Utrolig nedtur i Herning

FC Midtjylland dummede sig i genstarten og leverede 75 halvhjertede minutter mod AC Horsens, der overraskende vandt 1-0

Highlights: Louka Prip dukkede op i feltet og prikkede tre point til Horsens. Video: Discovery Networks Danmark.

HERNING (Ekstra Bladet): FC Midtjylland virkede ustoppelige og på sikker kurs mod guld, da Superligaen gik i hi.

Men ulvene har åbenbart ikke gnedet søvnen helt ud af øjnene, og det udnyttede AC Horsens til at tage en 1-0-choksejr på MCH Arena.

Louka Prip satte prop i topholdets sejrsdrømme, da han omsatte et sjældent angreb mod slutningen af første halvleg til at score.

Nicolai Brock-Madsen arbejdede ihærdigt på fløjen og sendte bolden ind i feltet, hvor Luoka Prip frigjorde sig fra Paulinho og kom fri takket være en heldig returbold. Alene med Jesper Hansen kunne AC Horsens-dribleren fra tæt hold bringe gæsterne på sejrskurs.

Artiklen fortsætter under billedgalleriet:

Billedgalleri

1 af 17  Foto: Jens Dresling
2 af 17  Foto: Jens Dresling
3 af 17  Foto: Jens Dresling
4 af 17  Foto: Jens Dresling
5 af 17  Foto: Jens Dresling
6 af 17  Foto: Jens Dresling
7 af 17  Foto: Jens Dresling
8 af 17  Foto: Jens Dresling
9 af 17  Foto: Jens Dresling
10 af 17  Foto: Jens Dresling
11 af 17  Foto: Jens Dresling
12 af 17  Foto: Jens Dresling
13 af 17  Foto: Jens Dresling
14 af 17  Foto: Jens Dresling
15 af 17  Foto: Jens Dresling
16 af 17  Foto: Jens Dresling
17 af 17  Foto: Jens Dresling
 

Det første mål indkasseret for FC Midtjylland siden vinterpausen, og det faldt på et tidspunkt, hvor logikken ellers gik mod et åbningsmål fra FC Midtjylland.

Ulvene var omsider kommet i gear efter en sløj start på opgøret, og Erik Sviatchenko troede kort før scoringen, at han have bragt topholdet i spidsen. Han steg uimodståeligt op efter et hjørnespark og passerede Matej Delac, men inde på stregen var storspillende Jonas Thorsen forudseende og fik reddet mirakuløst.

Chancen til FC Midtjylland var en af meget få til hjemmeholdet i første halvleg, hvor Evander tøffede rundt og skubbede bolden mere bagud end frem. Awer Mabil kunne slet ikke få håndtag i kuglen, mens Joel Andersson og Anders Dreyer lignede et par drenge, der havde glemt, at Superligaen ikke var gået på sommerpause.

Det nytter ikke noget at levere halvhjertet, når Bo Henriksen står på den modsatte sidelinje og skriger sine tropper frem.

Derfor var det langt frem i kampen svært at indvende noget mod AC Horsens-føringen. Det var holdet, der var farligst. Michael Lumb flugtede i sidenettet kort efter åbningsmålet. Rune Frantsen kom alene med Jesper Hansen i kampens start, men var ikke skarp nok.

Men som kampen nærmede sig afslutningen kom trykket fra FC Midtjylland for alvor. Indskiftede Rasmus Nicolaisen kom tættest på med et hovedstød på stolpen, og i overtiden kom Sory Kaba helt fri, men Matej Delac reddede heroisk.

Og så holdet AC Horsens hele vejen hjem.

Hvilke svar søger Ekstra Bladets ekspertkommentator Stig Tøfting fra de 14 Superliga-klubber? Find ud af det her (+)

David Nielsen er snublende nær en slutspilsplads. Har han is nok i maven, spørger Ekstra Bladets Stig Tøfting. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport og Spil Har du is nok i maven, David!

Se også: Drømmen knust af kasseret spiller

Se også: Blev kaldt for Superligaens dårligste: Det skal fandeme være løgn

276 kommentarer
Vis kommentarer