TV-kanal dropper dem: Tøfting og Tryllerik får sparket

Stig Tøfting og Erik Rasmussen får ikke lov at fortsætte, når SBS overtager de to kampe fra Superligaen i den nye sæson

Stig Tøfting har ingen fremtid, når SBS overtager to kampe fra Canal 8 og Canal 9. Han fortsætter dog som kommentator i Ekstra Bladet. (Foto: David Beiring)
Stig Tøfting har ingen fremtid, når SBS overtager to kampe fra Canal 8 og Canal 9. Han fortsætter dog som kommentator i Ekstra Bladet. (Foto: David Beiring)

Stig Tøfting og Erik Rasmussen har ingen fremtid som fodbold-eksperter og kommentatorer hos SBS, der til den nye sæson overtager to superligakampe hver runde fra Canal 8 og Canal 9.

SBS, der sender fodbold på kanal 5 og 6, har købt Canal 8 og Canal 9. En overtagelse, der faktisk trådte i kraft ved årsskiftet. Men på fodboldfronten får det først effekt til sommer.

Stig Tøfting og Erik Rasmussen er to af de medarbejdere, der bliver i overskud. En tredje er kommentatoren Jonas Schwartz, der heller ikke har en fremtid hos SBS.

- SBS er i sin gode ret til at vælge, hvem de vil arbejde med i fremtiden. Sådan er vilkårene og jeg accepterer situationen som den er. Der er ingen sure miner fra min side, siger Stig Tøfting til Ekstra Bladet.

Tøffe: Afløserne når ikke Olsen til sokkeholderne

Kontrakt ét år mere
Stig Tøfting har en aftale med produktionsselskabet Monday, der har produceret Superligaen for Canal 8 og Canal 9, frem til 30. juni 2016.

Kontrakten handler udelukkende om dækningen af dansk og international fodbold, men alt fodbold forsvinder efter sæsonen fra kanalerne.

Hvad skal du så lave det næste år, Stig?

- Jeg skal måske ud at lave Operation X sammen med Morten Spiegelhauer (Monday producerer også Operation X). Jeg tror, vi er et godt par, siger Stig Tøfting med et stort grin.

Stig Tøfting har været med fra starten af Canal 9 i 2009, hvor stationen til den første kamp mellem SønderjyskE og Randers kun havde 127 seere.

Siden er det kun gået fremad, fordi både Canal 8 og Canal 9 er kommet ind hos en række antenneforeninger og i diverse tv-pakker, så de nu kan ses af mere end halvdelen af danskerne.

- Jeg har haft flere jobtilbud de seneste år, men jeg er blevet i jobbet og har været loyal overfor Canal 9, forklarer Stig Tøfting.

Han vil gerne fortsætte i branchen som fodbold-kommentator, men han har ikke travlt.

- Jeg får løn til 30. juni 2016, så jeg tager det roligt. På nuværende tidspunkt har jeg ingen planer om at vende tilbage til trænerbranchen, fastslår Stig Tøfting.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Tøfting de senere år flere gange haft muligheden for at skifte til Viasat.

Tøfting: Hold kæft, Pierre-Emile!

Satser på Afrika
Erik Rasmussen er også fortid på Canal 8 & Canal 9, når sæsonen er slut om et par måneder.

Den tidligere AGF-træner er glad for kommentator-jobbet, men ærgerlig over, at det slutter nu.

- Jeg vil gerne fortsætte som kommentator, men det er sådan, at nogen synes du gør det godt og andre kan så ikke bruge dig. Sådan er vilkårene, siger Erik Rasmussen.

Han vil nu bruge flere kræfter på et projekt i Sierra Leone, hvor han er involveret i et fodboldprojekt i 11 lokalområder af landet.

- Jeg vil nok tilbringe seks måneder om året i Sierra Leone. Det er et enormt spændende projekt, vi er i gang med, siger Erik Rasmussen, der også afviser, han har planer om at vende tilbage til et job som toptræner her og nu.

Tøfting: Derfor gider jeg ikke slutspil

SBS har købt Canal 8 og Canal 9 og overtager fra den kommende sæson rettighederne til at vise to superligakampe hver uge. Det bliver ikke alle medarbejdere, der følger med i den nye organisation. Her er en oversigt over, hvad der med stor sandsynlighed kommer til at ske.

De får sparket:
Stig Tøfting
Erik Rasmussen
Jesper Bang
Jonas Schwartz

For dem er det uafklaret:
John Bisgaard
Jesper Knudsen

De flytter – sandsynligvis - med fra Canal 8 og Canal 9 til SBS:
Michael Gravgaard
Esben Hansen
Flemming Povlsen
Jesper Simo
Casper Høygård
Kasper Marker