Viborg knuste Jonas Dal

Esbjerg fik først en smule format, da bunddramet var afgjort

VIBORG (Ekstra Bladet) Jonas Dahl fik den værst tænkelige kampdebut som træner i Esbjerg.

Et ydmygende 2-4-nederlag blev nemlig slutfacit på den vigtige bundkamp mod Viborg. Og det var 90 minutter, der slog fast, at der er rigtig meget som tidligere Hobro-træner skal have rettet op på – både defensivt og offensivt - det vestjyske.

Med kun to træninger som optakt til denne første opgave, er det i sagens natur ikke meget, som Dal kunne nå at bidrage med.

Men givet er, at hans ankomst efter den turbolente afsked med sin tidligere klub, ikke udløste nogen positiv chokeffekt.

Se også: Jonas Dal: Derfor brød jeg sammen på tv

Snarere tværtimod, kan man fastslå. For 1. halvleg var intet mindre end ynkelig set med Esbjerg-øjne.

Og selv om vestjyderne har skuffet mange gange i dette efterår, så blev en ny bund altså nået i de 45 minutter på Energi Viborg Arena, selv om der stod en ny mand med ansvaret på sidelinien.

Her gjorde hjemmeholdet som det passede dem.

Selv om det i sidste uge blev til nederlag mod Brøndby, forudså træner Johnny Mølby, at der var så mange opmuntrende ting spillemæssigt i den kamp, som kunne bruges fremadrettet.

Deri fik han ret.

Viborg stillede op med selvtillid og tro på tingene, hvilket udløste total dominans før pausen. Og der skal ikke meget pres til, før det vestjyske forsvar ligner Superligaens svageste.

Se også: De største danske træner-farcer: Fyret på motorvejstoilet

Føringsmålet til 1-0 – sat ind på et flot snittet hovedstød af Jeppe Curth efter en ligeså flot aflevering fra Jonas Thorsen – er der ikke så meget at sige til.

Udover altså at rose målscorer og oplægger.

Til gengæld var gæsternes opdækning og konsekvens ved de to sidste Viborg-scoringer – begge efter standardsituationer – katastrofal.

Først fik Serge Deble både tid og plads til at spille bolden ned ved fjerneste stolpe, og derefter kyle den på tværs ind i feltet blandt venner og fjender, hvor den så endte med at ramme Esbjergs angriber Mick van Buren og derfra havnede i netmaskerne bag en sagesløs Martin Dubravka.

Så Deble var altså på det tidspunkt stadig noteret for nul Superliga-scoringer.

Men kun yderligere nogle minutter. Her var sidste sæsons Viborg.topscorer atter var på spil efter et hjørnespark. Denne gang skubbede han den selv det sidste stykke over stregen med brystet, hvilket forståeligt udløste enorm lettelse og enorm glæde hos den lille flittige angriber. Og der er næppe tvivl om, at Debles forløsning bliver til stor gavn for Viborg i resten af efteråret.

Se også: Esbjerg om Dal-ballade: Det handlede om principper

Efter pausen blev der tale om mere autopilot i Viborgs spil.

Det handlede om at holde hele vejen hjem. Det åbnede for mere Esbjerg-spil og altså en 1-3 reducering ved Kevin Mensah, inden Sebastian Andersen fjernede alle tilløb til spænding ved at øge til 4-1.

Og selv om Mensah igen fik reduceret, ligesom 2. halvleg var klart bedre end 1. halvleg set med Esbjerg-øjne kan starten kun betegnes som en stor skuffelse for Jonas Dal.

0 kommentarer
Vis kommentarer