Værsgo - her er 36 gratis spillere til din klub

Ekstra Bladet har fundet de mest spændende spillere, der stadig kan skifte klub

Mohamed Zidan er med på den liste over 35 spændende spillere, som din klub stadig kan hente helt gratis (Foto: AP)
Mohamed Zidan er med på den liste over 35 spændende spillere, som din klub stadig kan hente helt gratis (Foto: AP)
Følg Superligaen

Brøndby hentede onsdag jamiacanske Rodolph Austin på en fri transfer, og alle klubber verden over kan stadig forstærke sig med de spillere, der står uden kontrakt.

Ekstra Bladet har taget et kig på de mest spændende navne, der måske kan forstærke lige netop din yndlingsklub. Herunder følger 36 navne på gratis spillere. Du får også lige deres alder, position og seneste klub med som en service.

Ron Vlaar, 30 år, forsvarer, Aston Villa
- Den hollandske midterforsvarer er på vej tilbage efter en knæskade. Han har afvist at lave en ny kontrakt med Aston Villa og har forhandlet med adskillige klubber siden, men foreløbig har han ikke skrevet under med nogen. Lazio har været nævnt som en mulighed.

Yoann Gourcuff, 29 år, midtbane, Lyon
- Den franske offensivspiller har 31 landskampe og blev tidligere sammenlignet med Zinedine Zidane, men tiden i Milan førte blot til en nedtur og en hjemvenden til Bordeaux og Lyon, hvor han nu også er fritstillet.

Yoann Gourcuff på det franske landshold i 2011 (Foto: AP)
Yoann Gourcuff på det franske landshold i 2011 (Foto: AP)
 

Mohamed Zidan, 33 år, angriber, Baniyas
Den dansk-talende egypter var et kæmpe hit i AB og FC Midtjylland og røg videre til tysk fodbold, hvor han blandt andet spillede for Dortmund. Det blev aldrig nogen succes hos arabiske Baniyas, og Zidan har ikke spillet siden 12/13-sæsonen, men har dansk kæreste og vil gerne hjem til dansk fodbold.

Khalid Boulahrouz, 33 år, forsvarer, Feyenoord
- Den tidligere Chelsea-spiller, der også har været en enkelt sæson i Brøndby, er nu færdig i Feyenoord, og det er spørgsmålet, hvor kannibalen med VM-erfaring nu skal fortsætte.

Shola Ameobi, 33 år, angriber, Crystal Palace
- Mere end 300 kampe og mere end 50 mål blev det til i Newcastle, men det seneste år har den nigerianske angriber været i Tyrkiet og i Crystal Palace uden succes. Nu træner han med i Huddersfield.

Matti Lund Nielsen, 27 år, midtbane, Pescara
- Slog aldrig igennem i OB, men træner nu igen med i den fynske barndomsklub. Havde større succes i Lyngby og primært FC Nordsjælland, men den tidligere U21-landsholdsspiller har de seneste tre år været gemt væk i den italienske Serie B.

Denni Avdic, 27 år, angriber, AZ
- Han voksede op i Brøndby, men tog hjem til Sverige og fik succes i Elfsborg og røg videre til Werder Bremen og Holland, men nu er den høje angriber igen uden klub.

Royston Drenthe, 28 år, kantspiller, Kayserispor
- 46 kampe for Real Madrid og bedste spiller ved U21-EM står der på hollænderens CV. De seneste år har han spillet i Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday og tyrkiske Kayserispor, men nu vil han gerne have ro på.

FCK-spillerne hyldede Malmö

Royston Drenthe i Real Madrid-trøjen i 2008 (Foto: AP)
Royston Drenthe i Real Madrid-trøjen i 2008 (Foto: AP)
 

Kevin Nolan, 33 år, midtbane, West Ham
- 157 kampe og 31 mål og en anførerrolle blev det til i West Ham, men i slutningen af august var det pludselig slut, og Nolan blev fritstillet. Træner med i Leyton Orient, men mon ikke ambitionerne er større for den tidligere Bolton- og Newcastle-spiller.

Demy de Zeeuw, 32 år, midtbane, NAC Breda
- Var med til EM 2008 og VM 2010 for Holland, men så forlod han Ajax til fordel for Spartak Moskva, Anderlecht og senest NAC Breda og har ikke været med på landsholdet siden 2010. Nu jagter han ny klub og har været nævnt sammen med Brøndby.

May Mahlangu, 26 år, midtbane, Konyaspor
- Den tidligere Helsingborg-stjerne havde kun et hurtigt visit hos rivalerne IFK Göteborg, inden han tog videre til tyrkiske Konyaspor i vinter, men her er kontrakten nu ophævet for spillere, der tidligere har været rygtet til Brøndby.

Adigun Salami, 27 år, midtbane, SønderjyskE
- Den nigerianske midtbanespiller har været i Danmark i snart ti år og kan til vinter søge om dansk statsborgerskab. Knæproblemer har ødelagt meget for spillere, der var et hit i FC Midtjylland, men aldrig blev en succes i SønderjyskE.

Cesar Santin, 34 år, angriber, Kalmar
- Forlod ved årsskiftet sin svenske klub, og den tidligere FCK-angriber har ikke fundet et nyt sted at spille. Var til prøvetræning hos Vendsyssel, men var for dyr.

Ezequiel Schelotto, 26 år, kantspiller, Inter
- Den argentinsk-fødte italiener fik aldrig sit store gennembrud i Inter og har været lejet ud til Sassuolo, Parma og Chievo de seneste sæsoner, men scorer for få mål.

Georgios Samaras, 30 år, angriber, West Bromwich
- Har I mange år været Grækenlands største angrebsnavn, og det er blevet til 81 landskampe og ni mål. I Celtic var måltallene meget bedre, men sidste sæsons skifte til West Bromwich gik ikke som håbet, og Al-Hilal var heller ikke lykke. Rygtes til klubber som Sampdoria og New York Cosmos.

Samaras var sidste sommer med til at sende Grækenland videre i VM-slutrunden (Foto: AP)
Samaras var sidste sommer med til at sende Grækenland videre i VM-slutrunden (Foto: AP)
 

Khalilou Traoré, 27 år, midtbane, Sochaux
- Hans agent sagde i vinter, at man var i dialog med en dansk klub, men nu har den tidligere OB-spiller fra Mali ikke spillet i klub i et helt år på grund af skadesproblemer.

Carlton Cole, 31 år, angriber, West Ham
- Han startede karrieren i Chelsea og har syv landskampe for England, men West Ham to mål i 23 Premier League-kampe sidste sæson var ikke nok til at få forlænget i West Ham. Vil gerne til MLS.

John Utaka, 33 år, angriber, Sivasspor
- Han var en stor succes i fransk fodbold for Lens og Rennes og fik også fire år i Premier League for Portsmouth, men nu han stoppet på det nigerianske landshold og er færdig i Tyrkiet, hvor det ellers blev til et tocifret antal scoringer.

Wilson Palacios, 31 år, midtbane, Stoke
- 95 landskampe for Honduras og mere end 100 kampe i Premier League for Wigan, Tottenham og Stoke, men nu står han uden kontrakt. Ved prøvetræning i Hull fik han besked på, at han manglede kampform.

Christian Poulsen, 35 år, midtbane, FC København
- Han har spillet i Europas seks stærkeste ligaer, men sidste efterår vendte han hjem til FCK, men ville ikke forlænge. Nu overvejer han, om han skal fortsætte eller stoppe karrieren.

Christian Poulsen var kun tilbage i FCK for en kort bemærkmning (Foto:  Linda Johansen)
Christian Poulsen var kun tilbage i FCK for en kort bemærkmning (Foto: Linda Johansen)
 

Ricardo Vaz Te, 28 år, kantspiller, Akhisar Belediyespor
- Har masser af U-landskampe for Portugal og mere end 50 kampe Premier League-kampe for West Ham. Opholdet i Tyrkiet er slut, og han har på rygteplan været nævnt i Brøndby.

Urby Emanuelson, 29 år, back/midtbane/kantspiller, Atalanta
- Kæmpe succes for Ajax gav kontrakt med Milan, men deres nedtur sendte ham videre til Fulham, Roma og senest Atalanta. Nu er han uden kontrakt og har ikke været på landsholdet siden 2012.

Sonni Nattestad, 21 år, forsvarer, FC Midtjylland
- Spiller med på det færøske landshold med stor succes, men de store forventninger kunne han ikke leve op til i FC Midtjylland, og efter lejeophold hos Vejle og nogle personlige problemer har han nu fået ophævet kontrakten.

Jermaine Pennant, 32 år, kantspiller, Wigan
- Huskes nok bedst for tiden i Stoke og Liverpool, men har også været i spansk fodbold hos Zaragoza, men mere end 24 U21-landskampe er det aldrig blevet til for Notts County-talentet.

Emmanuel Eboue, 32 år, forsvarer, Galatasaray
- Den tidligere Arsenal-spiller har de seneste fire år været i Galatasaray, men nu er det slut for Elfenbenskystens landsholdsback.

Cacau, 34 år, angriber, Cerezo Osaka
- Havde et kæmpe navn i Bundesligaen, hvor det blev til mere end 80 mål for Stuttgart over et årti. I Japan blev det til syv mål i første sæson, og nu er det slut for spilleren, der er blevet nationaliseret og har 23 kampe for Tyskland.

Cacau scorer for det tyske landshold mod Frankrig i 2012 (Foto: AP)
Cacau scorer for det tyske landshold mod Frankrig i 2012 (Foto: AP)
 

Luton Shelton, 29 år, angriber, Volgograd
- Den tidligere AaB-angriber har siden 2011 været i Tyrkiet og Rusland, men trods 35 mål for Jamaicas landshold er han nu igen fri.

Ilsinho, 29 år, midtbane, Shakhtar Donetsk
- Har en enkelt landskamp for Brasilien tilbage i 2007. Siden da har spillet mere end 100 kampe for Shakhtar og har også været hjemme i den brasilianske liga et par sæsoner.

Kevin Foley, 30 år, forsvarer, FC København
- Den 30-årige irske back var i foråret på kontrakt hos de københavnske løver, men det blev kun til fire kampe i Superligaen for spilleren med næsten 200 kampe for både Luton og Wolverhampton.

Frans Dhia Putros, 22 år, forsvarer, Silkeborg
- Har trænet med i både Vejle og barndomsklubben AGF på det seneste. Han forlod Silkeborg for at komme til udlandet, men siden har ambitionsniveauet sænket sig for den tidligere U-landsholdsspiller.

Joseph Yobo, 35 år, forsvarer, Fenerbahce
- 101 landskampe for Nigeria og næsten 200 kampe for Everton, men har ikke spillet siden sidste sæsons exit i Fenerbahce og udleje til Norwich.

Ondrej Mazuch, 26 år, forsvarer, Dnipro
- Tjekkisk landsholdsspiller med fortid i Fiorentina og Anderlecht er fri på markede efter næsten 100 kampe for Europa League-finalisterne fra Dnipro.

Ondrej Mazuch har i flere sæsoner imponeret i Europa (Foto: AP)
Ondrej Mazuch har i flere sæsoner imponeret i Europa (Foto: AP)

Osama Akharraz, 24 år, kantspiller, FC Vestsjælland
- Den tidligere Brøndby- og AGF-spiller er igen uden kontrakt. Prøveophold i Tyskland har tidligere været tæt på at give udbytte, og han har også trænet med i Brøndby igen, men han er en problemspiller uden for banen

Dimitrios Salpingidis, 34 år, angriber, PAOK
- 82 landskampe for Grækenland og masser af kampe for Panathinaikos og senest PAOK, men nu er den lille offensivspiller gratis.

Andy Johnson, 34 år, angriber, Crystal Palace
- Han bombede mål ind for Crystal Palace fra 2002 til 2006 og scorede siden også for Everton, Fulham og QPR. Trods otte landskampe er han nu fri igen.

Artem Milevskiy, 30 år, angriber, Hajduk Split
- Var Ukraines store helt ved U21-EM i 2007, men trods kæmpe succes i Dynamo Kiev kom han kun videre til Tyrkiet og Kroatien og uden den store succes.

Artem Milevskiy til højre var længe anset som den nye Shevchenko (Foto: AP)
Artem Milevskiy til højre var længe anset som den nye Shevchenko (Foto: AP)

Real til PSG: Sådan køber I Cristiano Ronaldo

Er der transferfrie spillere, som vi har glemt, så skriv gerne navnene herunder, så vi kan tilføje dem. Og hus, selvom der ikke skal betales overgangssum, så skal spillerne nok have en sign-on-fee og en god løn, hvis de skal lokkes af din klub.

Tilbage i 2013 skulle vi helt hen til 8. oktober, før Khalid Boulahrouz blev tilknyttet Brøndby på en fri transfer:

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.