Rasmus Jönsson, hvis skud blev blokeret i feltet, dernst ved Nicolaj Thomsen, som efter et træk og et ufattelig kort aftræk sendte bolden snert over mål.

Vi skulle derfor helt hen til 30 minutter inde i kampen, før FCV havde deres første reelle chance. Eggert Jonsson trykkede af udefra, men bolden røg tæt forbi venstre opstander. Minuttet efter var Osama Akharraz så ved at bryde igennem med bolden, men den vævre angriber blev tacklet i afslutningsøjeblikket.

Og det var svært at se, hvor et eventuelt udligningsmål skulle komme fra. Det var derfor også ganske i overenstemmelse med spillet, da Nicklas Helenius efter 40 minutter var tættere på at gøre det til 2-0, end FC Vestsjælland var på en udligning. Helenius' afslutning tæt foran mål gik dog over overliggeren.

1-0 ved pausen var derfor også et både sigende og retfærdigt resultat efter en halvkedelig halvleg, som klart stod i AaBs tegn.

Der skulle dog ikke gå mere end to minutter af anden halvleg, før værterne havde bragt balance i regnskabet. Et indlæg røg stort set uhindret ind til FCV-anfører Henrik Madsen, som headede modsat keeper Nicolai Larsens løbebane. Larsen reddede dog flot i første omgang, men på riposten kom Osama Akharraz til og bankede resolut boldet op i nettaget. 1-1 på Harboe Arena.

Se også: FC Vestsjælland vil på tavlen i 2015

Fire minutter efter var Peter Nymann så tæt på at gøre det til en noget overraskende føring til hjemmeholdet, men han fik ikke gjort nok ved indlægget fra Akharraz, som gang på gang var den drivende kraft bag FC Vestsjællands offensiv. Samme Akharraz' hurtige driblinger påtvang kort efter AaB's Patrick Kristensen en advarsel.

Og meget tydede på, at FCV-træner Michael Hansen havde talt med store ord til sin trup i pausen, for det var på flere måder et forvandlet FC Vestsjælland-mandskab, man fik at se efter pausen.

Passiviteten var vekslet til aktivitet, og kontrabold var erstattet af konstant lurende, boldbesiddende spil.

Efter 62 minutter gik anfører Madsen igen forrest og var via flot et-to-spil med Peter Nymann tæt på at gå hele vejen igennem AaB-forsvaret.

Minuttet efter fik både AaBs Kasper Risgård og FCVs Eggert Jonsson advarsel, og disse vidnede om en kamp, der pludselig havde mere nerve, jævnbyrdighed og intensitet end den, man så i første halvleg. På den konto indkasserede AaBs Frederik Børsting også en advarsel for at gå i ryggen på en modstander i en aktion, hvor dommer Peter Kjærsgaard-Andersen skal have ros for at holde øje med spillet og have evne for at lade det flyde inden advarslen.

Se også: To mål på fem minutter: Vilde Hvilsom opgiver ikke topscorertitlen

AaB fik sig dog indstillet i bedre grad på FCV's genkomst, og der blev længere mellem chancerne.

Men bedst som kampen var ved at gå i dødvande, fik Henrik Madsen efter 75 minutter flugtet en bold på tværs til Anders Kure i feltet, og pludselig var FCV på kurs mod den anden overraskelse på en uge: 2-1 til hjemmeholdet.

Og det var som om, AaB havde glemt, at de faktisk er både pokal- og ligamestre. FC Vestsjælland virkede mere og mere sikre på, at succesen igen kunne ske. Trods udskiftninger og advarsler blev der ikke rykket stort ved det styrkeforhold, der siden pausen havde gjort sig gældende.

I overtiden var AaB dog via keeper Nicolai Larsen, der var gået med op på et hjørne, ufatteligt tæt på udligning, men trods en dobbelt-afslutning fra målmanden, så holdt Vestsjælland stand.

Se Nicolai Larsens forsøg her:

 

 

 

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere