Vil gennemføre Superligaen

Der vil blive gjort alt for, at de danske fodboldturneringer gennemføres, siger Divisionsforeningen

Producer/redigering: Lasse Brøndal/Signe Skov

Det er stadig planen, at alle de danske fodboldturneringer gennemføres.

Sådan lyder det fra Divisionsforeningen fredag.

Superligaen er blandt andet sat på pause som følge af udbruddet af coronavirus. I andre sportsgrene har lignende tiltag ført til, at turneringer er blevet afsluttet før tid, uden at der er blevet fundet en mester.

Men det vil Divisionsforeningen helst undgå.

- Flere snakker om, at 'løbet kan være kørt', og det dermed er de aktuelle stillinger, der kommer til at afgøre det. Det gør vi alt for ikke kommer til at ske, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det er stærkt usandsynligt og kun et muligt scenarie, hvis virkeligheden uden for fodboldverdenen viser sig endnu mere alvorlig, end den allerede er. Alle spillere skal holde sig klar til straks at samle point i den fortsatte turnering.

De sidste to spillerunder Superligaens grundspil, der efter planen skulle være afsluttet søndag 22. marts, er blevet udskudt. I samme tidsrum er der også planlagt to spillerunder i 1. og 2. division.

- I Divisionsforeningen gør vi alt for, at turneringerne afvikles på normal vis. Det har absolut førsteprioritet, at det sker i henhold til det antal spillerunder, der følger af turneringspropositionerne.

- For at overholde det, kan det blive nødvendigt at ændre på normal praksis - for eksempel hvor lang pause, der skal være mellem kampe.

Direktør i Divisionsforeningen Claus Thomas slår fast, at 2019/20-sæsonen skal afsluttes, så den kommende sæson kan starte med det antal hold og den struktur, der er besluttet, lyder det.

Aflysningerne gælder ikke kun toppen af fodboldpyramiden. Dansk Boldspil-Union og lokalunionerne meddeler, at alle fodboldaktiviteter er aflyst frem til 29. marts.

FCK tabte i Istanbul på en kontroversiel straffesparksscoing kort før tid, men dansk fodbold er fortsat på den vigtige 13. plads på UEFA's rangliste. Foto: Stringer / AFP / Ritzau Scanpix Europa League Trods FCK-nederlag: Danmark tæt på magisk plads

FCK tabte 0-1 til Istanbul Basaksehir torsdag aften. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix Superligaen Coronavirus får FCK til at indstille træningen

Landstræner Åge Hareide får efter al sandsynlighed ikke mulighed for at stå i spidsen for Danmark til EM, der måske udskydes til 2021. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Farvel EM - Farvel Åge!