Hobro ydmyget med tenniscifre

Viborg spillede sig lørdag ud af superligaens nedrykningskamp, da holdet smadrede Hobro

Viborg ydmygede bundkonkurrenten (Foto: Claus Bonnerup)
Viborg ydmygede bundkonkurrenten (Foto: Claus Bonnerup)

HOBRO (Ekstra Bladet): Hobros cheftræner, Ove Pedersen, sagde inden lørdagens nedrykningsbrag mod Viborg, at han ikke vil gøre status over overlevelseschancerne før efter fire runder af foråret.

Det bør den gode Ove P nok alligevel gøre efter afklapsningen på 0-6 mod Viborg. Den rædderlige præstation mod viborgenserne afkræver i hvert fald handling i Hobro-truppen, der intet kunne hverken offensivt eller defensivt mod en modstander, man på papiret burde kunne måle sig med.

Med Viborgs magtdemonstration skal Hobro nu sætte deres lid til, at Esbjerg også går et svært forår i møde, ligesom Hobro utvivlsomt også gør.

Se også: Rødt kort og sent straffe: Viborg tog point i drama

Fodboldfeinschmeckere og tilhængere af tiki-taka slikkede sig ellers næppe om munden over udsigten til et opgør mellem Hobro og Viborg på en bane, hvor tøsneen væltede ned en iskold martsdag i det nordjyske.

Okay, Barcelona-agtigt blev det heller ikke i Hobro, men Viborg formåede at holde fornuftigt i bolden og få kombinationsspillet til at flyde jævnt på en knoldet bane.

Det gav pote efter en lille halv time, da Jonas Kamper smækkede et indlæg ind fra højre side efter en fin Viborg-periode. Foran mål maste Jeppe Curth sig foran sin oppasser, Jesper Bøge og sendte bolden i nettet bag en chanceløs Jesper Rask.

Se også: Viborg skifter anfører før forårspremieren

Viborg tog kontrollen
Efter de første 20 jævnbyrdige og idéforladte minutter af kampen, stod der Viborg på det hele. Som første halvleg skred frem bed Ove Pedersen da også sin handskespidser mere og mere i smadder. Og med meget god grund.

Efter 34 minutter var Serge Deble tæt på at bringe Viborg på 0-2, da han først hamrede et godt skud af sted fra distancen, som Jesper Rask ikke kunne holde. Returen havnede ad flere stationer igen foran Deble, der dog flugtede over mål.

Se også: Forhandlede med Superligaen: Nu skifter han til Asien

Fem minutter før pausen gik den ikke længere for hjemmeholdet. Osama Akharraz sendte et skud mod mål, som den tidligere Viborg-krumtap, Babajide Ogunbiyi, uheldigt rettede af, så bolden endte lige i fødderne af den værst tænkelige mand, set med Hobro-øjne, Jeppe Curth. Den lille skarpretter svigtede naturligvis ikke og fordoblede Viborgs føring og sin egen scoringstotal.

For Hobro var der ikke meget at byde ind med offensivt. Mayron George kæmpede forbilledligt, men costaricaneren var for ensom i kampen for at få skabt muligheder til hjemmeholdet.

Viborg kom bare endnu skarpere ud til anden halvleg, og Johnny Mølbys mandskab trykkede Hobro fuldstændig i bund fra Jens Maaes første fløjt.

Allerede efter tre minutter af anden halvleg bukkede Hobros vaklende defensiv sammen for første gang. Endnu et velslået indlæg fra Jonas Kamper havnede denne gang i panden på Jonas Thorsen, der headede gæsterne på 0-3.

Ren legestue
Nu gik hjemmeholdet helt op i limningen, og bare tre minutter senere holdt Serge Deble legestue med Hobro-defensiven. Den elegante og angrebsivrige ivorianer fik bolden på kanten af feltet i højre side og trak uimodståeligt ind foran mål. Her krøllede han som det mest naturlige i verden bolden i en bue over i venstre hjørne. Klassemål af Deble, der er blevet kritiseret for at score for lidt i superligaen.

Den fjerde Viborg-scoring foranledigede en naturlig reaktion hos Ove Pedersen, der gav fjerdedommeren sved på panden, da cheftræneren brugte alle sine tre udskiftninger på én gang. Ind med både Hans Henrik Andreassen, Tidiane Sane og Pål Kirkevold.

Viborg var dog fuldstændig ligeglade med, hvem der var på banen for hjemmeholdet, og domkirkedrengene forsatte bare deres ydmygelse af Hobro.

Lugter af 1. division
Jonas Kamper kunne efter en god time gøre det til 0-5, da han opfangede en retur i feltet. Nu lugtede der både af grillpølser og 1. division i Hobro, mente tilskuerne.

Serge Deble havde en af sine gode dage denne lørdag, og angriberen fik også lov til at lukke Viborg-festen, da han scorede til 0-6 på en friløber med 20 minutter igen af nedslagtningen.

Med tenniscifrene trak Viborg i håndbremsen og stillede sig tilfreds med at være ude af nedrykningskampen i superligaen. Med 15 point ned til dette Hobro-mandskab skal der i hvert fald ske mere end mirakler, hvis Viborg havner på sidstepladsen.

39 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere