Tv-vært med uvis fremtid: Gravgaard arbejdsløs til sommer

Den tidligere FCK-profil og ankermand på Canal 8 og 9 Michael Gravgaard er ikke enig med SBS om en aftale

Michael Gravgaard har været populær som Superliga-vært hos Canal 8 & 9 (Foto: Thomas Sjørup)
Michael Gravgaard har været populær som Superliga-vært hos Canal 8 & 9 (Foto: Thomas Sjørup)

Der bliver raslet med den store sabel hos SBS Discovery, der i næste sæson overtager Superliga-rettighederne fra Canal 8 og Canal 9.

SBS er ved at stille deres eget hold, som skal dække Superligaen de kommende år, og det har allerede haft konsekvenser for de navnkundige eksperter Stig Tøfting og Erik Rasmussen, der ikke får en rolle i det nye setup.

Derudover har kommentatorerne Jonas Schwartz og Jesper Bang heller ikke fået job hos SBS’s sportsredaktion.

Alt pegede dog på, at SBS ønskede at få ankermand på Canal 8 og 9’s Superliga-dækning Michael Gravgaard med over.

Se også: TV-kanal dropper dem: Tøfting og Tryllerik får sparket

Parterne har også forhandlet om en aftale, men over for Ekstra Bladet fortæller Gravgaard nu, at hans fremtid er uvis.

- Det jeg kan sige er, at vi ikke enige om en aftale. Jeg er i en god dialog med SBS, men der er nogle poster, som er lettere at blive enige om end andre. Jeg tænker, at det umiddelbart er lettere at forhandle en aftale på plads med en reporter eller en redaktør.

- Men som tingene er lige nu, så har jeg ikke noget på plads og er reelt arbejdsløs om et par måneder, siger Michael Gravgaard, der ud over værtsrollen også fungerede som sportschef på Canal 8 og 9.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er løndelen en af de poster, parterne ikke kan blive enige om. Det ønsker Michael Gravgaard ikke at kommentere.

Se også: Danske tv-giganter klar til Premier League-krig

Han slår dog fast, at han stadig har et brændende ønske om at fortsætte med at arbejde med tv-dækning af Superligaen.

- Jeg håber da, at jeg kan blive enig med SBS, men jeg er også nødt til at holde mine muligheder åbne. Jeg har arbejdet med Superligaen på tv de seneste fem år, og det er noget, jeg virkelig brænder for.

- Jeg er også udmærket klar over, at hvis jeg vil det, så er der ikke ligefrem ti tv-stationer, hvor jeg kan gøre det, forklarer Michael Gravgaard.

På den måde åbner der en flanke for Viasat, som sammen med SBS Discovery kommer til at dele Superliga-rettighederne fra sommeren 2015 frem til 2021. Viasat har flere produktioner, hvor en profil som Gravgaard kunne være i spil.

SBS Discovery har opkøbt Canal 8 og 9, hvor Superliga-kampene stadig vil blive sendt. Tidligere er det produktionsselskabet Monday, der har leveret indhold til Canal 8 og 9’s sportsproduktioner.

Se også: Gravgaard tjener penge igen

Michael Gravgaard har i to tilfælde optrådt på SBS-kanaler, da han barselsvikarierede for værten Mette Cornelius på landskampene mod USA og Frankrig i marts. Men det var en isoleret aftale.

Den tidligere FCK-profil håber dog, at der kommer en løsning på hans fremtid inden for kort tid.

- Jeg håber da, at der er nogen, der synes, at jeg kan bidrage til deres dækning af Superligaen. Jeg synes selv, at jeg har lært en masse gennem de seneste fem år og er blevet uddannet af en dygtig sportsredaktion, hvor jeg har fået noget viden inden for faget og samtidig har et godt netværk, og så må vi se, hvad det ender med, forklarer Gravgaard.

Han ærgrer sig dog over, at samarbejdet med Stig Tøfting og Erik Rasmussen ser ud til at være definitivt slut.

- Det er lidt vemodigt, som det ser ud til, at jeg ikke længere skal arbejde sammen med Stig og Erik. Jeg har fået et tæt forhold til de to efter mange års tæt samarbejde, og jeg synes, at de har en masse at bidrage med. Jeg håber, at de stadig på en eller anden måde kan fortsætte i branchen.

Hos SBS Discovery oplyser sportschef Jes Holm Andersen, at man ikke kommenterer personalesager, og det samme svar kommer fra Viasats sportschef Peter Nørrelund på spørgsmålet om, hvorvidt Gravgaard kunne være interessant for dem.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere