TV: Her bliver tidligere Superliga-topscorer genfødt

To kasser af Jeppe Curth, et brændt straffespark og et hav af fejl sørgede for stor underholdning, da Viborg slog Esbjerg

Jeppe Curth blev den store helt for Viborg, der fik sæsonens første sejr mod Esbjerg. (Foto: Jens Henrik Daugaard)
Jeppe Curth blev den store helt for Viborg, der fik sæsonens første sejr mod Esbjerg. (Foto: Jens Henrik Daugaard)

VIBORG (EkstraBladet): Det var jo ikke ligefrem Superligaens mest målsøgende mandskaber, der tørnede sammen i Viborg her til aften – men inden, der var spillet syv minutter, var stilingen så alligevel 1-1.

Og som de to hold forsvarede sig i hvert fald i de første 45 minutter, var det næsten en større sensation, at den stilling ikke blev udbygget – men rent faktisk holdt til pausen!

Ryan Johnson Laursen, som Esbjerg nægter at sælge i dette vindue trods hollandske AZ Alkmaars mere end almindeligt hede interesse i ungtyren, lod sig ikke gå på af virakken og var ophavsmand til kampens første scoring.

Den offensive Esbjerg-back blev stukket i dybden i et gabende dybt Viborg-hul, overløb let Sebastian Andersen og serverede bolden fladt og enkelt for støvlespidserne af Mick van Buren, der nærmest ikke kunne undgå at bringe gæsterne i front allerede i kampens andet minut.

Fem minutter senere udlignede Jeppe Curth for Viborg på en af ekstremt mange kiksede forsvarsaktioner i kampen – denne gang i gæsternes ende, hvor Michael Almebäck stod og gloede ved et forlænget Viborg-indkast til den tidligere AaB’er, der næppe kan huske, han i nyere tid har fåpet lov til at stå SÅ umarkeret inde i det lille felt!

Se også: Esbjerg bekræfter: Sælger landsholdsspiller

Serge Deblé var en evig trussel i front for værterne. (Foto: Jens Henrik Daugaard)
Serge Deblé var en evig trussel i front for værterne. (Foto: Jens Henrik Daugaard)

Ny keeper-brøler
Serge Deblé burde have øget for værterne, da Esbjerg-målmanden Martin Dubravka igen – som mod FCK sidst – begik en enorm brøler.

Denne gang mistimede han totalt et indgreb helt ude i spidsen af feltet, og Viborg-angriberen skulle sådan set ’bare’ løfte kuglen over en modstander og ind i buret. Men han ramte totalt forbi, så forsøget mere lignede en aflevering til en makker, der i den grad ikke var til stede.

Nicki Bille har ikke scoret endnu i ligaen, men var tæt på, da han på frispark ramte overliggeren med et forsøg, der med garanti var ment som et indlæg – men totalt snød Viborg-målmanden Peter Friis.

På dette tidspunkt var der stor gavmildhed i begge ender af banen, løse markeringer i læssevis, usikre keepere og lige så usikre midtstoppere i skikkelser af såvel Jeroen Veldmate i Viborg-enden og kollega Michael Almebäck i den anden.

Se også: TV: Taget på sengen: Se sæsonens hurtigste scoring

Svenskeren missede eksempelvis totalt en clearing og headede forbi bolden – men havde det hele, at Jeppe Curth til gengæld også sparkede forbi bolden, da han skulle have trykket den i kassen.

Angriberen tog dog revanche, da han et kvarter inde i anden halvleg lige akkurat snittede en afrette bold fra venstre og fik revet flertallet af de 3557 tilskuere op i et midtjyske kongebrøl.

Forinden havde Marcel Rømer brændt et straffe på Martin Dubravka, da driblekongen Deblé godt nok skvattede i Esbjerg-feltet, men set på afstand lignede Magnus Lekvens afværge-manøvrer langt fra noget, der kunne berettige til en dødbold fra 11 meter. Så måske skete retfæridgheden på forunderlig vis fyldest alligevel.

Jeroen Veldmate havde bestemt heller ikke meget held i den anden ende, da hollænderen stort set umarkeret headede en hjørnesparksbold lige forbi stangen.

Se også: Så skete det: Brøndby sælger målmanden

Og sådan kunne man blive ved. Det var livligt – men ikke ligefrem spækket med stof til instruktionsbøger i solidt defensivt arbejde. I nogle af enderne.

Esbjergs satsede endnu voldsommere de sidste ti minutter ved bl.a. at smække Lasse Rise på banen i stedet for Daniel Stenderup. Nicki Bille havde flere pæne aktioner, men nåede aldrig helt i mål – og samarbejdet med makkeren Mick van Buren virker mildest talt ikke helt kalibreret endnu.

Et godt hovedstød fra Bille  blev fornemt nappet af Peter Friis, men tættere kom gæsterne ikke, mens Viborg – trods presset alvorligt – hentede sin første sejr i suppen i denne omgang. Curth og godt!

Se Jeppe Curth blive matchvinder i tv-klippet øverst i artiklen. En tung skæbne for Esbjerg, der ellers kom foran efter 75 sekunder. Se den vilde åbning her:

12 kommentarer
Vis kommentarer