Genfødt bomber gider ikke gættelege

Jeppe Curth er blevet klogere og har ikke lyst til at sætte tal på, når det kommer til mål i sæsonen

To scoringer blev det til for Jeppe Curth i fredagens dyst mellem Viborg og Esbjerg. (Foto: Jens Henrik Daugaard)
To scoringer blev det til for Jeppe Curth i fredagens dyst mellem Viborg og Esbjerg. (Foto: Jens Henrik Daugaard)

VIBORG (Ekstra Bladet): - Mål er mål! Også dem, man kun lige får snittet hårfint. Den gik ind, vi vandt  - og alt er godt.

Jeppe Curth kunne med god grund være i bragende godt humør efter 2-1 sejren over Esbjerg, hvor oprykkerne fra domkirkebyen endelig i kamp tre fik brudt måltørken – og oven i købet vandt over en mulig kandidat til Superligaens benhårde bundstrid næste forår.

- Vi har haft svært ved at score på vore chancer. Det er der, vi har haltet lidt, mens vi har haft en solid defensiv og været svære at score imod. Vi har ikke kreeret så meget, men i dag får vi smidt rigtigt mange bolde i feltet, og når det lykkes, så bliver et hold farligt. Jeg kan rigtig godt li’ at være derinde, og det lykkes heldigvis at proppe to ind i dag, siger Viborg-angriberen.

- Det er jo altid rart for en angriber at score mål, så det betyder da meget at lave to. Det er altid fedt at score, og mål giver altid selvtillid til en angriber – sådan har jeg det også. Men endnu vigtigere: Så var det fand’me også rart at tage tre point med til tavlen på hjemmebane mod et hold, som vi meget gerne skulle slå, siger han.

Se også: TV: Taget på sengen: Se sæsonens hurtigste scoring

Det blev en livlig kamp med et hav af fejl, indianerfodbold og periodisk rent skydetelt i Viborg.

- Vi går all in på vores omstilinger, men laver stadig alt for mange fejl via satsede bolde. Vi får dog sat deres bagkæde under pres, og vi er utroligt farlige i luftdueller og på dødbolde. Det gør også, at vi automatisk sætter dem under pres, for ethvert frispark mod os medfører, at vi bringer bolden op, analyserer Jeppe Curth.

Viborg stillede i dagens anledning med to angribere. Curth og Serge Deble sørgede for at holde Esbjerg-defensiven beskæftiget, og det var en af nøglerne til sejren, mener Jeppe Curth.

Viborg kan nu gå på weekend med fire point og pæn ro på.

- Fedt, fedt, fedt. Vi ville gerne have en god start, og det har vi fået nu. Det er en absolut godkendt start, hvor vi tabte til mestrene, spillede lige op med AGF og burde have vundet, og så tre point i dag. Det er oven i købet fuldt fortjent, vi slår dem, synes jeg. Det er jo sådan noget, der giver selvtillid inde i omklædningsrummet, siger Jeppe Curth.

- Vi kunne jo have scoret seks mål i dag med de chancer, vi har – inklusiv straffesparket.

Se også: TV: Her bliver tidligere Superliga-topscorer genfødt

Hvor mange mål skal du lave i år?

- Jeg kan huske, jeg i mine unge dage svarede på det spørgsmål og nævnte et eller andet antal. Det blev jeg så holdt oppe på resten af tiden.

Det kunne jeg da aldrig finde på!

-  Haha, jamen jeg er altså blevet klogere siden. Så længe, jeg putter en ind engang imellem, og vi vinder nogle kampe og spiller fin fodbold, så kan jeg godt unde de andre angribere at få scoret lidt, så vi deles lidt om det.

Hvor mange mål sagde du dengang?

- Ved du hvad… Det ka’ jeg sgu ikke huske.

Du er et nummer for smart…

- Nemlig, jeg er 31 – og jeg ER blevet klogere!

Viborg overlevede oven i købet et brændt straffespark, da Marcel Rømer hamrede direkte på korrekt satsende Martin Dubravka efter en i øvrigt tvivlsom kendelse. Den missede chance fra 11 meter bragte ikke uro i geledderne:

- Vi havde sgu så god en periode lige der, så det ikke slog så hårdt. Jeg har været med til at brænde straffespark før – og har også selv været den skyldige – så det gjorde ikke så meget, fordi vi havde momentum. Vi troede på, det skulle komme – og det gjorde det jo også, siger det levende bevis på, at det ikke altid er surt at hedde Curth.

Se også: SLUT: Sen Duncan-træffer Redder FC Midtjylland

2 kommentarer
Vis kommentarer