Viborg og Sønderjyske delte i halvtrist nullert

Der var flere nærkampe end målchancer, da Viborg og Sønderjyske holdt hinanden i skak i lørdagens superligaopgør

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Viborg FF

VIBORG (Ekstra Bladet): Med Viborgs 6-0 massakre over Hobro og Sønderjyskes intense 3-1 sejr over Brøndby sidste uge var det næsten ikke til at forestille sig, at vi skulle få en nullert i Viborg lørdag eftermiddag, da sønderjyderne var på besøg.

Men sådan gik det altså, og kampens forløb taget i betragtning var 0-0 nu slet ikke så overraskende.

Det var næppe heller noget chok for de betalende gæster på Viborg Stadion, at kampen ville blive præget af nærkampe og dødbolde, men man kunne nu alligevel godt have håbet på flere chancer og bedre spil fra to af det tidlige forårs positive overraskelser.

De første 20 minutter forløb dog uden de store tilbud til nogen af mandskaberne. Serge Deble havde et enkelt vildskud i sidenettet, men ellers var det ikke mange gange, tilskuerne kom ud på kanten af de grønne sæder.

Både Viborg og Sønderjyske er velorganiserede hold, ingen tivivl om det, og man kan argumentere for, at begge holds tunge skyts centralt på midtbanen satte hinanden i skak. Dermed var det op til enkeltmandspræstationer oppe foran, og her var hjemmeholdets Serge Deble den største kilde til uro.

Ivorianeren har fået en mere fri rolle på Johnny Mølbys mandskab, og det ser ud til at passe ham fremragende, og han misbruger heller ikke sin rolle, da tilbageløbene ikke fejler noget.

Pakket ind af Kanstrup
Serge Deble manglede dog det sidste i sine aktioner, og han blev pakket godt ind af særligt Pierre Kanstrup, der tydeligvis havde sit hovedfokus på den afrikanske angriber.

Gæsterne havde slet ikke held med den samme taktik som mod Brøndby i sidste spillerunde, hvor sønderjyderne knuste BIF fysisk. Dertil fyldte Jeppe Grønning og Lukas Lerager for meget. Derfor måtte Jakob Michelsen igen sætte sin lid til kontraspillet og dødboldene som sine bedste våben.

Udeholdet var ikke mange centimeter fra at udnytte netop kontraspillet på kampens første chance efter godt 20 minutter, da Johan Absalonsen stak af sted i venstre side og satte Kristoffer Pallesen af med et par finurlige træk. Inde foran mål manglede svenske Simon Kroon dog en fodboldstøvle, der var et halvt nummer større, for at når frem til indlægget.

Det var dog Viborg, der ville mest i første halvleg, og hjemmeholdet fik da også halvlegens største mulighed, da Jeppe Grønning samlede en løs bold op midt for målet efter en dødbold. Afslutningen havde masser af snert og retning mod fjerneste hjørne, men Marin Skender viste igen, at han holder højt niveau i Sønderjyske-buret.

Teknikken på serie-niveau
Anden halvleg blev indledt med et teknisk niveau, hvor man næsten kunne være med på serie-niveau. Afleveringerne var så ringe fra begge hold, at det næsten lignede en øvelse, hvor det gjalt om skiftevis at have bolden.

Dermed måtte klumpspil også give anledningen til den første chance efter pausen. Pludselig havnede bolden hos Nicolai Madsen i Viborgs målfelt, men midtbanespillerens forsøg blev blokeret i sidste øjeblik. Også Tommy Bechmann havde et fint tilbud, da han headede et indlæg lige over overliggeren efter fint forarbejde af Joao Pereira.

I det hele taget kom Sønderjyske langt bedre ud fra omklædningsrummet end hjemmeholdet, og spillet over kanterne fungerede pludselig i langt højere grad for gæsterne. Efter en god time var Johan Absalonsen tæt på at bringe sønderjyderne i front, men hans afslutning ramte træværket.

Efter 65 minutter opstod en af kampens mere dramatiske situationer, da Sønderjyske følte sig snydt for et straffe, da det så ud til, Osama Akharraz havde hånd på bolden i feltet. Kampens ellers glimrende dommer, Jørgen Burchardt, fløjtede dog for frispark til hjemmeholdet i stedet.

De 3.167 fremmødte tilskuere fik trods alt mere fodbold for pengene i anden halvleg, men nogen fodboldfest blev det aldrig. Sønderjyske formåede nemlig ikke at omsætte det moderate pres i kampens afsluttende fase til mål, og ingen af holdene kan brokke sig gevaldigt over det målløse resultat.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind