TV: Trist Viborg-spiller i chok efter rødt kort for slag

Viborgs Wilton Figueiredo er fortsat chokeret og ked af det dagen efter, at han fik et rødt kort for at vappe til AaBs Kenneth Emil Petersen

Wilton Figueiredo forstår ikke, hvorfor han blev vist ud (Foto: Ernst van Norde)
Wilton Figueiredo forstår ikke, hvorfor han blev vist ud (Foto: Ernst van Norde)

Wilton Figueiredo lignede en mand, der slet ikke kunne forstå, hvad der var sket. Og han var væk fra stadion allerede inden, kampen mellem Viborg og AaB blev fløjtet af dommer Jakob Kehlet. Trist og chokeret over den udvisning, som selvsamme Kehlet i 1. halvleg havde givet Figueiredo på foranledning af kampens fjerdedommer.

Denne havde nemlig set episoden, hvor han gav AaBs Kenneth Emil Petersen et dask i nakken efter en lille infight, hvor AaB'eren havde sagt noget inden.

På tv-billederne så det forholdsvis uskyldigt ud, og ifølge den udviste Viborg-spiller, var det også lige, hvad det var:

Dagen derpå forsøgte Ekstra Bladet at få en kommentar til episoden, men meldingen fra Viborg lød, at han stadig var for ked af det til at kunne tale om det. I stedet ville man lægge en kort tekst på klubbens hjemmeside.

- Jeg pressede forsvarsspilleren for at få fat i bolden, og derefter vendte han sig om og sagde noget til mig. Jeg gav ham et venskabeligt klap og sagde ”kom nu, lad os nu spille fodbold”. Få øjeblikke senere fik jeg rødt kort. Jeg forsøgte at få en forklaring fra dommeren, men han sagde, at han ikke havde set noget, men at han blev nødt til at give mig rødt kort. Jeg er chokeret, siger brasilianeren Viborgs hjemmeside.

- Alle, der kender mig, ved at jeg aldrig vil slå nogen. Jeg har spillet professionel fodbold i over 15 år, og jeg har aldrig været i en situation som denne. Aldrig.

Wilton Figueiredo kom til Viborg i oktober måned på en kontrakt, der løber frem til 30. juni 2014. Men den offensive spiller har ikke haft det nemt, og nu må han også sidde ude de næste kampe med en karantæne.

- Jeg har det rigtig dårligt med det. Jeg har haft en hård start i Viborg med mange skader, og jeg har kæmpet hårdt for at få min plads på holdet. Det gør mig utrolig ked af det, at jeg nu skal sidde udenfor uden grund. Det har aldrig været min hensigt at gøre noget, der kunne skuffe mine holdkammerater og vores fans.

Se episoden herunder - og se alle højdepunkter i toppen af artiklen
TV: Se det hårde røde kort til Figueiredo

Rødt kort var i orden
- Han gik hårdt til mig, så jeg vender mig om og spurgte, hvad fanden han lavede. Der efter gav han mig en flad i baghovedet. Det var ikke noget, der på nogen måde gjorde ondt, men intentionen var der, så jeg synes bestemt at den var til rødt, sagde Kenneth Emil Petersen efter kampen, mens AaB-træner Kent Nielsen vurderede situationen således:

- Jeg ser ikke situationen, men jeg hører bare et klask, og fjerdedommeren reagerer med det samme og kalder dommeren op i situationen. Det er også derfor, at frisparket efterfølgende bliver kaldt tilbage til midterlinjen, hvor forseelsen skete.0 kommentarer
Vis kommentarer