Annonce:
Annonce:

Udsolgt stadion-åbning: Se tre mål og to røde kort

Dommeren kom i fokus til Silkeborgs store indvielsesfest, da værterne fik sejren på sin ny hjemmebane mod AGF, som følte sig bortdømt kampen igennem

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Brøndby-fans raser: De fatter ikke en skid af fodboldkultur

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Hold da fest! Silkeborgenserne fik drama og fuld valuta for alle pengene, da byens nye Superliga-stadion blev indviet mandag aften.

Dommer Jørgen Burchardt kom voldsomt i fokus, men slutfacit blev, at Silkeborg sikrede sig sejren med 2-1 over rivalerne fra AGF i en højdramatisk kamp med to røde kort.

Festlighederne på det ny Superliga-stadion i Silkeborg kom ellers lettere ‘bøvet’ og sløvt i gang, da der inden kampstart blev kastet så meget konfetti på banen, at det længe ventede startfløjt i Silkeborg måtte udskydes i seks minutter.

morten bruun nyt stadion

Annonce:

Silkeborg sendte én mand med en kost ned for at feje de mange kilo konfetti væk fra AGF’s straffesparksfelt, og det var en Sisyfos-kamp mod det røde papir. Der kom heldigvis lidt mere skub i tingene, da et par mand yderligere greb til kost og gav en hjælpende hånd med.

Men hvis ikke Kent Madsen allerede har modtaget alle indvielsesgaverne, kan Silkeborg-direktøren passende ønske sig en løvblæser.

Da først Jørgen Daugbjerg Burchardt fik blæst løjerne i gang på kunstgræsset, gik det noget mere tjept, og silkeborgenserne skulle blot vente otte minutter på den første Superliga-scoring på JYSK Park.

Robert Skov flænsede AGF-forsvaret med en dybdebold, som lejesvenden Gustaf Nilsson iskoldt sendte fladt over i det lange hjørne. Som om festen ikke allerede var i fuld gang i Silkeborg, eksploderede det hele på det udsolgte stadion ved svenskerens føringsmål.

Se alle målene fra første kamp på stadion i tv-playeren over artiklen

Annonce:

Festgæsterne fra Aarhus var dog ikke kommet for at danse. Ti minutter efter føringsmålet slog udeholdet igen, da Adama Guira sendte en lang bold i dybden. Herfra lignede det en billig kopi af Silkeborgs scoring, da Morten ‘Duncan’ Rasmussen nåede først på bolden og sendte den fladt over i det lange hjørne.

Herefter stjal Jørgen Daugbjerg Burchardt og Dino Mikanovic rampelyset på dansegulvet, da manden med fløjten viste Dino Mikanovic sit andet gule kort i det 26. minut, da kroaten kom for sent på kroppen af Silkeborgs Jeppe Okkels i en duel midt på banen.

Her bliver AGF 10 mand:

Her gør Duncan det til 1-1:

doc6w1ltssabskqfxj0gr8.jpg 

Bevares, det gule kort var en anelse hårdt dømt i situationen, men AGF-backen gav uden tvivl dommeren muligheden for at vise det røde kort, efter Mikanovic på tåbelig vis havde brokket sig til en advarsel minutter forinden.

Derfra skulle man tro, det var op ad bakke for AGF, men udeholdet formåede at holde fast i spillet langs kunstgræsset, mens værterne holdt fast i kontrakonceptet og lange duelbolde mod Gustaf Nilsson. I åbent spil havde hjemmeholdet meget svært ved at åbne AGF-aksen med Pierre Kanstrup og Niklas Backman.

Annonce:

Men en mand i undertal var det så som så med egentlige målchancer for Glen Riddersholms mandskab, og Silkeborg formåede langsomt, men sikkert, at sætte sig på spillet i anden halvleg på den spritny hjemmebane.

Efter en god time fandt Silkeborg igen nøglen til AGF’s forsvar, da Davit Skhirtladze smukt chippede netop indskiftede Marc Rochester helt fri. På sin første berøring på JYSK Park sendte Rochester bolden ind bag Aleksandar Jovanovic.

Se Rochester score på sin første boldberøring efter 42 sekunder på banen:

Så var det tid til, at Jørgen Daugbjerg Burchardt igen kom i fokus. Først da indskiftede Ibrahim Moro nikkede Martin Spelmann en skalle i en infight. Begge spillere fik gult, da Martin Spelmann faldt meget teatralsk, men Moro burde have været vist ud i situationen.

Det blev midtbanespilleren så tre minutter senere, da ghaneseren hoppede hårdt ind i Kasper Junker med albuen i en luftduel. Jo, Jørgen Burchardt havde mere at se til end en udsmider til et halbal i Vestjylland, og det var langt fra alle situationer, han havde under kontrol.

Annonce:

Se det absurde røde kort, som Moro skulle have haft to gange:

Det blev et sandt drama i slutminutterne, da AGF pressede på for udligningen. Martin Spelmann fik faktisk bolden i nettet, men målet blev annulleret, da midtbanekrigeren lige netop havde stukket snuden for langt frem.

Aarhusianerne kom endda endnu tættere på i de døende sekunder, da Thomas Nørgaard flot parerede et skud fra distancen, men slog returen lige ud til Duncan, der dog mirakuløst sendte kuglen ved siden af. Derfor fik Silkeborg sine tre point i den store indvielsesfest, og jublen kunne bryde løs i Søhøjlandet.

Flere billeder fra Superliga-festen: Foto: Mikkel Berg Pedersen

doc6w1lu5ej7c818p9n7kvb.jpg

doc6w1ltsq49kg1iydgiozo.jpg

doc6w1lu5b993nzcvr3ozo.jpg

doc6w1lu6qo4wn9r1bqa8x.jpg

doc6w1ltr9daf5qwx8a1dm.jpg

doc6w1ltetkd4517s1yhfp2.jpg

doc6w1lt2emo4m16fqp7cel.jpg

doc6w1lu6rro94cjui2cel.jpg

Drama i 1. division: Utilfredse fans angreb Viborg-træner

FCK'er udskrevet efter grimt uheld

Dortmund smækker stort prisskilt på tidligere Superliga-profil

Helt komisk: Se årets mest absurde selvmål i Superligaen

Hvor ligger din klub? Her er øllene billigst og dyrest i Superligaen 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: