Så er det officielt: Derfor sælger Vejle deres topscorer

For at undgå en situation med dårlig økonomi i fremtiden har Vejle solgt sin topscorer til en kinesisk klub

Vejle Boldklub solgte fredag officielt Dominic Vinicius til den kinesiske fodboldklub Beijing Enterprises Group FC. Du kan se den ENORME pris LIGE HER

Vejle-direktør Henrik Tønder fortæller, at salget skal bevare den økonomiske balance i 1. divisionsklubben, der i øjeblikket ligger til at rykke op i Superligaen.

- Vejle Boldklub var for halvandet år siden tæt på at lukke. Da klubben blev reddet, satte vi os to meget vigtige målsætninger.

- Først og fremmest skulle vi have en forretning i balance, så Vejle Boldklub aldrig kom i samme situation igen.

- Herunder var udviklingen samt salg af spillere et vigtigt parameter. Samtidig skulle Vejle Boldklub på sigt genetablere sig i toppen af dansk fodbold, siger Henrik Tønder til klubbens hjemmeside.

Direktøren ser salget som et led i en strategiplan, der blev lagt i sommeren 2016, da Vejle blev reddet fra konkurs, og Andrew Zolotko sammen med Klaus Eskildsen sikrede sig ejerskab over klubben.

For Dominic Vinicius er skiftet til den næstbedste række i Kina en drøm, der går i opfyldelse.

- Først og fremmest vil jeg takke klubben for at lytte til mit ønske om at skifte. Det betyder meget for mig, og det betyder også meget for min familie i Brasilien.

- Jeg har været meget glad for at være i Vejle. Alle i og omkring klubben og særligt tilhængerne har fået mig til at føle mig hjemme og har altid været støttende. Min udvikling skyldes i høj grad disse ting.

- Jeg er meget glad for, at jeg nu får chancen for at komme til Kina, men jeg er blevet Vejle-fan, og det vil jeg være uanset, hvor jeg kommer til at spille henne i verden, fortæller Dominic Vinicius.

23-årige Dominic Vinicius lavede ni ligamål for Vejle i efteråret. Angriberen kom til Vejle i sommeren 2016, og i sidste sæson blev han topscorer i den næstbedste række med 15 mål.

Dominic Vinicius har i alt lavet 24 mål i 46 kampe for klubben.

Dansk angriber skifter til Holland

Ydmyget af Barcelona: Se dansker med årets fejlaflevering!

Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag