Takkede nej til Kina: 'Jeg kunne have 20-doblet min løn'

Alexander Jakobsen valgte Viborg og Superligaen frem for en guldrandet kontrakt i kinesisk fodbold

Alexander Jakobsen fra sin præsentation i Viborg. TV3 Sport

Alexander Jakobsen skrev i januar under på en 2,5-årig kontrakt med Viborg FF i ydmyge omgivelser på Kirkebækvej i det midtjyske.

Og karriereplanen er snorlige for Alexander Jakobsen. Først skal han blive fast mand for Viborg FF, så en profil i Superligaen og tredje trin i raketten hedder en tur til en større europæisk liga.

Men tilværelsen kunne have set meget anderledes ud for den unge midtbanespiller. Faktisk kunne Alexander Jakobsen have været mangemillionær på nuværende tidspunkt.

Den kinesiske klub Henan Jianye FC, der tidligere har hentet Esbjerg-profilen Eddi Gomes til et voldsomt beløb i dansk målestok, var nemlig ude efter Alexander Jakobsens gode navn og offensive kvaliteter.

- Jeg vil ikke ind på den konkrete sum, men jeg kunne som minimum have 20-doblet min månedsløn, hvis jeg tog til Kina i stedet for Viborg. Så det var et kæmpe beløb, jeg fik tilbudt, og jeg talte meget med min familie og venner om det, men jeg brænder for at slå igennem i Europa, og det har jeg kæmpet for hver eneste dag, siden jeg var helt ung – og den drøm var jeg ikke klar til at lade dø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alexander Jakobsen valgte drømmene frem for pengene, da han tog til Viborg i stedet for Kina. Foto: Claus Bonnerup
Alexander Jakobsen valgte drømmene frem for pengene, da han tog til Viborg i stedet for Kina. Foto: Claus Bonnerup
 

- Uden at kommentere på beløbets størrelse, må jeg indrømme, at Kina virkelig var en del af mine overvejelser. Men jeg blev ved med at vende tilbage til, at jeg har en drøm som fodboldspiller. Jeg vil slå igennem i en større europæisk klub, og der var Kina ikke et skridt i den rigtige retning uanset hvor mange penge der så ruller ind på bankbogen.

- Jeg er overbevist om, at fast spilletid i en Superliga-klub som Viborg er et bedre skridt for min udvikling. Jeg vil arbejde hårdt for at nå mine drømme og ikke bare læne mig tilbage i Kina for at tjene millioner, siger Alexander Jakobsen.

Alexander Jakobsen vil gerne begrave kælenavnet Mini-Ronaldinho, og Viborg-spilleren håber, han kan spille sig ud af brasilianerens imponerende skygge. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Husker du Mini-Ronaldinho: Her er hans utrolige historie

Christian Nørgaard og Uros Matic er begge to blandt de 30 bedst betalte i Superligaen. Foto: Polfoto Sport og Spil Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Rafael van der Vaart er med afstand Superligaens bedst betalte spiller. Foto: Polfoto. Sport og Spil Her er oversigten: Så meget tjener de fem bedste i din Superligaklub

Se også: Så er der dømt nedrykningsdrama - Viborg i super-comeback

Se også: Bizart uheld: Angrebsmakker skader målscorer under jubelscene

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen