Annonce:
Annonce:

Var helt på spanden: Kongekasse sikrer Superliga-billet

Mikkel Jespersen sparkede Superliga-livet tilbage i AC Horsens med sit drømmedrøn mod Vendsyssel. Østjyderne kørte efter supermålet en 3-1 sejr hjem

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

HJØRRING (Ekstra Bladet): Et vaskeægte drømmemål fra Mikkel Jespersen sikrede søndag eftermiddag AC Horsens endnu en sæson i Superligaen.

De Gules højreback tordnede nemlig kort inde i anden halvleg udligningen i kassen, efter Vendsyssel ellers havde overstrålet Superliga-mandskabet i hele første halvleg. Men et flot comeback i anden halvleg sikrede Bo Henriksens tropper en 3-1 sejr og en fornyet Superliga-status.

Erik Rasmussen proklamerede efter nulløsningen i Horsens, at Vendsyssel ville få en helt anden tilgang til returopgøret, og cheftræneren holdt ord. Nordjyderne spillede friskt til, og allerede efter seks minutter bragede Rune Frantsen et langskud på ydersiden af stolpen. Så var Superliga-mandskabet advaret.

Annonce:

Horsens sikrede sig en ny sæson i landets bedste række. Foto: René Schütze
Horsens sikrede sig en ny sæson i landets bedste række. Foto: René Schütze

Selv om Vendsyssel viste nye og mere offensive takter, blev den nervepirrende kvalifikationskamp aldrig en opvisning i angrebsfodbold, men når chancen bød sig, var det nordjyderne, der huggede til.

Vendsyssel havde held med et hidsigt pres på boldholder, når Horsens vovede sig op på hjemmeholdets banehalvdel, og i tillæg vandt værterne suverænt de fleste nærkampe.

AC Horsens manglede for Gud ved hvilken gang idéer på banens sidste tredjedel, og det var også på et af de velkendte, lange indkast, gæsterne fik den største mulighed i første halvleg, da Bubacarr Sanneh forlængede et missil fra Mikkel Qvist. Inde foran Jesper Christiansen stod Kjartan Finnbogason pludselig helt fri, men islændingen kiksede sin afslutning fuldstændig.

Annonce:

Fire minutter før pausetid viste Moses Opondo, at han til gengæld havde masser af idéer. Den tidligere AaB-kant fik bolden i en ufarlig position men satte herefter i fuld fart mod baglinjen og satte Elfar Helgason i processen. Opondo serverede et fladt indlæg foran topscorer Thiago Leonco, som køligt chippede over Steve Clark - og så lurede overraskelsen i Hjørring.

Mikkel Jespersen sørgede dog med sit kanonhug for, at vendelboerne ikke blev i drømmeland særlig længe. Helt præcis en pause og fem spilminutter lignede det, at Vendsyssel FF skulle spille Superliga næste sæson.

Mikkel Jespersen udlignede med en drømmescoring. Foto: René Schütze
Mikkel Jespersen udlignede med en drømmescoring. Foto: René Schütze

Men så modtog Horsens-backen bolden på kanten af feltet og krøllede den på smukkeste vis videre over i det lange hjørne. Ganske enkelt et fantastisk mål af Mikkel Jespersen, der siden kampens indledning ellers havde kylet den ene fejlaflevering efter den anden ud over diverse kridtstreger…

Se supermålet i playeren øverst.

Horsens lagde i det hele taget ti procent mere på indsatsen over hele linjen i anden akt og spillede sig ud af Vendsyssels pres og kreerede selv flere fine muligheder for at lukke festen.

Annonce:

Det er uforståeligt, at østjyderne, der har spenderet en hel sæson i det fineste fodboldselskab, ventede med at tykke på speederen, indtil man for alvor havde kniven for struben, men indsatsen var altså tilstrækkeligt til at sikre sig endnu en sæson i Superligaen.

De sidste 20 minutter blev en åben, intens slagudveksling mellem to mandskaber, der virkelig gav alt af sig selv for at blive blandt Danmarks 14 bedste fodboldhold efter sommerferien.

Tiago De Leonco bragte hjemmeholdet foran. Det var dog ikke nok til at tage Superliga-billetten. Foto: René Schütze
Tiago De Leonco bragte hjemmeholdet foran. Det var dog ikke nok til at tage Superliga-billetten. Foto: René Schütze

Værterne satte den halvskadede måljæger Thomas Dalgaard ind i jagten på en scoring, mens Horsens ligeledes satte alt ind på at score udebanemål nummer to, som reelt ville knockoute Vendsyssel. Sidstnævnte lykkedes fem minutter før tid, da Kjartan Finnbogason fik prikket bolden det sidste stykke over stregen efter et - ja, I gættede det, langt indkast.

Dermed fik nordjyderne dødsstødet, og så hjalp det lige lidt, at indskiftede André Bjerregaard fik raget to gule til sig i slutminutterne.Tværtimod gjorde Jonas Gemmer ondt værre for Vendsyssel, da han tordnede 3-1 målet ind i sin afskedskamp for AC Horsens.

Daniel Wass holder dør åben for sommerskifte

Annonce:

Bombe-frygt skabte kaos ved CL-fest: 1000 kom til skade

Carolines forelskede kæreste: Hun skinner som menneske

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: