Vestjysk fest efter udrensning

Nyerhvervelser viste vejen for Esbjerg, da SønderjyskE blev fejet af banen

Esbjerg åbnede foråret med en mindre målfest mod SønderjyskE. Foto: Christer Holte.
Esbjerg åbnede foråret med en mindre målfest mod SønderjyskE. Foto: Christer Holte.

ESBJERG (Ekstra Bladet): Robin Söder fortsætter i samme scoringshumør, som han sluttede efteråret. Her nettede Esbjergs svenske angriber efter en lang tørke seks gange i de sidste otte kampe, og han fortsatte i samme spor, da vestjyderne åbnede foråret med at hente tre uhyre vigtige point ved at vinde det sydvestjyske lokalderby mod SønderjyskE med 3-0.

Med sit syvende sæsonmål lagde han grunden til sejren med scoringen til 1-0 otte minutter efter pausen. 10 minutter før tid slog Awer Mabil med målet til 2-0 efter oplæg fra en af de nye grækere Konstantinos Tsimikas, der kort efter fejrede sin flotte debut med at score til slutfacit – og dermed gøre aftenen til en sand festaften for de godt 4000 tilskuere.

Se også: 12 spillere i klammeri: Her slår han modstander i nakken

Og generelt en stor opmuntring for Esbjerg, der i en stor del af efterårets kampe sejlede rundt som et skib i havsnød med en spillertrup, hvor den indbyrdes harmoni mellem mange var et fremmedord.

Vinterpausen er derfor blevet brugt til udrensning og affyruing af startskuddet til et forsøg på genrejsning efter en nedbrydende og turbolent tid.

Første step i den mission blev altså en succes.

Og udover succesfulde Tsimikas, ser det også ud til, at vestjyderne har fået hentet sig en stabil forsvarsforstærkning i den græske venstrebensspiller Giorgos Katsikas. Han virkede fra sin position som midtermand sammen med Andreas Nordvik kompetent og havde mange gode forudseende indgreb.

I den modsatte ende af banen ser der også ud til at være lovende krudt i den hurtige ghanesiske kantspiller Emmanuel Oti Essigba, selv om der var lidt langt mellem snapsene mod SønderjyskE – og træner Lars Lungi kan måske spille yderligere kvalitet ind i form af de tre georgiere, der måtte sidde ude i forårsåbningen, fordi de først for ganske nylig har fået deres spilletilladelser.

Ligeå opmuntrende starten var for de pressede vestjyder, ligeå skuffende blev premieren for SønderjyskE og den ny træner Claus Nørgaard.

Her er der også sket meget siden sidste spilledag før jul.

Udover det, at træneren er ny, er tre markante profiler fra sølvholdet Marc Dal Hende, Simon Kroon og Janus Drachmann væk.

Den tidligere landsholdsspiller Simon Poulsen er kommet til som den mest markante nye profil, men han virkede noget rusten i det, han foretog sig på Blue Water Arena. Kun få gange glimtede han med den individuelle kvalitet, som tidligere har kendetegnet ham.

Det var en premierekamp, der fra start var meget taktisk præget og offensivt havde ingen af holdene nævneværdigt at byde på i de første 45 minutter.

Mamglerne på de to hold blev tydeligt sat i relief i de første 45 minutter. Hjemmeholdets eneste seriøse forsøg var et udmærket frispark fra Awer Mabil, som dog blev glimrende reddet af Lukas Fernandes i SønderjyskE-målet.

I den modsatte ende fik gæsternes ny angriber Mirko Mitrovic et par udmærkede hovedstødsmuligheder, men han fik ikke fart nok på afslutningerne, og samtidig var Jeppe Hø'jbjerg vågen på sin post mellem stængerne.

U21-keeperen vendte tilbage som første-keeper med en meget sikker og stabil indsats, der også bød på et par store redninger i slutfasen.

Sådan forstår du den nye Superliga-struktur

Se også: Dårlig stemning i Farum: Superliga-nomade blev matchvinder

Se også: Brøndby-ikons nedtur: Har mistet millioner

Morten Duncan Rasmussen får svært ved at tilkæmpe sig en plads i medaljespillet sammen med AGF. Det ligner en kamp mod nedrykning for Glen Riddersholms tropper. Foto: Claus Bonnerup. Superligaen - 17. feb. 2017 - kl. 14:26 Forstå Superligaen på to minutter: Sådan afgøres det hele i foråret

Sport og Spil Så ruller 'suppen' igen: Få det fulde overblik her

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere