Vanvittig afslutning: Teenager blev derby-helt i overtiden

Brøndby forspildte sin sidste chance for at blande sig i topkampen, da unge Jonas Wind i overtiden afgjorde derbyet til FCK’s fordel

Følg Fodbold
Følg Superligaen

BRØNDBY STADION (Ekstra Bladet): Engang var det Hjalte Nørregaard, der udødeliggjorde sig selv ved at blive matchvinder for FCK i overtiden på Brøndby Stadion.

Søndag eftermiddag gik 19-årige Jonas Wind ham i bedene, da den indskiftede angriber huggede bolden tørt ind via stolpen. En kasse, der fremkaldte tårer på  udskiftningsbænken, hvor hans far, den gamle landsholdskæmpe Per Wind, har plads som teammanager.

Spillerne har det med på forhånd med at fremhæve, at disse kampe har deres eget liv. Men forud for derbyet mellem Brøndby og FCK havde hjemmeholdet også kniven for struben rent tabelmæssigt.

Det lignede absolut sidste udkald i forhold til at blande sig i topkampen, og hovedparten af de 20.732 tilskuere måtte set på den baggrund gå skuffede hjem efter 0-1 mod ærkerivalerne fra FCK.

Sløj omgang - bedre efter pausen
Den vanligt fine derbystemning udenfor banen inspirerede i kampens første halvdel desværre ikke til den store træfsikkerhed i boldomgangen indenfor stregerne.

Der blev ikke sat mange afleveringer sammen fra nogen af holdene, men der var som altid intensitet i nærkampene, og efterhånden foldede dramaet sig også ud, ligesom kvaliteten i pasningsspillet og chanceproduktionen steg efter pausen.

Allerede efter ni minutter måtte Uffe Bech med den velbeskrevne skadehistorik trække sig ud af derbyet med noget, der lignede en fiberskade i baglåret, og tilskuerne måtte vente til det 17. minut på første afslutning.

Jan Gregus sparkede over, og minuttet efter gjorde Kamil Wilczek det samme. I det 25. minut fik indskiftede Ante Erceg en åben chance i feltet men afsluttede svagt ind i Jesse Joronens handsker.

Andreas Bjelland virkede ind i mellem lidt tung, og fodrappe Hany Mukhtar kunne nærmest trække et frispark på kanten af feltet i automaten, da FCK-stopperen stak foden frem. Lidt uforståeligt valgte tyskeren at sparke selv, for positionen så ud til at ligge langt bedre til et venstrehug fra Anthony Jung.

Nicolai Boilesen fik mere og mere overtag i venstre side med flere gennemløb. På et af dem slap han selv fri, men desværre lå bolden til højrebenet. Men kort før pausen var venstrebenet præcist på et indlæg, der ramte fremstormende Pieros Sotiriou lige i panden. Desværre for cypriotens var der ingen sæbe i Schwäbes handsker, og den pænt store chance blev grebet ud.

Wind dukkede op
Efter pausen kom et par direkte frispark i centrum. Josip Radosevic gav ikke Joronen problemer, men så var det formstærke Robert Skovs tur i den anden ende.

Første forsøg udløste gult kort for hands til Dominik Kaiser, og så kunne Skovhuggeren rykke bolden ni meter længere frem. Næste forsøg snittede dog yderste Brøndby-mand i muren og gik til hjørne.

Erceg sparkede tæt forbi fjerneste stolpe efter et Boilesen-boldtab på midten af banen.

Kort efter hang en fri Dame N’Doye – ovenikøbet upresset – i luften på kanten af det lille felt til kampens hidtil største chance efter et fint overlap mellem Skov og Peter Ankersen i højre side. Men den med hovedet normalt så træfsikre senegaleser fik ikke timet sit møde med bolden og headede forbi.

I minutterne efter var der optræk til ballade i gæsternes fanafsnit, hvor der i august sidste år udspillede sig uværdige scener, men der faldt foreløbig ro på, da deres favoritter igen blev farlige i Brøndby-feltet.

Robert Skov kunne sikkert have trukket et straffespark, da han ved baglinjen blev kantet af Jung, men han holdt sig på benene og sparkede bolden fladt og diagonalt bagud på tværs af feltet. Igen måtte Boilesen ærgre sig over, at bolden lå til hans højreben. Bolden tog oversiden af overliggeren.

Syv minutter før tid syntes dommer Michael Johansen så, at han også ville have en hovedrolle. Det var således et temmelig ringe dommerskøn, da han efter et par nærkampe valgte at blæse i fløjten sekundet efter, at Skov var sluppet fri og havde masser af plads til at løbe bolden mod mål.

Minuttet senere fik Boilesen efter klumpspil inde i feltet endelig en åben skudchance med venstrebenet, men den forvaltede han værre end dem, han havde haft med højreskøjten.

Den var dog for længst glemt, da Jonas Wind trådte ind på scenen.

Hedder du Martin? Preben Elkjær leder efter dig 

Nu forklarer de balladen: Derfor stormede politiet til Brøndby

Nye afsløringer: Superliga-klub indblandet i skandale-sag

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind