Syge fans: Nazi-dommer

Landets dommere er blevet kaldet 'sorte svin' og 'lorte-dommer.' De er blevet mindet om, at 'vaseline løber fra hans røv', men i Vejle strammede tilskuerne kursen overfor Emil Laursen

I pæne Vejle strammede tilskuerne kursen overfor dommerne. Emil Laursen blev kaldet 'nazi-dommer' (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
I pæne Vejle strammede tilskuerne kursen overfor dommerne. Emil Laursen blev kaldet 'nazi-dommer' (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Landets dommere er blevet kaldet 'sorte svin' og 'lorte-dommer.' De er blevet mindet om, at 'vaseline løber fra hans røv.'

Men Vejles tilhængere bag Jimmy Nielsens mål hev en ny smædesang frem her i eftermiddag, hvor dommer Emil Laursen indtil flere gange blev hånet som 'nazi-dommer.'

En hånesang som både spillere, chefer og dommerens selv fandt totalt upassende.

- Jeg er skuffet over den slags ordvalg. Det er langt over stregen. Nazisme har jo intet med fodbold at gøre, erklærede Emil Laursen efter kampen. Hånene gjaldede første gang ned, da han - tilmed korrrekt - udviste Allan Gaarde inden pausen. Og det fortsatte hver gang at den nidkære dommer var efter Vejle-spillerne, som fik flere advarsler for brokkerier.

-. Jeg bryder mig bestemt ikke om den opførsel. Sådan skal vi ikke opføre os. Der er selvfølgelig stærke følelser i spil, og det er uheldigt, at vi oplever en dommer, der gør sig til hovedperson. Men vi bør altså stadig vise overskud og have etik nok til at holde os fra sådan noget. Jeg kan ikke helt følge logikken bag råbene og det er direkte upassende. Jeg forventer heller ikke at vi hører det igen, fastslog Vejles sportschef Hans Lauge.

Og Vejles målhelt Brian Nielsen havde også kun hovedrysten til overs for hånen mod dommeren.

- Sådan noget skal de jo ikke gøre. Det hører ingen steder hjemme. Det er jo det samme som racisme. Det er bare ikke godt nok, mente Vejle spillere.

- Dybt pinligt at opleve, sagde FCN-anfører Nicolai Stokholm