Det blev også sort fredag for AGF: Nedtur i Viborg

Det må bekymre AGF-ledelsen, at holdet blot har vundet en enkelt kamp på banen siden august

Det kører ikke for AGF (Foto: Claus Bonnerup)
Det kører ikke for AGF (Foto: Claus Bonnerup)

Black Friday-bølgen har i den grad indtaget landet, så det nærmest giver kvalme.

Men AGF holdt sig alligevel ikke tilbage med udsalg på billige point, da Viborg hjemme vandt den direkte oprykkerduel med 1-0 denne fredag aften.

Det var Viborgs første sejr hjemme over lokalrivalerne siden 2007.

AGF-træner Morten Wieghorst er blevet rost for den retning, han har udviklet holdet i, men det må bekymre ledelsen, at AGF alt for sjældent er i stand til at tage en sejr i Superligaen.

Wieghorst var tilfreds - men AGF kunne have vundet

Ser man bort fra skrivebordssejren over Hobro for en ulovlig brugt spiller, så har AGF kun besejret FC Nordsjælland i de seneste 14 kampe.

Og når man leverer så tam en indsats mod et hold, der i hvert fald bør være på samme niveau, så må det også være tid til at se indad på tingenes tilstand i AGF. Er Morten Wieghorst fredet, eller kigger man hele organisationen igennem for at se, hvor tingene kan forbedres?

AGF skal i hvert fald prise sig lykkelige for, at Hobro har været så katastrofale og ikke mindst uheldige i deres kampe, så der stadig er ni points forskel på holdene. Dog har Hobro med den nye cheftræner Ove Pedersen, i øvrigt på stadion i Viborg, mulighed for at reducere det forspring med point mod Sønderjyske søndag.

Det var Jeppe Curth, der stod for sejrsmålet allerede efter 16 minutter, da AGF-forsvaret snorksov og lod Serge Deblé løbe igennem, og selv om Curth havde en dårlig førsteberøring på det lave indlæg, så fik han alligevel plads i feltet til at hamre den ind til føring.

Se målet øverst oppe

I første halvleg var der i perioder klasseforskel på de to mandskaber, hvor Viborg-offensiven sprudlede med velspillende Deblé og Osama Akharraz. AGF ville gerne være meget på bolden i det meste af kampen, men det var nærmest skræmmende, så lidt de formåede at producere af chancer.

Kim Aabech startede efteråret fremragende, men han er langsomt dalet i niveau, samtidig med der er tvivl om, han overhovedet er i AGF efter vinterpausen. Hans agent har i hvert fald klart meldt ud, at man ikke anser det for sandsynligt at forlænge med klubben, og så er et vinterskifte i stedet mere oplagt.

Viborg fortsætter derimod en positiv stime, hvor de i sidste runde nærmest var uheldige med ikke at vinde i 0-0 kampen mod FCK i Parken. De to foregående kampe vandt man begge 4-2 over henholdsvis Esbjerg og mestrene FCM, så det tyder på, at Johnny Mølbys arbejde med Viborg begynder at få den ønskede effekt.

AGF mangler nu blot en enkelt kamp i efteråret, og det er ikke ligefrem en kamp der stinker af tre point, når de møder FC Midtjylland i Aarhus næste fredag.

AGF følte sig undervejs bortdømt af dommeren