- Jeg er ved at kaste op over alle de traditioner

Nicolai Flø var en fin sidsteskanse for Vendsyssel i hele efteråret, men da foråret startede op, var Michael Tørnes mellem stængerne igen. Nu har Nicolai Flø dog vundet sin plads i målet tilbage

Nicolai Flø er den foretrukne målmand i Vendsyssel. Foto: Jens Dresling
Nicolai Flø er den foretrukne målmand i Vendsyssel. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Vendsyssel FF

Hvor der mange gange i løbet af en sæson bliver skiftet ud på pladserne i marken, er fodboldtrænere ofte langt mere konservative, når det handler om at skifte ud på målmandspositionen.

Nogle trænere drister sig til at skifte, når der er tale om pokalkampe, og andre lader slet ikke reservekeeperen få kampe.

I FC Midtjylland har førstevalget Jesper Hansen indtil videre spillet 37 kampe i sæsonen, og hans konkurrent Mikkel Andersen har bare noteret sig for en enkelt optræden for FCM i denne sæson - en pokalkamp tilbage i september.

Og så er der Vendsyssels træner, Jens Berthel Askou, der lystigt skifter.

Eller det vil sige, at han flere gange i denne sæson har skiftet på målmandsposten. Og der er en årsag til, at Nicolai Flø stod i efteråret, at Michael Tørnes stod til at starte foråret med, og at Nicolai Flø har stået de sidste par kampe.

- Jeg har det lige som med alle andre positioner, vi kigger på, hvor vi kan hente noget til holdet. Det kan være i angrebet, på stopperpositionen, midtbanen eller på målmandsposten. Jeg ved godt, det er noget, der bliver gjort meget ud af, men det er ikke mere specielt, end at vi følte, det var det, vi havde brug for. Vi leder hele tiden efter at hente procenter, og vi har to gode målmænd, der bidrager med meget hver især, siger Jens Berthel Askou til tipsbladet.dk.

Michael Tørnes fik seks kampe mellem stængerne for Vendsyssel i Superligaen, inden Jens Berthel Askou valgte at skifte tilbage til Nicolai Flø. Den 23-årige keeper Flø ved nu, at der skal leveres, for træneren er ikke bange for at skifte.

- Det er to målmænd, som begge har niveauet til at stå. De har meget forskellige kompetencer, og det giver os muligheder i forhold til, hvad vi har brug for.

Selv peger træneren på, at det er lidt et gammeldags syn på fodboldspillet, at man stadig har den holdning, at målmanden ikke er en, man kan eller bør skifte.

- Der er en masse traditioner og floskler i den her fodboldverden, og det er jeg ved at kaste op over. Der er mange, der siger, at 'det kan man ikke gøre, og det skal hænge sådan og sådan sammen'. Her er der ikke nogen, der er sikker på at spille hver gang eller 10, 20, 30 kampe i streg.

- Vi vurderede, at Tørnes fortjente chancen, blandt andet fordi han har nogle andre kompetencer. Det havde vi brug for, og han stod i en periode. Nu er Flø en tand foran, så vi har vurderet, at det er ham, der skal stå, siger Jens Berthel Askou.

Vendsyssel møder AaB i de to kommende kampe, og klubben kæmper lige nu hårdt for at holde Hobro IK bag sig i gruppespillets pulje 2.

Jens Berthel Askou giver ikke meget for de faste traditioner i fodboldverdenen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jens Berthel Askou giver ikke meget for de faste traditioner i fodboldverdenen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Voldsom karantæne til verdensstjernen
Mangeårig Superliga-profil træner med i HB Køge
Overraskende klub melder sig ind i Eriksen-kapløb

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+