Udpeget til Superligaens stortalenter: Sådan er det gået fremtidens profiler

Inden sæsonen satte tipsbladet.dk fokus på 12 spillere, der er værd at holde øje med i denne sæson - men hvordan er det gået fremtidens stjerner efter en tredjedel af sæsonen

FC Midtjyllands Mikkel Duelund er udpeget til et af verdens største talenter og har både fået debut og scoret i Superligaen (Foto: Ernst van Norde)
FC Midtjyllands Mikkel Duelund er udpeget til et af verdens største talenter og har både fået debut og scoret i Superligaen (Foto: Ernst van Norde)

Mange unge spillere har de senere år fået sit gennembrud i Superligaen, men hvem bliver de næste, der tager springet fra ungt talent til stabil Superliga-spiller?

Inden sæsonen satte tipsbladet.dk lup på en spiller fra hver klub, der allerede havde været inde og snuse til Superligaen i form af træninger eller kampe, men som stadig manglede at tage det sidste skridt og blive fast Superliga-spiller.

Nu er Superliga-sæsonen 11 runder henne, og efter en tredjedel af sæsonen gør vi nu status over, hvordan det er gået de 12 talenter, som vi satte fokus på inden sæsonstart. Nogen har allerede markeret sig med solide præstationer, mens andre endnu venter på debuten eller er blevet udlejet. I det følgende gør vi boet op og laver en 'tredjedelsstatus'.

Foto: AP/Michael Probst Sport og Spil Sådan gik det for verdens 50 største talenter

En lille mand med et stort talent

Navn: Oskar Buur

Klub: AGF

Født: 31. marts 1998

Position: Forsvarsspiller

Superliga-debut: Ingen debut endnu

Kampe/mål i Superligaen inden sæsonstart: 0/0

Det skrev vi: Han er en lille mand med et stort talent. I efteråret 2014 blev Oskar Buur den første modtager af den nye AGF-pris, der bærer navnet ”Martin Jørgensens talentpris”. Skanderborg-knægten fik allerede spilletid i 1. division i sidste sæson, og det kan blive til flere minutter i AGF-trøjen i den kommende sæson.

Buur kom til AGF som 13-årig, er fast inventar på U/17-landsholdet og har senest forlænget sin kontrakt med klubben frem til 2017. Han skal først til at begynde i gymnasiet nu, så Buur får nok at se til i sin første sæson som Superliga-spiller. Forsvarsspillerens fysik skal der arbejdes med, men som højre back har han gjort det fint, og der venter en spændende fremtid for den unge mand.

Sådan er det gået (0 kampe - 0 mål i sæsonen): Endnu ingen Superliga-debut til den unge spiller, der har set AGF hente en række udenlandske navne til forsvaret, hvor han på højre back står bag Alexander Juel Andersen og Dino Mikanovic.

  Blikkene er rettede mod en stor fodboldkarriere, men fra det talentfulde U20-hold blev kun Daniel Agger og Michael Krohn-Dehli  A-landsholdsspillere, mens det gik helt galt for andre (Foto: Anders Kjærbye) Sport og Spil Her er talentkuldet i dag: To pletskud og en flok strejfere

Lyngby-talentet i Jylland
Navn
: Jeppe Tverskov
Klub: Randers FC
Født: 12. marts 1993
Position: Midtbanespiller
Superliga-debut:19. oktober 2015: FCK - Randers 1-0

Kampe/mål i Superligaen inden sæsonstart: 16/1

Det skrev vi: Jeppe Tverskov kom til Randers fra Lyngby sidste sommer, og allerede i sin første sæson i Superligaen fik han godt med spilletid.

Han har vikarieret i forsvaret hos Randers, men har tidligere spillet mest på midtbanen, hvor han også har vist målfarlighed.

Tverskov har kontrakt med Randers frem til sommeren 2016, så denne sæson er afgørende for fremtiden.
Sådan er det gået (7 kampe - 1 mål i sæsonen): Jeppe Tverskov fik godt med spilletid i begyndelsen af sæsonen, hvor Mads Agesen var skadet. Han kom tilmed på måltavlen i 3-2-sejren over OB, men efter Agesens comeback, er Tverskov havnet på bænken igen.

TV: Se Jeppe Tverskovs fremragende helflugter her

Det rutinerede talent

Navn: Søren Reese

Klub: Viborg FF

Født: 29. juli 1993

Position: Forsvarsspiller

Superliga-debut: 23. august 2015: Randers-Viborg 0-1

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 0/0

Det skrev vi: Søren Reese er ikke et navn, der får mange klokker til at ringe i fodbold-Danmark. Ikke desto mindre kan han blive et spændende bekendtskab på venstre back for Viborg FF. Reese fik fint med spilletid i slutningen af sæsonen i 1. division, hvor han gjorde det fremragende, og nu skal han altså forsøge at slå Christopher Poulsen af på venstre back. Det er en opgave i sig selv, men Reese har talentet og mulighederne for at nå langt, hvis han fortsætter sin udvikling.

Han fik seniordebut allerede som 16-årig, og han har allerede rundet 150 divisionskampe for Blokhus FC, Jammerbugt FC og altså Viborg FF. Nu venter han bare på Superliga-debuten.

Sådan er det gået: Reese har vikarieret på både venstre back og i det centrale forsvar, når bl.a. Jeroen Veldmate har været ude, men han er stadig ikke blandt de faste startere. Har spillet de seneste to kampe, der har budt på 1-0-sejr over AaB og et nederlag til FCK med samme cifre.

AaBs Nicolaj Thomsen mellem to Viborg FFs Søren Reese og Jeppe Grønning (Casper Dalhoff/POLFOTO)
AaBs Nicolaj Thomsen mellem to Viborg FFs Søren Reese og Jeppe Grønning (Casper Dalhoff/POLFOTO)

Kasper Lorentzen har været en tur i Brøndby, Randers og FC Nordsjælland, men er nu stoppet på grund af skader. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Sådan er det gået stortalenterne fra årgang 85

MIDTBANESPILLERE:

Fra Randers mod højderne

Navn: Göckan Kaya

Klub: Hobro IK

Født: 7. august 1995

Position: Midtbanespiller

Superliga-debut: 19. juli 2015: OB - Hobro 3-0

Kampe/mål i Superligaen inden sæsonstart: 0/0

Det skrev vi:Han kom til Hobro fra Randers FC denne sommer, og nu jagter han sin første Superliga-optræden. Den kreative midtbanespiller har tidligere været med omkring de danske unglandshold, og potentialet er til stede for en fin karriere.

I Hobro er der bedre mulighed for spilletid end i Randers, og det skal blive spændende at følge den unge midtbanemand. Hobro har holdt øje med spilleren gennem længere tid, og det vil ikke overraske, hvis han får mere end en reserverolle i den kommende sæson.

Sådan er det gået (9 kampe - 0 mål i sæsonen: Göckan Kaya har vist gode prøver på sine kvaliteter og har fået masser af spilletid for Hobro. Et friskt pust med offensive evner og gode præstationer. Meget vellykket entre i Superligaen.

 

Pasningsspecialisten fra Sanderum

Navn: Jens Jakob Thomasen

Klub: OB

Født: 25. juni 1996

Position: Midtbanespiller

Superliga-debut: 24. april 2015: Esbjerg fB – OB 0-2

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 3/0

Det skrev vi: Der er blevet hældt ungdomseliksir i den fynske Ådal, for i løbet af de seneste par sæsoner er mange unge spillere kommet ind omkring førsteholdet, så klubbens gennemsnitsalder er faldet kraftigt.

En af fremtidens mænd på Fyn er Jens Jakob Thomasen fra Sanderum. Han fik sin debut i den forgangne sæson og har vist gode takter med sin fine boldomgang og gode arbejdsradius. Hans fysik er klejn, og han skal tage nogle kilo på i muskler, men ellers tegner fremtiden lovende for Thomasen, der tidligere har været til prøvetræning i PSV Eindhoven. Jens Jakob Thomasen har udsigt til konkurrence om spilletiden på den centrale midtbane, men han skal nok få pænt med minutter i den stribede trøje i den kommende sæson.

Sådan er det gået (5 kampe - 0 mål): Fik sat et godt aftryk i den seneste kamp med en assist til OB's sidste mål i 5-1-sejren over FC Nordsjælland, men ellers er det kun blevet til få indhop af maks. et kvarters varighed. Kommer tættere og tættere på holdet.

Et emne i Manchester United

Navn: Mathias Kristensen

Klub: Esbjerg fB

Født: 21. marts 1997

Position: Midtbanespiller

Superliga-debut: Ingen debut endnu

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 0/0

Det skrev vi: Han var kun 15 år, da klubber som Fulham FC og Manchester United inviterede ham til prøvetræning, så Kristensen er et navn, man forventer sig noget af i Esbjerg. Den unge midtbanespiller er dog blevet i Esbjerg, og nu står han på tærsklen til Superligaen.

Mathias Kristensen har tidligere underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2016, og nu venter en sæson, hvor han skal forsøge at få et gennembrud i Esbjerg fB.

Ligesom et tidligere Esbjerg-talent som Jakob Poulsen er Mathias Kristensen fra Næsbjerg, og han kan videreføre en fornem tradition for talentfulde vestjyske midtbanespillere, hvis han fortsætter de gode takter.

Sådan er det gået (0 kampe - 0 mål): I Esbjergs krisetid har der ikke været plads til at bruge et ungt talent, og Mathias Kristensen er lige nu et stykke væk fra spilletid i EfB.

 

Blandt verdens bedste?

Navn: Mikkel Duelund

Klub: FC Midtjylland

Født: 26. juni 1997

Position: Midtbanespiller

Superliga-debut: 21. marts 2015: FC Midtjylland – Hobro IK 3-0

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 7/2

Det skrev vi: Den 18-årige midtbanemand er spået en stor fremtid, og han kan blive den næste store Superliga-profil fra FC Midtjyllands højt besungne talentakademi. Duelund kom på fodbold-Danmarks læber i efteråret 2014, da han var den danske repræsentant på The Guardians liste over de 40 største talenter i verden fra årgang 1997.

Siden har han fået debut i Superligaen, og der kan sagtens vente flere minutter til Duelund i sæsonen, der kommer. Han blev kørt ind på holdet i foråret, hvor FC Midtjylland havde mange skader, men han skal nok bide sig fast på holdet med tiden. Tidligere FC Midtjylland-cheftræner Glen Riddersholm har udtalt, at Duelund er en veluddannet spiller med kant og karakter samt en stor tro på egne evner.

Sådan er det gået (5 kampe - 1 mål): Mikkel Duelund scorede FC Midtjyllands første mål i 2-1-sejren over SønderjyskE i anden runde og har i det hele taget markeret sig fint med tre startpladser for Superligaens tophold. Der er mere spilletid i vente i et europæisk efterår på Heden.

TV: Se Mikkel Duelund score herunder

Legendens søn

Navn: Mathias Hebo Rasmussen

Klub: FC Nordsjælland - nu udlejet til FCV

Født: 2. august 1995

Position: Midtbanespiller

Superliga-debut: Randers FC - FC Nordsjælland 0-0

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 3/0

Det skrev vi: Hans far er klublegende i Hvidovre og hans storebror har været store klubber som Arsenal og Vejle, men Mathias Hebo Rasmussen er også et stort talent, der allerede har fået minutter i Superligaen. Hebo Rasmussen er en lille og væver midtbanespiller med et stort løbepensum. Ved klubbens såkaldte bip-test i januar klarede han sig bedst af alle. I en smal FC Nordsjælland-trup lugter det af meget spilletid i den kommende sæson for Hebo Rasmussen, og hvem ved: Måske også et gennembrud i Superligaen?

Sådan er det gået (3 kampe - 0 mål): Han startede inde i første spillerunde, men blev taget ud ved pausen og fik siden kun et par indhop, inden han i slutningen af transfervinduet blev lejet ud til FC Vestsjælland.

Uffe Bech i højt humør, mens Mathias Hebo Rasmussen ligger udmattet i kunstgræsset (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Uffe Bech i højt humør, mens Mathias Hebo Rasmussen ligger udmattet i kunstgræsset (Arkivfoto: Lars Poulsen)
 

OFFENSIVSPILLERE:

Første gang som fuldtidsprof.

Navn: Christian 'Greko' Jakobsen

Klub: Brøndby IF

Født: 27. marts 1993

Position: Midtbanespiller

Superliga-debut: 27. september 2015: Brøndby - FCK 1-0

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 0/0

Det skrev vi: Han kom til Roskilde i januar og med syv mål i 14 kampe i 1. division i foråret, gjorde han det så godt, at flere Superliga-klubber stod klar med bud på ham. Både SønderjyskE og FC Nordsjælland var i spil for Jakobsen, men det endte altså med et skifte til Brøndby.

Den 22-årige offensivspiller skal prøve kræfter med fuldtidsfodbold for første gang, men det vidner om tillid til spilleren, at Brøndby har givet ham en fire-årig kontrakt.

Jakobsen er en offensiv type, der både kan spille på kanten, i angrebet eller som en klassisk 10'er. Desuden er han målfarlig, hvilket Brøndby kan få gavn af på længere sigt.

Sådan er det gået (2 kampe - 0 mål): I Superliga-sammenhæng er det kun blevet til et par indhop, men en derby-sejr over FC København er ikke den værste debut for en Brøndby-spiller. Og så skal det med, at han scorede fire mål i 8-0-pokalsejren over Holbæk.

 TV: Se Grekos fire pokalkasser

Den farlige færing

Navn: Brandur Hendriksson

Klub: FC København

Født: 19. december 1995

Position: Midtbanespiller/angriber

Superliga-debut: 13. april 2015: Silkeborg IF – FC København 0-4

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 7/2

Det skrev vi: Færingen fik allerede et lille gennembrud i den forgangne sæson, men selvom konkurrencen på midtbanen nok er hårdere i den kommende sæson, skal det nok blive til godt med spilletid for Brandur Hendrikssoni den kommende sæson.

Hendrikssoner målfarlig og har et fremragende spark, en stor tro på egne evner og et heftigt temperament, og han har taget stormskridt i FC København på det seneste.

Højdepunktet i FCK-tiden indtil videre var matchvinderrollen i pokalfinalen i maj, men der kan komme flere store øjeblikke for Brandur Hendriksson, hvis han fortsætter sin udvikling.

Sådan er det gået (1 kamp - 0 mål): Det mest markante har været færingens navneskift fra Olsen til Hendriksson, for på banen er det kun blevet til syv minutter i første spillerunde. Mange nye spillere er kommet til FC København før sæsonen, og Brandur Hendriksson har nu længere vej til spiletid.

Brandur Olsen (Foto: Anita Graversen)
Brandur Olsen (Foto: Anita Graversen)
 

Angriberen uden mål

Navn: Morten Beck

Klub: SønderjyskE - nu AC Horsens

Født: 6. december 1994

Position: Midtbanespiller/angriber

Superliga-debut: 18. marts 1994

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 41/0

Det skrev vi: Den 6. december 1994 var en stor dag for dansk fodbold. OB vandt 2-0 over Real Madrid i UEFA Cup'en, og desuden blev Morten Beck født.

Nu spiller Beck i Superligaen for SønderjyskE, og selvom han allerede har fået 41 kampe under bæltet, mangler det endelige gennembrud stadig for midtbanemanden. Den tidligere debut som 18-årig skal følges op med endnu flere præstationer på stabilt højt niveau, men potentialet er til stede. Morten Beck er en offensivspiller, der både kan begå sig i angrebet og på midtbanen, men han har endnu sin første Superliga-scoring til gode. Kommer den i den kommende sæson?

Sådan er det gået (0 kampe - 0 mål): Altmuligmanden er blevet udlejet til AC Horsens frem til nytår, hvor han figurerer som forsvarsspiller. Har derfor ikke fået Superliga-spilletid.

FCVs Osama Akharraz på vej forbi SønderjyskEs Morten Beck (Arkivfoto: Lars Poulsen)
FCVs Osama Akharraz på vej forbi SønderjyskEs Morten Beck (Arkivfoto: Lars Poulsen)
 

Bomberen fra Brønderslev

Navn: Viktor Ahlmann Nielsen

Klub: AaB

Født: 3. marts 1995

Position: Angriber

Superliga-debut: 31. maj 2015

Kampe/mål i Superligaeninden sæsonstart: 7/0

Det skrev vi: Nordjyden har tidligere været i Liverpool og Inters søgelys, men han fik debut for AaB i Superligaen i sidste sæson. Selvom konkurrencen om de forreste pladser er hård, kan det blive til mere spilletid i 2015/16-sæsonen for den 20-årige angriber. Ahlmann fra Brønderslev har bombet løs for AaBs U/19-ligahold, og han står også noteret for 31 unglandskampe med 10 mål til følge. Der er altså potentiale til en ny Helenius i AaB, hvor der er tradition for dygtige danske målscorere.

Tidligere på året blev hans kontrakt forlænget til sommeren 2018, og han kan glæde sig over, at der er nær familie med på banen. Viktor Ahlmanns bror er således venstrebacken Jakob Ahlmann.

Sådan er det gået: Kort inde i sæsonen blev Ahlmann udlejet til Vendsyssel frem til nytår, da konkurrencen i offensiven er stor. Under Ove Christensens ledelse har han fået mere spilletid, men er endnu uden scoringer i denne sæson.

Kasper Lorentzen har været en tur i Brøndby, Randers og FC Nordsjælland, men er nu stoppet på grund af skader. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Sådan er det gået stortalenterne fra årgang 85

Mikkel Duelund regnes for at være et af de største talenter i FC Midtjylland lige nu Sport og Spil Teenage-talenter på stribe: Her er FCM's næste guld-profiler

13 kommentarer
Vis kommentarer