Ajax-talent prøvetræner i Viborg

Markus Bay prøvetræner de kommende dage hos superliga-nedrykkerne fra Viborg

Markus Bay skal de kommende dage prøvetræne i Viborg i jagten på en ny start på karrieren. Foto: Ajax.
Markus Bay skal de kommende dage prøvetræne i Viborg i jagten på en ny start på karrieren. Foto: Ajax.

Ajax-talentet Markus Bay skal de kommende dage prøvetræne hos Viborg, der rykkede ud af Superligaen i sidste sæson.

Det 20-årige stortalent rejste i 2013 fra Brøndby til Ajax, hvor han har spillet på klubbens bedste ungdomshold – U17, U19 og Jong Ajax, der er klubbens næstbedste mandskab.

Han har nu fået lov af den hollandske storklub at rejse til Danmark i håbet om at få en kontrakt og mere fast spilletid end tilfældet er her og nu, hvor han ikke er fast starter på Jong Ajax-mandskabet. Han er ofte blevet brugt som indskifter på Ajax-mandskabet.

Markus Bay har været uheldig undervejs i Ajax. Efter en fin start fik han en slem lyskeskade, der holdt ham ude af spillet i halvandet år. Det betød, at flere Ajax-talenter overhalede ham i jagten på at spille på klubbens førstehold.

Ét af de talenter, Markus Bay har spillet med i ungdomstiden i Ajax er Abdelhak Nouri, der kollapsede sidste lørdag i forbindelse med en træningskamp mellem Ajax og Werder Bremen. Siden har det vist sig, at Markus Bays tidligere holdkammerat har fået en hjerneskade og aldrig vender tilbage til topfodbold.

For et par uger siden sagde Markus Bay til Ekstra Bladet, han så mod Danmark, fordi han ikke følte, han fik chancen i Ajax og gerne ville have fast spilletid, så hans fodboldmæssige udvikling kunne fortsætte.

I første omgang skal han forsøge at jagte en kontrakt i Viborg, der kæmper for at vende tilbage til Superligaen i den kommende sæson.

Markus Bay kom hjem til Danmark sent i aftes og ventes at træne med Viborg de kommende dage. Hvis det ikke lykkes at få en kontrakt i klubben, skal han forsøge sig i andre danske klubber den kommende tid.

Ajax har givet ham 12 dage til at prøvetræne og finde en ny arbejdsgiver. Målet er, at den nye klub skal findes i Danmark.

Markus Bay, der både kan spille på den centrale midtbane og i 10'er positionen, har kontrakt med Ajax frem til sommeren 2018.

Se også: Ajax-dansker efter holdkammerat faldt om: Et kæmpe chok for alle

Se også: Den glemte dansker i Ajax: Nu skal jeg hjem

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen