Viborg henter chefscout og indstiller jagt på sportschef

Tidligere sportschef Ole Nielsen får ikke en efterfølger i Viborg, der i stedet har ansat en ny chefscout

Morten Jensen, Viborgs administrerende direktør, udtaler onsdag til Ritzau, at der ikke kommer nogen ny sportschef til klubben. (Foto: Andreas Szlavik)
Morten Jensen, Viborgs administrerende direktør, udtaler onsdag til Ritzau, at der ikke kommer nogen ny sportschef til klubben. (Foto: Andreas Szlavik)

Superligaklubben Viborg indstiller jagten på en ny sportschef.

Det siger klubbens administrerende direktør, Morten Jensen, til Ritzau, efter klubben onsdag har ansat en ny chefscout i form af nordmanden Stig Torbjørnsen, der blandt andet har en fortid i norske Rosenborg.

- Vi kommer ikke til at ansætte en ny sportschef i nuet, siger direktøren.

Lukas Spalvis. (Arkivfoto: René Schütze) AaB Topscorer går glip af pokalkvartfinale

Da klubbens tidligere sportschef Ole Nielsen skiftede job, åbnede det en mulighed for at ændre det sportslige setup i Viborg.

- Da Ole tog mod en ny udfordring i Randers, snakkede vi en fremadrettet organisationsløsning igennem med cheftræner Johnny Mølby.

- Så vi har jagtet en løsning, som, alle har været enige om, var en fremadrettet løsning. I processen har vi vurderet forskellige muligheder, og vi har vurderet, at vi skulle blive endnu dygtigere til scouting og rekruttering af spillere.

- Vi har en klubstørrelse, hvor vi ikke kan vælge først, så vi skal finde nogle andre markeder og noget rekruttering, end det andre kan, siger Morten Jensen.

Det bliver direktøren selv, der kommer til at sidde med forhandlinger med spillere og klubber, når Viborg skal på indkøb.

Farlige Thomas Enevoldsen scorede to gange mod Roskilde og drømmer om mere pokalsucces med AaB (Foto: Jonas Olufson) AaB Efter pokalsucces: Jeg er Aalborgs farligste mand

- Stig bliver en del af den sportslige beslutningsgruppe med Johnny i spidsen samt trænerne og undertegnede.

- Her skal vi diskutere fremadrettede sportslige strategier og beslutninger, og Stig skal komme med input til, hvor vi kan rekruttere nye Viborg-spillere henne i forhold til kvalitet og økonomi.

- Langt hen ad vejen beslutter vi i fællesskab, hvordan vi vil anvende pengene, og så er det korrekt, at forhandlingsfasen primært vil være på mine skuldre, siger Morten Jensen.

Selv om klubben ikke henter en ny sportschef, arbejdes der fortsat på at styrke den sportslige organisation.

- Vi kigger efter andre sportslige ressourcer. Det kunne være en ressourceperson, som arbejder på den gennemgående sportslige linje i klubben og tager mange af de sportsligt administrative opgaver, der ligger som en del af at drive en fodboldklub.

- Det vil være opgaver, som normalt ville være hos en sportschef eller en direktør, siger Morten Jensen.

Jonas Dal var en glad Esbjerg-træner, da de tre point mod Viborg var hjemme. (Foto: Christer Holte) Esbjerg Jonas Dal jubler over pointhøst - nu er der ro på

AGF-træner Glen Riddersholm forudser to svære kampe mod AaB i pokalsemifinalen (Foto: Anita Graversen) AGF Guld-Glen før semifinaler: Vi er underdogs

0 kommentarer
Vis kommentarer