FCM-keeper snyder Viborg i overtiden

Mikkel Andersen gættede rigtigt og nappede et straffespark fra Viborg i overtiden af fredagens superligakamp

Mikkel Andersen leverede varen, da det gjaldt fredag aften mod Viborg. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Mikkel Andersen leverede varen, da det gjaldt fredag aften mod Viborg. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

FC Midtjylland-keeper Mikkel Andersen hindrede med en fænomenal straffesparks-redning dybt inde dommerens tillægstid for, at FC Midtjylland kunne tage fra Viborg med et ufortjent point efter 1-1.

Indskiftede Sebastian Andersen sparkede hårdt og halvhøjt til højre for keeper Andersen, men den lange målmand havde læst sparket og verfede skuddet uden om stolpen.

Straffesparket blev dømt, efter dommer Anders Poulsen vurderede at Filip Novak havde taget armen til hjælp i feltet på en afslutning.

Og dermed sluttede kampen i et kæmpe drama, som matchede kampens intensitet.

Men det var svært ikke at tænke på om lange Paul Onuachu en halv time tidligere hindrede  'Hadets Kamp' mellem Viborg og FC Midtjylland i at udvikle sig til den anden store tilskuer-skandale i Danmark på bare tre dage.

Stemningen blandt den kæmpe skare af FC Midtjylland-fans var ved at bevæge sig over i noget, der kunne blive direkte faretruende for spillerne på banen efter Jonas Kamper havde bragt hjemmeholdet på 1-0 i starten af anden halvleg.

Stemningen tæt på at ryge ud af kontrol
Et romerlys var fløjet gennem det net, der skulle stoppe kasteskyts i at nå banen. Og kort tid efter røg et kæmpe-kanonslag igennem samme net og sprang lige bag baglinjen. Heldigvis stod Viborg-keeper Peter Friis Jensen i det øjeblik i modsatte ende af feltet og var derfor ikke i nærheden af braget.

Men episoden viser tydeligt, at stemningen blandt dele af FC Midtjylland-fansene var tæt på at ryge ud af kontrol. Dommer Anders Poulsen afbrød kampen og advarede publikum over højttalerne om at kampen kunne blive afbrudt.

På det tidspunkt var FC Midtjylland godt på vej mod det andet nederlag i træk mod ærkerivalerne. Men på nogle stærke minutter efter afbrydelsen kom ulvene tilbage i kampen. Paul Onuachu kom ind for Rilwan Hassan og skabte øjeblikkeligt ravage i hjemmeholdets forsvar.

Og bare fem minutter efter sin indskiftning havde Paul Onuachu bragt balance i sagerne.

Stemningen blandt FCM-tilhængerne bevægede sig fra kogende til mere afslappet... Og missilerne, romerlysene og kanonslagene blev stort set i lommerne resten af kampen.

Men havde nogen overhovedet betvivlet at opgørene mellem FC Midtjylland og Viborg er det tætteste provinsen kommer på noget, der matcher FCK og Brøndby, så blev beviset i hvert faldt leveret til fulde her til aften.

Inde på banen måtte Viborg ærgre sig over, at en flot indsats i den første time ikke rakte til mere end Kampers ene scoring.

10 kommentarer
Vis kommentarer