Superliga-indkøb gjorde storklub rasende - kaldt hjem fra Manchester

Det nye Vendsyssel-indkøb 26-årige Francisco Júnior var indblandet i en meget mærkværdig sag i 2011 med sin daværende klub Benfica og Manchester City

Francisco Júnior (til venstre), der i december 2018 skiftede til Vendsyssel, ses her i aktion for Strømsgodset i april 2018. Foto: Ritzau Scanpix
Francisco Júnior (til venstre), der i december 2018 skiftede til Vendsyssel, ses her i aktion for Strømsgodset i april 2018. Foto: Ritzau Scanpix

Først blev han udlejet, så mødte han ikke op, og til sidst var han endt i England.

Der var meget forvirring om midtbanespilleren Francisco Júnior, der nu slår sine folder i Vendsyssel, tilbage i 2011.

Han var et af de største talenter i den portugisiske liga på daværende tidspunkt, og i 2011 blev han udlejet fra den portugisiske storklub S.L. Benfica til U.D. Leiria - eller det troede klubberne i hvert fald.

Til U.D. Leirias store forbløffelse mødte Francisco Júnior ikke op i klubben. I stedet befandt Júnior sig i et helt andet land - nærmere bestemt i England og byen Manchester.

Junior var nemlig løbet fra sine forpligtelser og fløjet til prøvetræning hos Manchester City.

Det gjorde Benfica aldeles rasende, og Benficas præsident, Luís Filipe Vieira, fortalte Manchester City, at Júnior skulle tilbage til Benfica omgående. Benfica sendte endda en flybillet til City, så Júnior kunne komme til Portugal.

Ifølge det portugisiske medie cmjornal.pt afviste Manchester City alt kendskab til spilleren og tog derfor ikke imod flybilletten.

I juli 2011 skrev flere engelske medier, at Júnior var på prøveophold i Manchester City. Ifølge Manchester Evening News spillede midtbanespilleren en kamp for Manchester Citys reservehold mod Altrincham 20. juli 2011.

Det var med til at afsløre, at Júnior rent faktisk var i Manchester City.

Benfica præsident, Luís Filipe Vieira, truede Manchester City med at melde klubben til FIFA.

Betalte stor kompensation
Angiveligt anede Francisco Júniors agent, Catió Balden, intet om midtbanespillerens og Manchester Citys stunt, og han fik i samarbejde med advokat Kia Joorabchian tvunget Manchester City til at lade Junior gå.

City endte angiveligt med at betale Benfica en større sum i kompensation, ifølge norske Drammens Tidende cirka 12 millioner norske kroner (ni millioner danske kroner, red.).

I 2012 skiftede Francisco Júnior til Everton, og dermed fik City aldrig gavn af spilleren fra Guinea-Bissau. Opholdet hos The Toffees blev aldrig den store succes for Júnior, der blev lejet ud til hollandske Vitesse Arnhem, norske Strømsgodset, engelske Port Vale og engelske Wigan, inden han skiftede permanent fra Everton til Strømsgodset i 2016.

I december 2018 blev det så danske Vendsyssels tur til at få glæde af 26-årige Francisco Júnior, og han har underskrevet en kontrakt indtil 2021.

Han er noteret for syv landskampe for Guinea-Bissau, men han har tidligere optrådt på både Portugals U19- og U21-landshold.

Riddersholm fanget i midten: Nu er der fundet en løsning

Nyt drama i Superliga-klub: Stopper før han er tiltrådt

Brøndby-anfører valgte ikke Sverige: Her er hans nye klub