Annonce:
Annonce:

Derfor tabte Brøndby: Mølbys mesterstykke

Viborgs træner, Johnny Mølby, havde læst, hvordan Brøndby skulle nedkæmpes

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Viborg FF

Det første nederlag i sæsonen til Brøndby kom ikke lige på det tidspunkt man måske havde forventet..

Var det et taktisk mesterstykke fra Viborg-træner Johnny Mølby eller et udtryk for Brøndbys lave bundniveau?

Johnny Mølby trak lidt på smilebåndet og nægtede at tage hele æren for sejren over Superligaens tophold. Omvendt ville han heller ikke synge med på sangen om, at Viborg kun vandt, fordi Brøndby spillede dårligt.

Men det lignede i sandhed lidt af en genistreg fra Viborg-træneren at satse på en angrebsduo med to hurtige og letbenede spillere, der konstant kunne udfordre Brøndbys midtstoppere, der ikke hører til blandt ligaens hurtigste.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Johnny Mølby:

Annonce:

- Det her viser noget om Superligaen. Hvis man taktisk er klar på dagen og fysisk kan stå mod det tryk, som Brøndby kommer med, vil der også være muligheder den anden vej. Specielt hvis du på dit hold har spillere, der kan true Brøndby bagude.

Det havde Viborg i sandhed i de to angribere, der specielt før pausen i perioder drev gæk med Brøndby bagkæden. Serge Deble var særdeles veloplagt og ingen kunne følge ham, når han kom i fart.

- Vi havde en klar plan om ikke at spille bolden ind centralt på banen. Vi ville gerne have bolden ud langs linjerne, hvor vi vidste Brøndby ville give masser af plads til os, forklarer Viborg-træneren.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Det var fjerde gang i træk, at Viborg fik point med hjem fra Brøndby Stadion. Faktisk anden gang i træk, at holdet fik en sejr, men det skete på et helt andet taktisk grundlag søndag i forhold til for fire måneder siden i sidste sæson.

Annonce:

- Brøndby har gjort det flot hidtil i sæsonen. Men holdet spiller med stor risiko. De pisker kampen op i et tempo, hvor modstanderen tvinges til at lave fejl. Men den fælde hoppede vi heldigvis ikke i. Spillerne fortjener stor kredit for at følge vores plan til punkt og prikke. Det eneste man måske kan sige er, at Serge Deble skal lukke kampen med sin friløber før pausen, sammenfatter Johnny Mølby.

Brøndbys sure selvmål: Den bold skulle bare langt væk

Zorniger sabler driblekonger

Overraskelse: Viborg tog Brøndby på sengen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: