Bundhold i blændende sejr i lokalbrag

Oprykkerne blæste AC Horsens af banen i en overbevisende første halvleg

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Vejle Boldklub

VEJLE (Ekstra Bladet): AC Horsens håbede på, at de kunne sende lokalrivalerne, Vejle, på kurs mod sammenbrud.

I stedet blev lokalbraget i Vejle en genrejsning af de helt store for den rødklædte traditionsklub, der genopstod som hold mod den klub de allerhelst vil slå.

Vejle grundlagde den overbevisende 3-1 sejr på en fænomenal første halvleg, hvor klubben lod de fine fornemmelser blive i kabinen og viste både muskler og vilje fra første fløjt.

Hjemmeholdet triumferede på nøjagtig de dyder som ellers plejer at være et særkende for AC Horsens, og der gik ikke lang tid fiør der nærmest stod røg ud af ørene på Bo Henriksen, der slet ikke fik en indsats, som var kampens betydning værdig.

Nedturen var nærmest indledt inden det første mål overhovedet faldt. Og da AC Horsens-defensiven faldt efter 18 minutter, så skete på en symbolsk facon.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

AC Horsens-kaptajn Mathias Nielsen er ikke bange af sig. Men matchet over for den glidende og viljefaste Yiber Ramadani trak manden med ACH-armbindet sig og Imed Louati kunne løbe igennem og servere bolden for Melker Hallberg, der kunne takke Matej Delac for, at han ikke havde taget sine stærke arme med til Vejle og bolden listede i nettet ved den ene stolpe.

Det var fortjent belønning til Vejle, der havde overmatchet rivalerne på alle vigtige parametre i kampens indledning. Og det gik fra ondt til værre for gæsterne.

Et Hallberg-hjørnespark lige før pausen var Sonni Nattestad alt for nonchalant på. Rasmus Lauritsen kom flyvende ind i kuglen, mens Matej Delac atter så tvivlsom ud. 2-0 lige før pausen og dermed kunne værterne skyde tankerne om de 1-0 føringer der har smidt i egen hule lidt væk.

Men det tog bare 15 sekunder af anden halvleg før spøgelset om de mistede føringer gik igen.

Kasper Junker tacklede ihærdigt Viljormur Davidsen og indledte et angreb, som netop indskifte Hallur Hansson satte trumf på ved at hugge 2-1 i nettet fra kanten af feltet.

Vejle vaklede i ti minutter efter det, men genvandt kontrollen med kampen.

Og da indskiftede Arbnor Mucolli efter 62 minutter sendte Matej Delac på en ny skovtur med et skarpt hjørnespark, så kunne Adam Jakobsen genoprette de to måls forspring.

Det eliminerede enhver tvivl om udfaldet, og i slutfasen var det mere et spørgsmål om begge hold ville slutte med 11 mand, der var i spil frem for et AC Horsens-comeback.

FCM-profil hængt ud af Ståle: 'Jeg har ikke hans nummer'

11 grunde til gigantisk succes: Sådan har Esbjerg stormet Superligaen

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind