Ødelagt Viborg-anfører: Fan-uro var voldsom for familierne

Jonas Kamper fortæller, at søndagens fanfrustrationer var en voldsom oplevelse for særligt spillernes familier

Det var en sort søndag i Viborg, da domkirkebyens fodboldhold overraskende satte Superliga-tilværelsen over styr mod Helsingør.

Frustrationerne tog da også overhånd, da omkring 50-60 rasende Viborg-fans forsøgte at få adgang til områder på Viborg-stadion, der er reserveret til sponsorer, spillere og deres familier.

62724655.jpg 

Politiet måtte skride ind for at få styr på de frustrerede fodboldfans, der aldrig kom i nærheden af Viborg-spillerne, men alligevel gjorde den aggressive stemning dybt indtryk på Viborg-truppen:

- Vi er pisse kede af situationen, og alle i klubben er udmærket klar over, at vi har svigtet vores fans og hele byen, siger en brødebetynget Jonas Kamper, der dog mener, frustrationerne blev for voldsomme:

- Vi spillere oplevede ikke episoden med fansene som sådan, men det gjorde vores familier, da det lykkedes nogle folk at trænge helt tæt på loungeområdet. De hamrede åbenbart på væggene og døre, så det hele klirrede. Det var voldsomt og skræmte børnene meget, og så synes jeg, det tager overhånd, siger Jonas Kamper, der understreger, at han sagtens kan forstå fansenes frustrationer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

- Fodbold er følelser, og der er mange følelser for Viborg FF hos en stor fangruppe. Det har jeg stor forståelse og respekt for, men respekten forsvinder altså, når reaktionen giver sig til udtryk på en truende og aggressiv facon, siger Jonas Kamper.

På de sociale medier kritiserer flere Viborg-fans klubbens spillere for, at de ikke ville stå frem som mænd og tage ansvar for fiaskoen, efter nedrykningen blev en realitet.

62724051.jpg 

Den udlægning er Jonas Kamper ikke enig i.

- Vi stillede os op på grønsværen og tog imod, og som jeg fik sagt på tv i går, så er vi klar til at æde alt det lort, vi får serveret rent verbalt.

- Da sikkerhedsfolkene på stadion informerede os om, at fansene ville have et alvorsord med os i går, så gik Jeppe Curth og Steffen Højer ud og mæglede med vores fans. Det endte i god ro og orden, og fansene har al mulig ret til at kritisere os.

- Jeg synes ikke, vi kunne have taklet situationen meget anderledes, og ingen skal være i tvivl om, at alle vi spillere er fuldstændig ødelagte oven på nedrykningen. Vi er i chok, og alle har behov for at bearbejde skuffelsen, lyder det fra Jonas Kamper.

Viborgs anfører har stadig et år tilbage af sin kontrakt med klubben.

Ville have en 'alvorssnak' med spillerne: Viborg-fans sigtet for uroligheder

Kaos efter kampen: Fans ville have fat i Viborg-spillerne

Viborg-spillere ramt på lønnen efter fiasko

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT